Η μπαγκέτα στα... πόδια του Λεντέσμα!

Η μπαγκέτα στα... πόδια του Λεντέσμα!

Νίκος Αθανασίου
Η μπαγκέτα στα... πόδια του Λεντέσμα!

bet365

Ο Αργεντινός μέσος έδωσε με το... καλημέρα αυτό που έλειπε στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ποικιλία και υψηλής ποιότητας δημιουργία στον άξονα. To Μatch Review του Gazzetta αναλύει.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν ήταν η δυσλειτουργία στο δημιουργικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής. Η έλευση του Εσιέν αποδείχθηκε ένα τεράστιο λάθος, ο Γκανέζος δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο και το «τριφύλλι» σπάνια έως καθόλου έπαιρνε σημαντικά πράγματα από τους κεντρικούς του μέσους στην παραγωγή φάσεων.

Ο Ζέκα δεν διαθέτει και την ποιοτική δημιουργία στο ρεπορτόριό του, ο Λουντ ήταν επηρεασμένος από την σοβαρό τραυματισμό στα πλευρά ενώ και ο Εβανζελίστα πέρασε και δεν ακούμπησε.
Το πρόβλημα διαγνώσθηκε από τον Αντρέα Στραματσόνι και αυτό το καλοκαίρι η έλευση του Κριστιάν Λεντέσμα όχι μόνο δείχνει να λύνει το πρόβλημα αλλά ανεβάζει και επίπεδο όλη την λειτουργία του Παναθηναϊκού όταν έχει την μπάλα στην κατοχή του και πρέπει να φτιάξει ευκαιρίες.

To δείγμα από τα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa League ήταν αρκετό για να φανεί η διαφορά και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο «ινδιάνος» απλά επιβεβαίωσε την επιρροή του στο παιχνίδι του «τριφυλλιού».

54 πάσες!

Στον ρόλο του playmaker, έχοντας δίπλα του τον Ζέκα σε ρόλο «box to box», ο Λεντέσμα οργάνωσε μέχρι και το 77' την ανάπτυξη του Παναθηναϊκόύ, έχοντας την μπαγκέτα στα... πόδια του! Σύμφωνα με την βάση δεδομένων του προπονητικού τιμ του «τριφυλλιού», ο Αργεντινός μέσος ολοκλήρωσε την παρουσία του με 54 πάσες, 38 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο, όταν και οι «πράσινοι»... καθάρισαν το ματς!

Σχεδόν κάθε επίθεση ξεκινούσε από τα πόδια του, κι εκείνος αποφάσιζε πως θα παίξει, ανάλογα με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονταν πάνω στο χορτάρι. Εξάλλου διαθέτει όλη την γκάμα των μεταβιβάσεων! Ελάχιστα λάθη(μόλις 6), μεγάλη ποιότητα.

2 «killer balls»

Αν προσπαθήσουμε να ορίσουμε την φράση «killer balls», τότε μιλάμε για τις μεταβιβάσεις που κόβουν την άμυνα στα δύο και βγάζουν σε θέση για γκολ τον επιτιθέμενο. Ο Λεντέσμα, χωρίς να παίζει ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή, έχει ανεπτυγμένη και αυτή την διάσταση στην δημιουργία. Στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό ξεκινά την... δουλειά στο 1'. Η κάθετη στον Λουντ βγάζει τον Φινλανδό «φάτσα» με το γκολ, κι εκείνος το σιγουρεύει με την πάσα στον Μπεργκ που τελικά ήταν οφ-σάιντ.

Στο 13' η τριάντα διαγώνια βαθιά μπαλιά στον Μέστο είναι... όλα τα λεφτά, καθώς η μπάλα πηγαίνει στην πλάτη της άμυνας και ο Ιταλός έχει όλο τον χώρο και τον χρόνο να «φτιάξει» το γκολ για τον Σουηδό στράικερ που αστοχεί με το κεφάλι.

1 γκολ

Η εντυπωσιακή συγκομιδή του Λεντέσμα δεν τελειώνει εδώ. Πέτυχε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα με εκτέλεση πέναλτι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή. Έχει την δυνατότητα να στείλει την μπάλα στον στόχο από απόσταση, στοιχείο που τον διέκρινε στην ηγετική του παρουσία στην Λάτσιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα