Στα... άδυτα των πορτιέρο του Πλατανιά! (gTV)

Δημήτρης Τομαράς
Στα... άδυτα των πορτιέρο του Πλατανιά! (gTV)

bet365

Μια ακόμα νίκη για τον Πλατανιά και το Match Review του Gazzetta.gr εστιάζει στη δουλειά που γίνεται κάτω από την εστία, μιλώντας με τον τεχνικό Κώστα Παγανιά και παρουσιάζοντας αποκλειστικά πλάνα από τις προπονήσεις των γκολκίπερ!
Στον Πλατανιά έχουν να υπερηφανεύονται εκτός από την πορεία φέτος στην Λίγκα και για το απαραβίαστο της εστίας τους στα τελευταία τρία της ματς! Οι κίπερ δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα. Ο 35χρονος γυμναστής τερματοφυλάκων του Πλατανιά, Κώστας Παγανιάς, είναι ο πλέον υπεύθυνος γι' αυτό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη προλάβει να έχει αρκετά... παράσημα στο βιογραφικό του. Στην Καλλιθέα από το 2009 έως το 2011, στον ΠΑΣ για έναν χρόνο και μετά στην ουκρανική Ταβρίγια το 2013 – 2014. Μετά ακολούθησε ο Πλατανιάς.
Το πρόγραμμα είναι σαφές και δεν... παρεκκλίνει. Μετά τον κυριακάτικο αγώνα η εβδομάδα ξεκινάει την Δευτέρα με γυμναστήριο πριν την προπόνηση. Οι κίπερ των Χανιωτών κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης άνω κορμού και μετά ασκήσεις συναρμογής με συρτά σουτ.
Ο τερματοφύλακας που έπαιξε εκτός από αποθεραπεία κάνει ασκήσεις τεχνικής σε στατική μορφή. Μετά την προπόνηση γίνονται ασκήσεις σε ελεύθερα σουτ.
Την Τρίτη βάσει προγράμματος βγαίνει ρεπό (σ.σ. κάποιες φορές πάει ανάποδα αυτό με Δευτέρα). Τις Τετάρτες, πριν από την προπόνηση γίνονται ασκήσεις κάτω κορμού στο γυμναστήριο. Μετά ασκήσεις πλειομετρίας με σουτ μεσαίου ύψους και ψηλά σουτ.
Έπειτα από την προπόνηση πάλι ελεύθερα σουτ. Την Πέμπτη το... μενού έχει ασκήσεις βελτίωσης της αντίδρασης και μετά την προπόνηση βελτίωση τεχνικής. Την Παρασκευή υπάρχουν ασκήσεις βελτίωσης εξόδων και μετά το πρόγραμμα ασκήσεις βελτίωσης τεχνικής κάτω άκρων. Το Σάββατο γίνονται ασκήσεις τεχνικής και ταχύτητας αντίδρασης.
Ας δούμε όμως και το τι έχει να πει στο Match Review του Gazzetta.gr ο πλέον ειδικός.
- Για εσάς πως είναι ο ορισμός της σωστής προπόνησης και μίας καλής προετοιμασίας για έναν τερματοφύλακα;
Η προετοιμασία του τερματοφύλακα χωρίζεται σε 2 στάδια: της σωματικής και της ψυχολογικής προετοιμασίας. Αυτά τα δύο στάδια στην συνέχεια ακολουθούνται από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το μηνιαίο και το ετήσιο. Πέραν όμως της προπόνησης η προετοιμασία ενισχύεται με τη βοήθεια των βίντεο, τόσο όσον αφορά στην ανάλυση του αντίπαλου (πέναλτι – κόρνερ – φάουλ - χαρακτηριστικά των μεσοεπιθετικών παικτών) καθώς και της ανάλυσης του δικού μας αγώνα δύο μέρες μετά το πέρας του. Επίσης για την ενίσχυση της ψυχολογικής ικανότητας κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Πριν και μετά από τις προπονήσεις πραγματοποιούνται ομιλίες προς τους τερματοφύλακες. Είτε ομαδικές είτε ατομικές.
- Από εκεί που η χρονιά ξεκίνησε με τον Ολιμπά πλέον κάτω από τα γκολπόστ κάθονται τώρα Έλληνες κίπερ. Ποια η γνώμη σας για τους Σωτηρίου, Κοκκαλά και Κασωτάκη και ειδικά για τον Σωτηρίου που έχει παίξει πιο πολύ και έχει κάνει και καλά ματς;
Αισθάνομαι ευλογημένος και τυχερός που έχω την δυνατότητα και την ευκαιρία να συνεργαστώ με αυτά τα παιδιά. Πέραν της άψογης επαγγελματικής ικανότητας που τους διακατέχει, στα παιδιά αυτά ξεχωρίζει κάποιος τον αδαμάντινο χαρακτήρα τους. Θα ξεκινήσω από τον μικρό της οικογένειας - γιατί αυτό είμαστε μια οικογένεια – που είναι ο Δημήτρης Κασωτάκης που έχει κάτι το ιδιαίτερο για την ηλικία του. Έχει ποδοσφαιρική ωριμότητα και ηρεμία που συναντάς σε τερματοφύλακες που έχουν κάποια ανάλογη εμπειρία στην κατηγορία, πέραν φυσικά των τεράστιων σωματικών προσόντων του.
Όσον αφορά στον Αντώνη Κοκκαλά τώρα, τις μετρήσεις του και τα σωματικά του προσόντα μπορεί κανείς να τα βρει μόνο σε τερματοφύλακες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Είναι όμως και το πειραχτήρι μας. Αυτός που μας κάνει να γελάμε ακόμα κι αν είμαστε στεναχωρημένοι. Άφησα τελευταίο τον Σωτηρίου, γιατί ο Δημήτρης είναι ένας τερματοφύλακας που παρακολουθώ ποδοσφαιρικά αρκετά χρόνια. Μπορεί να μην μας δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστούμε νωρίτερα, αλλά όπως λέει η παροιμία κάλλιο αργά πάρα ποτέ. Ο Δημήτρης είναι ένας τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά, θα είναι η αρχή για μια λαμπρή καριέρα γι' αυτόν. Θεωρώ ότι έχει πολλά να δώσει ακόμα και ότι αυτό που μας παρουσιάζει αυτή την ποδοσφαιρική σεζόν είναι ένα μικρο δείγμα των ικανοτήτων του. Για τον χαρακτήρα του θα πω μόνο πως σπάνια κανείς συναντά τερματοφύλακα με τέτοιο ήθος και σοβαρότητα.
- Πως είναι η συνεργασία σας με τον κ. Παράσχο; Πόσο συχνά τσεκάρει την προπόνηση και την ετοιμότητα των κίπερ;
Ο κύριος Παράσχος για μένα δεν είναι ένας απλός προπονητής ή ένας δάσκαλος. Όσο διάστημα συνεργαζόμαστε τον νιώθω σαν πατέρα. Είναι άψογος στην συνεργασία μας και τον διακατέχει αμέριστο ήθος και αίσθημα δικαιοσύνης. Τώρα όσον αφορά στο κομμάτι των τερματοφυλάκων, έχουμε μία άριστη σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού και αυτό δίνει την δυνατότητα τόσο σε μένα όσο και στους τερματοφύλακες να δουλεύουμε με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό.
- Ποιος είναι ο κορυφαίος πορτιέρο που έχετε συνεργαστεί ποτέ;
Θα ήταν άδικο να αναφέρω μόνο ένα όνομα, διότι έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα με πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ο Καρίμ Φεγκρούς (ΠΑΣ), ο Μπαμπής Ταμπάσης (ΠΑΣ Γιάννινα) που θεωρώ μάλιστα ότι αν δεν είχε το πρόβλημα υγείας αυτή την στιγμή θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ακόμα και στους τερματοφύλακες της Εθνικής Ελλάδος, ο Νταμίρ Καχριμάν (Ταβρίγια) που τώρα αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα και φυσικά τα παιδιά που συνεργάζομαι τώρα.
- Ποιος ο καλύτερος που είχατε ποτέ στον Πλατανιά;
Ο Σωτηρίου μαζί με τον Κοκκαλά και τον Γκσμπούρνιγκ έχουν κάτι το ιδιαίτερο και πιστεύω ότι αυτοί είναι οι τερματοφύλακες που ξεχωρίζουν. Αυτό χωρίς να παραβλέπω βέβαια την προσπάθεια και την βοήθεια όλων των άλλων παιδιών που συνεργάστηκα αυτά τα δυο χρόνια που είμαι στην ομάδα.
- Σχετικά με την Super League ποιοι είναι οι κίπερ που δεσπόζουν στα μάτια σας;
Στην φετινή σεζόν έχουν πρωταγωνιστήσει τερματοφύλακες και μάλιστα στην πλειονότητα τους είναι Έλληνες. Πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο. Ξεχωρίζω τον Μπάρκα του Ατρόμητου, τον Αθανασιάδη του Πανθρακικού, τον Τσιντώτα του Λεβαδειακού καθώς και τον Μπαντή του Αστέρα Τρίπολης.
- Σύμφωνα με την δική σας οπτική τι κάνει έναν γκολκίπερ τοπ επιπέδου και τι τον κάνει να ξεχωρίζει από την μετριότητα; Οι έξοδοι, οι ταχύτητα, τα αντανακλαστικά, η δύναμη ή όλα αυτά μαζί;

Φυσικά και πρέπει να έχει όλα αυτά τα στοιχεία ένας τερματοφύλακας. Αυτό που τον ξεχωρίζει όμως κατά την γνώμη μου, και μπορεί να τον κάνει τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου είναι η προσωπικότητα του. Το πώς μπορεί να διαχειριστεί την αποτυχία, την επιτυχία, μία κακιά στιγμή μέσα στον αγώνα. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο ταλέντο που υπάρχει στον Έλληνα τερματοφύλακα. Από την εμπειρία του ενός χρόνου εργασίας στην Ουκρανία και των προπονήσεων που έχω παρακολουθήσει σε ομάδες στο εξωτερικό και κυρίως στην Γερμανία, πιστεύω ότι ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άποψης σωματικών προσόντων. Πρέπει λοιπόν να του δίνονται περισσότερες ευκαιρίες και εμπιστοσύνη.

- Δείτε παρακάτω τα πλάνα που εξασφάλισε το Gazzetta TV από ασκήσεις απο τις προπονήσεις του Πλατανιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα