Λαχείο αξίας... επτά εκατομμυρίων

Λαχείο αξίας... επτά εκατομμυρίων

Λαχείο αξίας... επτά εκατομμυρίων

bet365

Πριν από μερικά χρόνια κόστιζε επτά εκατομμύρια ευρώ. Ο τραυματισμός του τον έφερε σχεδόν στα... αζήτητα, μέχρι που εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός και ο Αντρέα Στραματσόνι. Το match review του gazzetta.gr γράφει για τον... σκόρερ Ροντρίγκο Μολέδο.

Αν δεν υπήρχε ο σοβαρός τραυματισμός του όταν αγωνιζόταν στην Ουκρανία, δύσκολα θα ήταν σήμερα στον Παναθηναϊκό. Η τιμή του θα ήταν – ακόμα – απαγορευτική. Άλλωστε, είχε φτάσει μέχρι την... πόρτα της Εθνικής Βραζιλίας. Δύσκολα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της “σελεσάο” θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και υπήρχαν όταν υπήρχαν και χρήματα.

Φεύγοντας από τη Βραζιλία για την Ουκρανία, ο Ροντρίγκο Μολέδο κόστιζε εφτά εκατομμύρια ευρώ. Είχε μπει στα μπλοκάκια μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά τα εκατομμύρια της Μέταλιστ τον έστειλαν εκεί. Δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ακόμα και σήμερα έχει να λέει για την εμπειρία που έζησε, για τη διαφορετική κουλτούρα που γνώρισε. Κι ας μην του άρεσε ο τρόπος που αντιμετώπισε ο σύλλογος τον τραυματισμό του.

Τη μέρα που ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός σημείωσε τα δύο πρώτα του γκολ στην Ελλάδα και ανακηρύχθηκε MVP του αγώνα με τον Ηρακλή, ο προπονητής του, Αντρέα Στραματσόνι, υπενθύμισε πόσο κόστιζε πριν από μερικά χρόνια ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Και υπογράμμισε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ατυχή συγκυρία του παίκτη και τον απέκτησε σχεδόν... τσάμπα. Θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε και ως... λαχείο αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τους ξεπέρασε όλους σε τελικές

Είναι ο τελευταίος στόπερ που έφτασε στον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν, αφού αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Έχει τις λιγότερες συμμετοχές απ' τους άλλους τέσσερις, κάτι απολύτως λογικό. Κι όμως, έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες απ' όλους, αποδεικνύοντας πως μπορεί να γίνει απειλητικός στα στημένα και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα.

Μάλιστα τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Ο Μολέδο σε πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει ήδη εφτά τελικές προσπάθειες και δύο γκολ (αυτά κόντρα στον Ηρακλή). Πάμε να δούμε τα νούμερα των υπόλοιπων τεσσάρων κεντρικών αμυντικών. Ο Κουτρουμπής σε 18 συμμετοχές έχει πέντε τελικές προσπάθειες και κανένα γκολ. Ο Ταυλαρίδης σε 16 συμμετοχές έχει κι εκείνος πέντε τελικές και ένα γκολ. Ο Τελάντερ έχει τρεις τελικές και ένα γκολ σε 15 ματς που έχει αγωνιστεί, ενώ ο Σάντσεθ σε εννιά ματς δεν έχει τελική και φυσικά δεν έχει σκοράρει.

Βασικός με Τελάντερ

Είναι ένα μικρό... θαύμα αυτό που κάνει το τελευταίο διάστημα ο Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον τραυματισμό, δεν είχε αγωνιστεί για 26 μήνες σε επίσημο παιχνίδι και όταν αποκτήθηκε όλοι μιλούσαν για τεράστιο ρίσκο. Όλοι εκτός από τον Αντρέα Στραματσόνι. “Θα με θυμηθείτε όταν τον δείτε να αγωνίζεται. Πρόκειται για τόσο ποιοτικό αμυντικό, που θα ανεβάσει επίπεδο την αμυντική μας γραμμή”, τα λόγια του Ιταλού στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Δεν πέρασε ούτε μήνας από τις κουβέντες του Στραματσόνι και ο Βραζιλιάνος αμυντικός με το που ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, έπεσε στη... μάχη.

Από τα πρώτα του κιόλας ματς έδειξε πως είναι πολύ ποιοτικός αμυντικός. Και πως πράγματι μπορεί να κάνει τη διαφορά. “Κέρδισε” τον κόσμο, κέρδισε τους συμπαίκτες του και φυσικά κέρδισε μια θέση στην ενδεκάδα. Και δύσκολα θα την χάσει. Αυτή τη στιγμή ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Τελάντερ έχουν το προβάδισμα για το δίδυμο της αμυντικής γραμμής. Ο Σάντσεθ... έχασε έδαφος με την πολύμηνη απουσία του, ο Κουτρουμπής μοιάζει να αποτελεί την πρώτη εναλλακτική λύση, ο Ταυλαρίδης είναι πιο πίσω στις σκέψεις του Στραματσόνι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα