Η Παλέρμο και ο «εκτελεστής» της

Η Παλέρμο και ο «εκτελεστής» της

bet365

Ομάδα μοντέλο έγινε... Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, που κάνει ό,τι μπορεί για να υποβιβάσει την ομάδα του.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι το πιο σοβαρό πράγμα στη ζωή αλλά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μπορεί να επιβιώνει πάντα ένας ασόβαρος. Και όταν λέμε «ασόβαρος» και αναφερόμαστε στο Calcio, το μυαλό δεν μπορεί παρά να πάει στον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Στο πέρασμα των χρόνων, φυσικά, σε ιταλικές ομάδες έχουμε δει προεδράρες και προεδράρες, με επίλεκτο μέλος τον αξέχαστο Λουτσιάνο Γκαούτσι στην Περούτζια, αλλά αφεντικό που να μπορεί το ίδιο εύκολα να ανακαλύψει έναν παικταρά, να τον πουλήσει με πολλά λεφτά και στο τέλος να μην πετύχει τίποτα ουσιαστικό, είναι μόνο ο «Τζάμπα». Ο πρόεδρος που απολύει προπονητές πιο γρήγορα κι απ' την σκιά του...

Πριν τα φιλικά των εθνικών ομάδων, η Σκωτία παίρνει για λίγο την σκυτάλη.Παίξε ένα στοίχημα στη μονομαχία Σεντ Μίρεν - Ρέιθ Ρόβερς και αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου. Κάνε κατάθεση τώρα και μέσω Paysafe!

Οταν η Παλέρμο πουλούσε τον Πάουλο Ντιμπάλα στη Γιουβέντους για 40 εκατ. ευρώ, ο Τζαμπαρίνι υποσχόταν μια ομάδα που θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει, επενδύοντας σωστά τα λεφτά που πήρε. Το να γινόταν πράξη η υπόσχεση του προέδρου, ήταν τόσο πιθανό όσο και το να ψηφίσει Αριστερά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Για τον οποίο Μπερλουσκόνι, πριν λίγα χρόνια σατυρική εκπομπή στην Ιταλία αναρωτιόταν πώς επιτρέπει στη Μίλαν να παίζει με... αριστερό μπακ. Στην περίπτωση του Τζαμπαρίνι, το ερώτημα είναι πώς επιτρέπει στην ομάδα να παίζει με προπονητή. Κι ας έχει κάνει στο παρελθόν δηλώσεις μετάνοιας για κάποιες αποφάσεις του, όπως τον Μάρτιο του 2012, όταν έβλεπε τον Στέφανο Πιόλι να κάνει μια χαρά δουλειά στην Μπολόνια. «Αν μετάνιωσα που τον απέλυσα; Τώρα τρώω το δεύτερο αρχ...ι μου, ήδη έχω φάει το πρώτο». Πότε είχε απολύσει τον Πιόλι; Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα...

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτή θα μπορούσε να είναι μια ντροπιαστική σελίδα στο βιογραφικό του allenatore αλλά δεν είναι επειδή τον απέλυσε ο άνθρωπος που σε 13,5 χρόνια έχει κάνει το ίδιο σε περισσότερους από 30! Και η λογική λέει ότι δεν μπορεί να ήταν στραβοί και οι 30... Βασικά η λογική δεν συναντάται πουθενά με τον Τζαμπαρίνι, ο οποίος μόνο τη φετινή σεζόν απειλεί να σπάσει κάθε ρεκόρ. Αν ανατρέξει κάποιος στην τελευταία 10ετία στο Campionato, θα διαπιστώσει ότι η περσινή σεζόν (2014-15) ήταν η πιο ήρεμη καθώς υπήρξαν μόνο επτά αλλαγές προπονητών συνολικά. Ενα χρόνο μετά, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, οι Σικελοί έχουν κάνει μόνοι τους περισσότερες αλλαγές στον πάγκο! Και δεν είναι υπερβολή για να δοθεί έμφαση στο κείμενο αλλά η πραγματικότητα...

Η σεζόν άρχισε με τον Μπέπε Ιακίνι, στις 10 Νοεμβρίου (μετά τη νίκη 1-0 επί της Κιέβο) απολύθηκε για να αναλάβει ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου στις 11 Ιανουαρίου (επίσης μετά από νίκη 0-1 επί της Βερόνα), για να αναλάβει προσωρινά ο Φάμπιο Βιβιάνι. Ο πρόεδρος προσέλαβε τελικά τον Γκιγέρμο Μπάρος Σκελότο αλλά λίγες μέρες μετά ανακάλυψε ότι δεν έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έτσι αποφάσισε να τον κάνει... βοηθό του Τζιοβάνι Τεντέσκο. Ποιος Σκελότο και ποιος Τεντέσκο; Ο Αργεντίνος δεν μπορούσε να πάρει τα έγγραφα για να προπονήσει στη Serie A και η Παλέρμο προσέλαβε τον Τζιοβάνι Μπόζι, ο οποίος απολύθηκε... μόλις μετά από ένα ματς (ήττα 3-1 από Τορίνο)! Ποιος τον διαδέχθηκε; Ο Μπέπε Ιακίνι που είχε απολυθεί τον Νοέμβριο και πήγε ξανά στο ταμείο ανεργίας στις αρχές του Μαρτίου για να τον αντικαταστήσει ο Βάλτερ Νοβελίνο! Ο συμπαθής Βάλτερ είχε χρόνια να προπονήσει και μάλλον θα σκέφτηκε ότι στο Παλέρμο θα βγάλει τα πιο εύκολα λεφτά της ζωής του. Αυτά της απόλυσης...

Οσο γίνονταν όλα αυτά, φυσικά, η ομάδα είχε πάρει την κάτω βόλτα. Οι Ροζανέρο, βάσει ρόστερ, δεν είναι για να πέφτουν αλλά οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος κατάφεραν να μπουν στη ζώνη του υποβιβασμού και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το αν θα καταφέρουν να βγουν και να αποφύγουν το μοιραίο. Οχι ότι αυτό, πάντως, θα αλλάξει κάτι για τον presidente, ο οποίος λέει -άρα μπορεί ο καθένας να πιστέψει πως δεν ισχύει- ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του.

«Την επόμενη χρονιά δεν θα είμαι ο πρόεδρος της Παλέρμο, αυτό είναι σίγουρο. Είμαι 75 ετών, έχω άλλα πράγματα να κάνω. Η σημερινή παρουσία μου στη Lega είναι μία από τις τελευταίες, τελειώνω με το ποδόσφαιρο. Στο Παλέρμο, πάντως, να ξέρετε ότι με αποδοκιμάζουν μόνο 50 άτομα... Δεν είναι αυτοί το Παλέρμο. Το Παλέρμο με αγαπάει, με αγκαλιάζει και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη κι αν υποβιβαστούμε».

Θα μπορούσε να το πει κι αλλιώς... «Ο κόσμος της Παλέρμο είναι αυτός που το Σάββατο, όταν πήγα να κουρευτώ, με σταματούσε στο δρόμο και με ρωτούσε: Πρόεδρε τι θα γίνει με τον Φράνκο;».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα