Λε... Ατρομιτέκ!

Λε... Ατρομιτέκ!

Νίκος Μαρούδας
Λε... Ατρομιτέκ!

bet365

Ο άνθρωπος που κρατάει... ζωντανό τον Ατρόμητο στη μάχη των πλέι οφ είναι ο Άντονι Λε Ταλέκ, που με τα γκολ του φέτος έχει δώσει ούτε λίγο, ούτε πολύ πάνω από τους μισούς βαθμούς στους Περιστεριώτες!

«Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει;». Ο Αντονι Λε Ταλέκ μόλις είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Under 17 με την Εθνική Γαλλίας το 2001 έχοντας πάρει και την «Silver Ball» πίσω από τον Σιναμά Πονγκόλ. Ηταν λογικό ν' αναρωτιούνται άπαντες για το ταλέντο του και την καριέρα που θα έκανε. Ο Ουγιέ δεν περίμενε. Υπέγραψε και τους δύο αμέσως μετά το τουρνουά στη Λίβερπουλ.

Απάντηση στην ερώτηση που γινόταν το καλοκαίρι του 2001 πλέον υπάρχει. Ο Αντονι Λε Ταλέκ ουδέποτε έκανε την καριέρα που πολλοί περίμεναν. «Μπλεγμένος» στους δανεισμούς της Λίβερπουλ δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και μόνιμη ομάδα. Γι' αυτό έφτασε να προταθεί στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο. Με δεδομένα υψηλές απαιτήσεις, αλλά «πατούσε» στο όνομά του.

Και μπορεί ν' άργησε να δείξει το ποιος πραγματικά είναι, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει πάρει επ' ώμου το σκοράρισμα στον Ατρόμητο χαρίζοντας και πολύ σημαντικούς βαθμούς. Ο Αντονι Λε Ταλέκ μεταμορφώνεται σε... Λε Ατρομιτέκ.

Η πρώτη κρούση, το υψηλό κασέ και ο... γάμος!

Η περίπτωση του έμπειρου επιθετικού δεν ήταν εύκολη για τον Ατρόμητο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου, τότε, μαζί με τον Γιάννη Αγγελόπουλο είχαν σε προτεραιότητα την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού. Οι προτάσεις που είχαν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ήταν πολλές, αλλά ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, μαζί με τον τότε προπονητή είχαν καταλήξει στον Άντονι Λε Ταλέκ.

Κάπως έτσι άρχισαν οι συζητήσεις του Αγγελόπουλου με το γραφείο μάνατζερ που έχει τα δικαιώματα του Γάλλου στην πατρίδα του. Η πρώτη επαφή δεν έδειχνε καθόλου καλή για την ελληνική ομάδα. Οι υψηλές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή έκαναν αυτόματα δύσκολη έως ακατόρθωτη την περίπτωσή του.

Έτσι ο Ατρόμητος αποσύρθηκε μέχρι να... επιστρέψει! Αυτό και έγινε λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Περίπου 10 μέρες πριν τελικά ο Λε Ταλέκ καταλήξει στο Περιστέρι έγινε η δεύτερη συζήτηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έρθει ο ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις.

Ο Γάλλος έφτασε, είδε τις εγκαταστάσεις και την χώρα μένοντας ικανοποιημένος απ' όλα. Το μόνο που απέμενε ήταν οι δύο πλευρές να τα βρουν και στο οικονομικό... Το βράδυ της 18ης Ιουλίου ήταν μακρύ για Ατρόμητο και Λε Ταλέκ. Ο Γιάννης Αγγελόπουλος είχε για πολλές ώρες συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή και τους εκπροσώπους του και τα μεσάνυχτα έκλεισε το «deal» με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Προβληματισμός πριν την δικαίωση

Τα πρώτα παιχνίδια του Λε Ταλέκ με τον Ατρόμητο δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικά. Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε στο Περιστέρι με ένα πολύ βαρύ βιογραφικό και σκοπό να πάρει την φανέλα βασικού στο... σπίτι του. Όπως σχεδόν κάθε ποδοσφαιριστής όμως, έτσι και ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα χώρα και στα νέα δεδομένα.

Τελικά η... γαλλική μηχανή πήρε μπροστά και ο Ατρόμητος απέκτησε ελπίδα! Σε μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα του Περιστερίου, ο Γιάννης Αγγελόπουλος άρχισε να βλέπει την επιλογή του το καλοκαίρι να φέρνει καρπούς και το σημαντικότερο, να μην διαμαρτύρεται όταν δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του προπονητή του.

Ο Γάλλος έχει καταφέρει τα 5 από τα 6 γκολ που έχει σκοράρει να ισοδυναμούν με τρίποντα για τον Ατρόμητο! Τελευταίο το 0-1 με τον Πανθρακικό που ουσιαστικά κρατά το αστέρι ζωντανό στη μάχη των πλέι οφ που είπαμε παραπάνω. Ο Λε Ταλέκ έχει χαρίσει στον Ατρόμητο 15 βαθμούς και όταν λέμε έχει χαρίσει, το εννοούμε!

Στο μόνο παιχνίδι που δεν ήταν το δικό του γκολ αυτό που λύτρωσε τους Περιστεριώτες ήταν το πρώτο του κόντρα στον Πλατανιά, όταν είχε ισοφαρίσει. Όλα τα άλλα είναι γκολ και τρίποντο! Αυτό κόντρα στην Βέροια ήταν το πρώτο, ακολούθησε εκείνο απέναντι στην Καλλονή, ένα τέρμα που έχει χρεωθεί στον Ουσέρο, αλλά στο Περιστέρι όλοι θεωρούν πως η μπάλα έχει περάσει την γραμμή από τον Γάλλο. Από τότε έπρεπε να περάσουν κάτι λιγότερο από 3 μήνες για να βρει και πάλι δίχτυα! Εκ τότε έχει πάρει... φωτιά!

Ατρόμητος - Ηρακλής 1-0 (αγωνίστηκε για 87 λεπτά και σκόραρε στο 25')

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο χωρίς να σκοράρει)

Ατρόμητος - Αστέρας 2-1 (στα 7 λεπτά που αγωνίστηκε σκόραρε το γκολ της νίκης στο 88')

Πανθρακικός - Ατρόμητος 0-1 (αγωνίστηκε για 87 λεπτά και σκόραρε στο 21')

Κάθε γκολ και τρίποντο στην τελική ευθεία

Από το πουθενά τελικά ο Ατρόμητος έχει γίνει ένας εκ των διεκδικητών του τελευταίου εισιτηρίου των πλέι οφ. Η αποστολή του αστεριού μόνο εύκολη δεν είναι, όμως με τέτοιο Λε Ταλέκ όλα γίνονται... Ο Γάλλος έκανε την αρχή με τον Ηρακλή που με δικό του γκολ έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο, ξαναχτύπησε στο τέλος του αγώνα με τον Αστέρα κάνοντας το 2-1 στην ανατροπή της ομάδας του στο Περιστέρι και τελευταίο του... θύμα την Κυριακή ο Πανθρακικός.

Εννέα βαθμοί από τα πόδια του στον Ατρόμητο. Βαθμοί υπερπολύτιμοι που στο ταμείο που θα γίνει στο τέλος μπορεί να δίνουν κάτι πολύ καλό στην ομάδα του Περιστερίου σε μια πραγματικά περίεργη χρονιά.

Τρεις αγωνιστικές ακόμα και ο Γάλλος φαίνεται πιο... ζεστός από ποτέ. Αν λοιπόν συνεχίσει να δίνει με κάθε του τέρμα τρίποντο στον Ατρόμητο, όλα μπορούν να γίνουν.

Σιγουριά για το μέλλον

Η χρονιά αυτή φτάνει στο τέλος της. Όπως και να 'χει πρόκειται για μια χαμένη χρονιά για τον Ατρόμητο που αν κερδίσει κάτι στο τέλος θα είναι μεγάλη έκπληξη. Ήδη λοιπόν το μυαλό βρίσκεται στην επόμενη σεζόν.

Μεγάλο στοίχημα για τη νέα σεζόν είναι και ο Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος θα είναι στα 33 του χρόνια πλέον και στο Περιστέρι τον πιστεύουν απόλυτα. Θεωρούν πως αυτά που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα είναι λίγα σε σχέση με αυτά που έχει να δώσει του χρόνου. Προπονητής και διοίκηση έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Γάλλο τόσο σαν ποδοσφαιριστή όσο και σαν άνθρωπο.

Μιλούν με τα καλύτερα λόγια και για την εξωγηπεδική του ζωή κάτι που τονίζουν πως φαίνεται και στη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Είναι σίγουροι πως ο Λε Ταλέκ του χρόνου που θα έχει δεθεί ακόμα περισσότερο με τους συμπαίκτες του θα είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ατρόμητου σε μια χρονιά που θα γίνει προσπάθεια η ομάδα να επιστρέψει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα