Σιώπης: «Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα...»

Σιώπης: «Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα...»

bet365

Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Πανιώνιο, όπως τονίζει ο Σιώπης στο gazzetta.gr, αποθεώνοντας παράλληλα Μπακασέτα και τεχνικό επιτελείο. Όνειρο και στόχος η Εθνική και... όλα για Ευρώπη, αναφέρει ο ταλαντούχος μέσος του Ιστορικού.

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για ακόμα ένα παιχνίδι του Πανιωνίου, όμως η αθόρυβη δουλειά του Μανώλη Σιώπη ήταν καθοριστικής σημασίας. Ο ταλαντούχος μέσος του Πανιωνίου, λίγο μετά την μεγάλη νίκη επί της Ξάνθης, μίλησε στην μεικτή ζώνη για το review του gazzetta.gr, αποκαλύπτοντας το... μυστικό της μαγικής χρονιάς που κάνει ο Πανιώνιος, το οποίο κρύβεται στην σκληρή και σωστή δουλειά.

Η φυσική κατάσταση, αλλά και η απόλυτη αξιοποίηση του ρόστερ, οδηγεί τον Ιστορικό στις επιτυχίες, με τον Σιώπη να παραδέχεται πως... ονειρεύεται την κλήση του στην Εθνική, αλλά και πως αυτός, μαζί με τους συμπαίκτες του, θα δώσουν ότι έχουν για να διεκδικήσει ο Πανιώνιος το... θαύμα της Ευρώπης.

Όσο για το παιχνίδι με τους Ακρίτες, παραδέχεται πως η ομάδα του δε μπήκε καλά και έδωσε χώρους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, με όπλο την ψυχολογία που έδωσαν τα γκολ του Μπακασέτα, θα μπορούσε να έχει δώσει μεγαλύτερη έκταση στο σκορ.

«Στο ματς, η αλήθεια είναι πως δε μπήκαμε καλά. Στα πρώτα λεπτά κάναμε λάθη και δώσαμε πολύ χώρο στην Ξάνθη. Ειδικά οι αποστάσεις μας από το κέντρο στην επίθεση, ήταν μεγάλες και αυτό φάνηκε, γιατί ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε και είχε τον έλεγχο. Το γκολ του Μπακασέτα, όμως, άλλαξε όλη την εικόνα. Πήραμε ψυχολογία, η Ξάνθη κάπως τα έχασε, ήρθε το 2-0 γρήγορα, εκεί νομίζω ότι κρίθηκαν όλα.

Στο δεύτερο, το ματς ήταν δικό μας, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα γκολ. Μπήκαμε δυνατά και κάναμε ένα πάρα πολύ καλό δεκαπεντάλεπτο, είχαμε άλλες δύο φάσεις με τον Τάσο (Μπακασέτα) και με τον Μασούρα που είχε το τετ α τετ. Γενικά, προσαρμοστήκαμε και βγάλαμε αρκετά καλά στοιχεία στην επανάληψη. Το 3ο γκολ ήταν το κερασάκι στην τούρτα, τόσο για εμάς, όσο και για την πολύ μεγάλη εμφάνιση του Μπακασέτα».

Συνεχίζεται ακάθεκτοι, πήρατε ακόμα μία πολύ μεγάλη νίκη. Κανείς δε πίστευε πως θα κάνετε τέτοια πορεία, ούτε στην αρχή, αλλά και στην συνέχεια, όλοι έλεγαν ότι ο Πανιώνιος θα «σκάσει»...

«Είναι έτσι ακριβώς, κανένας δε πίστευε σε εμάς, πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Με το δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε στην αρχή, κάποιοι έλεγαν πως ίσως να μην έχουμε ούτε βαθμό μετά από την 5η αγωνιστική. Τελικά είχαμε 7 και ακολούθησαν και άλλες δύο νίκες που μας... απογείωσαν».

Ποιο είναι το... κόλπο, το μυστικό της επιτυχίας;

«Το κλειδί της επιτυχίας, είναι η καλή δουλειά που γίνεται. Ο προπονητής μας έχει καταφέρει να βγάλει πολλά πράγματα στο γήπεδο, έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του ρόστερ μας. Επίσης, είναι πολύ σημαντική και η παρουσία του Γιάκου, η δουλειά του είναι κομβική. Σε αυτόν χρωστάμε τα πολύ καλά τρεξίματα που έχουμε, αν κάποιος μας παρατηρήσει κόντρα σε ομάδες του ίδιου... επιπέδου, όταν οι άλλοι από το 70 και μετά πέφτουν, εμείς συνεχίζουμε. Είναι εκπληκτικό αυτό, κάνει μεγάλη διαφορά και μας βοηθάει. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ομάδα που δε βγάζει τραυματισμούς. Και ομάδες στα κυβικά μας, που δεν έχουν τεράστιο ρόστερ, έχουν μεγάλο όφελος από όλο αυτό».

Παρόλα αυτά, αν και το ρόστερ δεν είναι μεγάλο, υπάρχει μία ομοιογένεια εντυπωσιακή...

«Κι ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Στην προπόνηση, εμείς, το καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν πάρει ακόμα πολλές ευκαιρίες, αλλά έχουν πολύ ταλέντο. Μπορεί να μην έχουν εμπειρίες και να μην είναι έτοιμοι τώρα να βοηθήσουν τόσο πολύ, αλλά θα έρθει η ώρα τους. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα βγουν πολλά ακόμα ταλέντα από εδώ. Με σωστή δουλειά, όπως γίνεται τώρα, το μέλλον μας ανήκει».

Τον Γενάρη, δύο πολύτιμοι παίκτες έφυγαν. Όμως και χωρίς τους Μπουμάλ, Χατζηισαϊα, ο Πανιώνιος δεν επηρεάζεται, όποιος πέφτει στην μάχη δείχνει σαν έτοιμος από καιρό... Αυτό είναι θέμα ρόστερ και σωστών επιλογών ή προπονητή σε μεγαλύτερο βαθμό;

«Θα... ψήφιζα Ουζουνίδη. Νομίζω υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν ποιοτικό ρόστερ, αλλά δεν αποδίδει σε τέτοιο βαθμό. Και για να μην αδικώ κανέναν, το ίδιο ισχύει για όλο το τιμ του κόουτς, δουλεύουν άψογα όλοι, μας βοηθούν να είμαστε πάντα στο 100% ετοιμότητας, έτσι μπορεί ο προπονητής μας όταν μας χρειαστεί να μας ρίχνει στην μάχη και να παίρνει από εμάς το απόλυτο των δυνατοτήτων μας».

Τον Μπακασέτα, πως τον βλέπεις; Κάνει εκπληκτική σεζόν, με την απόδοσή του κόντρα στην Ξάνθη να είναι ενδεικτική...

«Από πέρσι που ήρθε στην ομάδα, τον... κατάλαβα. Έχει όλα τα φόντα, είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, αλλά δεν επαναπαύεται, δε πατάει πάνω σε αυτό. Είναι απίστευτος επαγγελματίας. Από την διατροφή του και την ζωή που κάνει, πόσο τηρεί το ωράρια, αλλά και την δουλειά που κάνει σε κάθε προπόνηση, φυσικά, όλα εξηγούν αυτή την εκπληκτική εικόνα. Έχει περάσει δυσκολίες, αρκετές, εγώ μπορώ να πω πως το περίμενα να κάνει μεγάλα πράγματα και με... δικαίωσε. Νομίζω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους παίκτες που έχουν κάνει καριέρα και αξίζει και μία θέση στην Εθνική, ήρθε η ώρα του. Όσο για την μεταγραφή, που πολλοί λένε πως θα πάρει, νομίζω πως είναι λογικό με τέτοιες εμφανίσεις να είναι στην λίστα των μεγάλων ομάδων».

Δεν λένε μόνο για τον Μπακασέτα, πάντως, έχεις κάνει κι εσύ τρομερή σεζόν και το όνομά σου... παίζει πολύ δυνατά!

«Δεν ξέρω κάτι, ούτε και θέλω να τα σκέφτομαι αυτά. Έχω στόχο, όπως όλη η ομάδα, να δώσουμε συνέχεια σε όσα πετύχαμε φέτος και να μην τα γκρεμίσουμε στο τέλος. Λένε διάφορα, εγώ κοιτάω τα επόμενα παιχνίδια, όμως και ελπίζω να καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε και να μπούμε στα πλέι οφ. Έχουμε 5 αγώνες ακόμα, έχω άλλο 1 χρόνο συμβόλαιο, οπότε δεν με απασχολεί κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα, αν η ομάδα έχει κάποια πρόταση και αποφασίσει πως θέλει να με δώσει, τότε θα έρθει και η ώρα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό, μέχρι τότε υπάρχει μόνο ο Πανιώνιος».

Ούτε την Εθνική δε σκέφτεσαι; Έχεις περάσει από τα μικρά τμήματα, με μεγάλη επιτυχία...

«Αυτό πάντα υπάρχει, είναι μεγάλο όνειρο η Εθνική Ανδρών. Δε μπορώ να φανταστώ πως υπάρχει παίκτης που να μην νιώθει δέος στην σκέψη να αγωνιστεί με τον εθνόσημο στον στήθος. Είναι, όπως είπα, όνειρα, είναι στόχος και θα είναι πολύ μεγάλη τιμή μου αν τα καταφέρω. Θέλω και ελπίζω κάποια στιγμή να έρθει κλήση για την Εθνική, είναι κάτι που θα με έκανε ευτυχισμένο».

Την Ευρώπη, την σκέφτεσαι; Θέλετε να κρατήσετε την θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά υπάρχει πιθανότητα να χάσετε την ευκαιρία λόγω του θέματος με την άδεια...

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό το θέμα, εμάς η αρμοδιότητά μας είναι να παίζουμε μπάλα. Στις επαφές που έχουμε με την διοίκηση, βλέπουμε πως κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να διευθετηθούν όλα τα θέματα και να πάρουμε άδεια. Ελπίζουμε να πάμε όλα καλά, εμείς θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε μία από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Μακάρι να έχουμε θετικές εξελίξεις και να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε και κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα