Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο!

Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο!

Δημήτρης Τομαράς
Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο!

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει φέτος... παπάδες και το Match Review του Gazzetta.gr καταγράφει το πως ξεπέρασε τον «δάσκαλό» του, Τσόρι Ντομίνγκες!
Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού Ολυμπιακού. Το επόμενο μεγάλο δεκάρι των Πειραιωτών. Στα 23 του ο Κώστας Φορτούνης από εκεί που ήταν ο καλός μαθητής του Τσόρι Ντομίνγκες γίνεται καλύτερος από τον... δάσκαλό του!
Ο MVP των πρωταθλητών και κορυφαίος με διαφορά παίκτης της φετινής Λίγκας ήταν αυτός που... έλαμψε και κόντρα στον Παναιτωλικό. Δεν ήταν μόνο το γκολ και η ασίστ του αλλά και η πολύ μεγάλη συμμετοχή του για ακόμα μία φορά στην οργάνωση και την κυκλοφορία της ομάδας του.
Στο γήπεδο ο Φορτούνης κάνει τα πάντα. Σε σημείο που να καταφέρει να ξεπεράσει τους αριθμούς του μεγάλου Τσόρι με το φετινό του double double! Την τρέχουσα χρονιά ο Έλληνας άσος έχει 17 γκολ και 12 ασίστ σε 26 ματς πρωταθλήματος.
Βάζει 1 γκολ ανά 3.5 τελικές, κάνει 241 πάσες, έχει 15 κλεψίματα και 71 φάουλ υπέρ. Όλα αυτά σε 1.887 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Αντίστοιχα πέρυσι ο Φορτούνης στη Super League είχε 25 ματς με 7 γκολ, 1 τέρμα ανά 4 τελικές, 1 ασίστ, 171 πάσες, 19 κλεψίματα και 37 φάουλ υπέρ σε 1.115 λεπτά. Μιλάμε δηλαδή για... εκτόξευση σε όλα τα επίπεδα.
Ας δούμε όμως και τον Τσόρι σχετικά με την περσινή περίοδο. Το 2014-2015 σε 30 αγώνες ο Αργεντίνος είχε 15 γκολ, δηλαδή 1 ανά 5.5. τελικές, 11 ασίστ, 347 πάσες, 25 κλεψίματα και 43 φάουλ υπέρ. Όλα αυτά σε 2.235 λεπτά συνολικής παρουσίας. Μία χρονιά πριν, το 2013-2014, ο Ντομίνγκες είχε καταγράψει 23 ματς με 5 τέρματα και 11 ασίστ. Είχε 1 γκολ ανά 9 τελικές, 230 πάσες, 11 κλεψίματα και 32 φάουλ υπέρ σε 1.400 λεπτά.
Γίνεται φανερό λοιπόν πως μέσα σε έναν χρόνο ο Φορτούνης, ο οποίος είναι τρομερά επικίνδυνος και στις στημένες φάσεις, παρουσίασε τόσο μεγάλη βελτίωση που κατάφερε να γίνει ο επόμενος... Τσόρι του Ολυμπιακού! Ο ρόλος του οργανωτή, του ποδοσφαιριστή που από τα πόδια του περνάει το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας είναι αυτός που του ταιριάζει και τον βοηθάει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του, παρότι μπορεί να αγωνιστεί με επάρκεια και στα άκρα. Ο Σίλβα του έχει δώσει ελευθερία, δεν τον κρατάει αυστηρά σε ένα καλούπι και αυτό ταιριάζει με το στιλ του. Το «φαρμακερό» του πόδι τον κάνουν επικίνδυνο τόσο όταν σηκώνει το κεφάλι και μοιράζει την μπάλα, όσο και όταν δοκιμάζει να απειλήσει μόνος του. Οι αριθμοί του, άλλωστε, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Οι σερί καλές συμμετοχές ανεβάζουν την ψυχολογία του, τον κάνουν να πιστεύει όλο και περισσότερο στον εαυτό του και επειδή είναι ένα παιδί που κρατάει χαμηλά το κεφάλι και δουλεύει συνεχώς, στο μέλλον αναμένεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο!
Διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν τον επόμενο μεγάλο ηγέτης των Πειραιωτών. Και τι καλύτερο από το να έχεις πρωταγωνιστή έναν Έλληνα παίκτη και να... χτίσεις πάνω του την επόμενή σου ομάδα, ο οποίος μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού του;
Όλα αυτά βέβαια ο Τσόρι που ξέρει... καντάρια μπάλα τα είχε εκτιμήσει από το 2015: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Κώστας. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Μπορεί να γίνει και καλύτερος από εμένα», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 επί του Ατρόμητου.
Η επιρροή του Τσόρι στον Φορτούνη είναι πολύ μεγάλη. Φαίνεται στον τρόπο παιχνιδιού του και το πως λειτουργεί. Το ότι έχουν παίξει μαζί αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο αλλά στο πόσο καλά ξέρει ο ένας τον άλλον.
Ο Φορτούνης από μέρους του έχει χαρακτηρίσει τον Τσόρι ως τον τέλειο ποδοσφαιριστή! Έχει επίσης παραδεχθεί το πως έχει πάρει στοιχεία από αυτόν: από το πως χτυπάει τα στημένα, μέχρι το πως κινείται και ξεμαρκάρεται αλλά και το πως σουτάρει ή βγάζει μπαλιές.
Στην ίδια λίστα με Τζόρτζεβιτς!
Στις 21 Μαρτίου ο Φορτούνης έγινε μόλις ο 3ος double double του Ολυμπιακού, μπαίνοντας στην ίδια λίστα με τους Τζόρτζεβιτς και Τσόρι. Ο Σέρβοέλληνας άσος μάλιστα είχε κάνει για τρεις χρονιές στην σειρά double double. Θυμηθείτε στην Gallery τους αριθμούς από το σχετικό Infrographic του site του Ολυμπιακού. Επίσης έγινε ο παίκτης με τις πιο πολλές ασίστ στο πρωτάθλημα από το 2006 μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα:
2006-2007: Ριβάλντο (8)
2007-2008: Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (9)
2008-2009: Ντιόγκο (7)
2009-2010: Ζαουάντ Ζαϊρί (6)
2010-2011: Άλμπερτ Ριέρα (8)
2011-2012: Αριέλ Ιμπαγάσα και Τζαμέλ Αμπντούν (7)
2012-2013: Τζαμέλ Αμπντούν (8)
2013-2014: Τσόρι Ντομίνγκες (11)
2014-2015: Τσόρι Ντομίνγκες (11)
2015-2016: Κώστας Φορτούνης (12 και ενώ υπάρχει ακόμα ένα ματς στην Λίγκα)
Επίσης στις 28 Μαρτίου είχε καταγραφεί το πως το... τρίγωνο Φορτούνη - Ιντέγιε - Ντουρμάζ ετοιμάζεται να γίνει το κορυφαίο δημιουργικά στο νέο Καραϊσκάκη. Έως τότε οι τρεις τους είχαν συμμετοχή σε 48 γκολ της ομάδας τους. Και όταν λέμε έχουν συμμετοχή εννοούμε πως είτε τα έχουν πετύχει οι ίδιοι, είτε έχουν βγάλει ασίστ για να σκοράρουν οι συμπαίκτες τους. Δείτε στην Gallery το Infographic που είχε αναρτηθεί τότε στο site των Πειραιωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα