Free... Κλάους

Free... Κλάους

Free... Κλάους

bet365

Ο Αθανασιάδης ξαναβρήκε το δρόμο για τα δίχτυα και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για το στιλ που του ταιριάζει και την προσέγγιση του Ίβιτς που τον απελευθερώνει.

Έλαμψε το άστρο του Στέφανου Αθανασιάδη το Σάββατο το βράδυ στο Αγρίνιο καθώς με δύο δικά του γκολ έβαλε τις βάσεις, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει μετά από αρκετό καιρό μια επιτυχία σε εκτός έδρας παιχνίδι. Η νίκη αυτή ήρθε λίγα 24ωρα μετά την απομάκρυνση του Ιγκόρ Τούντορ από τον πάγκο της ομάδας και ήταν νίκη ψυχολογίας. Είδαμε όλοι μια ομάδα με παίκτες που ήθελαν και μπορούσαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Είδαμε μια ομάδα απαλλαγμένη από τις εμμονές και τα καθημερινά πειράματα του Τούντορ που είχαν κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ παικτών και προπονητή.

Ο Κλάους, στο ματς του Αγρινίου, έδειξε πως είναι παίκτης ψυχολογίας. Έπαιξε λυσσασμένα για να δείξει σε όλους, μα πρώτα απ' όλα στον εαυτό του, πως δεν ξέχασε την μπάλα, αλλά και τον ρόλο που πρέπει να έχει μέσα στην ομάδα. Ο Βλάνταν Ίβιτς τον βοήθησε σημαντικά γιατί τον γνωρίζει ως παίκτη, γιατί απλά ξέρει τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ καλύτερα από τον καθένα. Ο Σέρβος τον ντόπαρε ψυχολογικά πριν τον αγώνα αλλά και στις προπονήσεις. Ο Αθανασιάδης άρχισε και πάλι να πιστεύει στον εαυτό του και πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό έγραψε ένα στάτους στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι θα σκοράρει. Ήταν σίγουρος.

Ο Ίβιτς τον τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης και τον άφησε να παίξει ελεύθερα χωρίς να γίνεται χαφ ή πλάγιος επιθετικός. Το 4-3-3 είναι ένας σχηματισμός που ταιριάζει στην φιλοσοφία, αλλά και στην ιδιοσυγκρασία αυτής της ομάδας. Είναι ένα σύστημα που έχει δουλευτεί απ' όλους τους προπονητές που πέρασαν από την Τούμπα πλην του Ιγκορ Τούντορ που είχε την ιταλική φιλοσοφία. Ακόμα κι ένα «δικό του παιδί» ο Λέοβατς, έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από την ήμερα που φόρεσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης απέδειξε σε όλο το φίλαθλο κοινό πως όταν υπάρχει ηρεμία στα αποδυτήρια, όταν υπάρχει αγωνιστικό πλάνο και όχι πειραματισμοί μπορεί να σηκώσει στις πλάτες την ομάδα του.

Μπορεί τα γκολ του στο αγώνα με τον Αγρίνιο να ήρθαν από τον άξονα, ωστόσο η κίνηση σήμα κατατεθέν του Αθανασιάδη είναι το "ξεπέταγμα" του στο πρώτο δοκάρι που αποτελεί πρόβλημα για όλους τους στόπερ. Κάποτε ήταν ο Λίνο αυτός που έβρισκε τον Κλαους με κλειστά μάτια, πέρσι για ένα διάστημα ήταν ο Ρατς. Ο 27χρονος έχει κάνει μάγκα τον... εαυτό του καθώς έγινε σημαντικός για τον ΠΑΟΚ, όντας ένας επιθετικός φωτοτυπία του Φιλιπο Ιντζαγκι σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και οι απαιτήσεις για τον σέντερ φορ είναι πλέον εμφανώς περισσότερες. Ο Κλαους έχει κάνει επίσης μάγκες και αρκετούς από τους συμπαίκτες του (νυν και πρώην) μετατρέποντας σε γκολ ακόμα και σέντρες που έμοιαζαν χαμένες...

Βάσει αριθμών ο Στέφανος Αθανασιάδης άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο την περίοδο 2011-2012, με προπονητή τον Λάζλο Μπόλονι. Ξεκίνησε εντυπωσιακά και σκόραρε συνεχώς. Συνολικά πέτυχε 17 γκολ σε περίπου 45 παιχνίδια. Επί Γιώργου Δώνη, 2012-13 είχε την πιο παραγωγική χρονιά καθώς σε 42 αναμετρήσεις βρήκε δίχτυα 23 φορές. Με τον ερχομό του Χουμπ Στέφενς είχε 47 παιχνίδια και 18 γκολ, ενώ με Άγγελο Αναστασιάδη προπονητή είχε 41 παιχνίδια και 18 γκολ. Κοινό σημείο όλων των προπονητών ήταν ότι είχαν σχήμα το οποίο ήταν επιθετικό και δομημένο πάνω στον Κλάους. Οι τεχνικοί είχαν βοηθήσει και ψυχολογικά τον «μίστερ γκολ» του ΠΑΟΚ για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Ο μοναδικός προπονητής που δεν τον πίστεψε ήταν ο Φερνάντο Σάντος παρότι είχε διακρίνει το ταλέντο του και την ευχέρεια του στο σκοράρισμα . Ο Πορτογάλος δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που θα περίμενε και θα ήθελε, με αποτέλεσμα να βολοδέρνει δανεικός σε διάφορες ομάδες.

Ο Αθανασιάδης ποτέ δεν ένιωσε να τον περικλείει με εμπιστοσύνη ο Ιγκορ Τούντορ. Δεν αισθάνθηκε ποτέ πως ήταν απαραίτητος μέσα στην ομάδα. Ένιωσε τον εαυτό του μειωμένο όταν άκουγε τον προπονητή του να χαρακτηρίζει τους παίκτες του «μπαλαρίνες». Ο Τούντορ με τις εμμονές που είχε στο θέμα της τακτικής «κατέστρεψε» τόσο τον Έλληνα επιθετικό, όσο και τον Μπερμπάτοφ. Τους έκανε να φαίνονται στα μάτια των φιλάθλων -όχι μόνο του ΠΑΟΚ- πως είναι ανίκανοι, πως είναι «άμπαλοι». Η απόλυση του Τούντορ θεωρούν στην Τούμπα πως θα είναι τεράστιο κέρδος για τον Αθανασιάδη και κατ’ επέκταση για τον ΠΑΟΚ.

Το άστρο του άρχισε και πάλι να λάμπει από την πρώτη κιόλας μέρα χωρίς τον Κροάτη στον πάγκο. Είναι σίγουροι ότι στην πορεία θα αποδειχτεί πως η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό δεν ήταν καθόλου τυχαία και συγκυριακή και θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα