ΠΑΟΚ: Κάτι παραπάνω από ένα break!

ΠΑΟΚ: Κάτι παραπάνω από ένα break!

ΠΑΟΚ: Κάτι παραπάνω από ένα break!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για το break του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και τους λόγους που κάνουν ακόμα πιο μεγάλη την νίκη του.

Τα playoffs της basket league έκαναν πρεμιέρα το Σάββατο και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το break στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με το... καλημέρα.

Οι δυο «δικέφαλοι» συναντήθηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs της basket league για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και παρόλο που η ΑΕΚ ήταν το φαβορί, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «σπάσει» την έδρα της, να πάρει τη νίκη και να κάνει το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών.

Πλέον, ο «δικέφαλος» του Βορρά θέλει μια νίκη την ερχόμενη εβδομάδα στην Πυλαία, προκειμένου να βρεθεί για ακόμη μια φορά στα ημιτελικά.

Μπορεί για πολλούς η συγκεκριμένη νίκη να μην αποτελεί έκπληξη, ωστόσο αν βάλει κανείς στην εξίσωση τρεις ανασταλτικούς παράγοντες για την ομάδα του ΠΑΟΚ και την συνολική της πορεία μέχρι εδώ, ίσως αναθεωρήσει.

Χαμηλό μπάτζετ

Βάζοντας σε μια ζυγαριά τα μπάτζετ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα τότε η πλάστιγγα θα γείρει ξεκάθαρα προς τη μεριά της ΑΕΚ. Το μπάτζετ της Ένωσης κυμαίνεται περίπου στα 3 εκατομμύρια, την ώρα που το αντίστοιχο του ΠΑΟΚ δεν υπερβαίνει τις 450.000.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το ποσό που θα εισπράξει ο Έρικ για έναν μήνα είναι μεγαλύτερο από αυτό που παίρνουν όλοι οι παίκτες της βασικής πεντάδας που παρέταξε ο ΠΑΟΚ στο 1ο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ.

Είναι γνωστό πως υπάρχουν καθυστερήσεις μερικές φορές στις πληρωμές των παικτών, ωστόσο η διοίκηση του Μπάνε Πρέλεβιτς προσπαθεί να είναι πάντα συνεπής, ειδικότερα μετά και την υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Η απουσία του Σχορτσανίτη

Από τη στιγμή που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αναμφίβολα ανέβει επίπεδο.

Ο άλλοτε διεθνής σέντερ αποφάσισε να μείνει για όλη τη σεζόν στον ΠΑΟΚ και να μην ψάξει για κάποιο άλλο συμβόλαιο από ομάδα Euroleague.

Το θέμα όμως για τον ΠΑΟΚ είναι να τον έχει υγιή και στις τάξεις του, καθώς, όπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι των playoffs, ο βασικός σέντερ του ΠΑΟΚ δεν ήταν στην δωδεκάδα, κάτι που τον τελευταίο καιρό συμβαίνει κατά καιρούς, καθώς αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραμένει αμφίβολος και για το game 2, ωστόσο οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.

Η απουσία του κόσμου από την Πυλαία

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έχει δηλώσει στο gazzetta,gr: «Δεν μπορούμε να πείσουμε κανέναν να έρθει στο γήπεδο με το ζόρι» και η δήλωση αυτή αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο. Η απουσία του κόσμου από την Πυλαία δεν έπαιξε άμεσα ρόλο στην νίκη στο ΟΑΚΑ, όμως είναι μια ακόμα δυσκολία στη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δεν τα πήγε καλά. Αυτό είναι αλήθεια. Στην Ευρώπη όμως είχε μια πολύ αξιοπρεπή πορεία, κάτι που δυστυχώς δεν... συγκίνησε τον κόσμο του, ο οποίος ήταν ελάχιστος σε όλα σχεδόν τα εντός έδρας παιχνίδια.

Για το 2ο παιχνίδι των playoffs κόντρα στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ περιμένουν πάνω από 5.000-6.000 κόσμο για πρώτη φορά φέτος.

Είναι άδικο όμως για την προσπάθεια αυτών των παικτών, ο κόσμος να τους... θυμάται μόνο στις επιτυχίες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα