Η... τριλογία της πτώσης!

Μιχάλης Τσαμπάς
Η... τριλογία της πτώσης!

bet365

Ένα μήνα μακριά από το... τρίποντο συμπλήρωσαν στο Αγρίνιο και το gazzetta.gr καταγράφει τους λόγους για το «κακό φεγγάρι» που περνάει ο Παναιτωλικός!

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Φεβρουαρίου. Οι ερωτευμένοι όλου του κόσμου γιόρταζαν. Μαζί και οι φίλοι του Παναιτωλικού το 2-0 επί του Λεβαδειακού,με ισάριθμα γκολ του Φαμπιάν Μουνιός! Ήταν η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από τότε πέρασε ένας ολόκληρος μήνας και 4 αγωνιστικές ημέρες με τους Αγρινιώτες να αγνοούν την χαρά της επιτυχίας.

Δύο ήττες (με ΠΑΣ στα Γιάννενα και με ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο) και δύο ισοπαλίες στα Χανιά με τον Πλατανιά και στο «κλουβί» με την Ξάνθη, συνθέτουν το παζλ των... κυανοκίτρινων πεπραγμένων. Τρεις μέρες μετά τα γενέθλια των 90 χρόνων του, ο Παναιτωλικός, το περασμένο Σάββατο, έχασε με... κάτω τα χέρια από τον «Δικέφαλο του Βορρά» κι αυτό το 0-3 προβλημάτισε.

Όχι μόνο για την έκταση του σκορ, αλλά κυρίως για την κακή απόδοση.

Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό ήρθε ως συνέχεια του επίσης «με κάτω τα χέρια» 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» τότε ο προβληματισμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Μάλιστα το... καμπανάκι χτυπάει πιο δυνατά, όταν κατά γενική ομολογία και στα δύο ματς κορυφαίος του Παναιτωλικού ήταν ο Δημήτρης Κυριακίδης που με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε το σκορ σε... νορμάλ επίπεδα. Η σεζόν, που φτάνει προς το τέλος της, μοιάζει με... ασανσέρ για τον σύλλογο του Αγρινίου.

Τραγικό ξεκίνημα, ταπεινωτικές ήττες (τα δύο... κολλητά 5-1 με Καλλονή και Πανιώνιο) και απομάκρυνση του Λιονέλ Πόντες.

Η πρόσληψη Ματζουράκη... μάζεψε την ομάδα και με ένα καλό σερί αποτελεσμάτων έφυγαν γρήγορα και μακριά τα σύννεφα του υποβιβασμού! Μάλιστα μετά το 2-0 επί του Λεβαδειακού, τα σενάρια και τα... κουκιά έβγαιναν ακόμη και για παρουσία στα πλέι οφ. Τελικά κάπου εκεί, σε ένα σερί κομβικών αγώνων με Πλατανιά, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και επί της ουσίας τα επόμενα 4 ματς στο πρωτάθλημα είναι διαδικαστικά για την ομάδα.

Βέβαια το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν είναι και στον Παναιτωλικό, έστω κι αν δεν έχουν προφανή στόχο, δεν θέλουν να κλείσουν την σεζόν με άσχημα αποτελέσματα, αλλά επιθυμούν ένα καλό πλασάρισμα μέσα στην πρώτη 8άδα.

Τα ματς που απομένουν για τα «καναρίνια» είναι με ΑΕΚ στο Αγρίνιο (όπου παρά το μέγεθος του αντιπάλου ζητούμενο είναι η επιστροφή στις επιτυχίες), με Ατρόμητο στο Περιστέρι, με Ολυμπιακό στο Αγρίνιο και τελευταία αγωνιστική με Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο! Σκέτος... Γολγοθάς για τους «κυανοκίτρινους» που φαίνεται να έχουν κάνει μεγάλη αγωνιστική... κοιλιά. Τι συνέβη όμως και μέσα σε ένα μήνα, από τα... σενάρια των πλέι οφ, ο Παναιτωλικός έφτασε στα 4 ματς χωρίς νίκη και στις κακές εμφανίσεις (ειδικά με ΠΑΣ και με ΠΑΟΚ);

Το gazzetta αναλύει τους 3 βασικούς λόγους για την αγωνιστική... μεταμόρφωση της ομάδας του Ματζουράκη.

1) Η απουσία Βιγιαφάνιες

Στις 30 Ιανουαρίου ο Παναιτωλικός με το γκολ του Κάπελ, φτάνει σε μια αγχωτική νίκη κόντρα στην ουραγό Καλλονή. Το σφύριγμα της λήξης βρίσκει όλο το γήπεδο να αποθεώνει τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ήταν το τελευταίο του ματς με την φανέλα του Τίτορμου, αφού συνεχίζει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Οι Αγρινιώτες χάνουν τον αγωνιστικό τους ηγέτη. Τον παίκτη που ήταν βαρόμετρο και που σε πολλά κρίσιμα ματς κουβάλησε την ομάδα στις πλάτες του. Είτε με ασίστ (3), είτε με γκολ (5)... Αυτόν δεν τον βρήκε ο Παναιτωλικός στα επόμενα ματς, όσο κι αν τα 2 γκολ του Μουνιός στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό φάνηκε να... μικραίνουν το κενό. Όσο κι αν ο Ουάρντα είναι αυτός που πλέον έχει την... βαριά φανέλα και την ευθύνη να «κάνει» παιχνίδι. Τελικά η απουσία του «Βίγια» παραμένει μεγάλη.

2) Ο τραυματισμός του Παπάζογλου

Αν η απουσία του Βιγιαφάνιες έχει κοστίσει στον Παναιτωλικό, υπάρχει και μια άλλη απουσία που τον έχει αλλάξει στο 100%. Δεν πρόκειται για παίκτη που έφυγε, αλλά για τον Τάσο Παπάζογλου που είχε... ραντεβού με την ατυχία. Στο 14' του εντός έδρας ματς με την Ξάνθη, «βγάζει» την πλάτη του και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ως εκείνη την στιγμή ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ματζουράκη το τελευταίο 4μηνο! Γέμιζε το κέντρο, έδινε ηρεμία, βοηθούσε ανασταλτικά, αλλά και επιθετικά. Ακόμη και ασίστ είχε βγάλει, ακόμη και γκολ είχε πετύχει στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε σερί αγώνες οι φίλοι του Παναιτωλικού τον ψήφιζαν για MVP της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο ότι από την στιγμή που... χάνεται λόγω τραυματισμού ο Παπάζογλου, τα «καναρίνια» είναι άλλη ομάδα, με το πρόβλημα στο κέντρο να είναι τεράστιο και τον κάθε αντίπαλο να φτάνει... περίπατο στην εστία του Κυριακίδη. Όσο κι αν προσπάθησε ο τεχνικός των Αγρινιωτών δεν μπόρεσε να βρει «αντίδοτο».

3) Οι μεταγραφές Ιανουαρίου

Τον περασμένο Ιανουάριο στο ρόστερ του Παναιτωλικού προστέθηκαν 5 νέα πρόσωπα. Ο ένας είναι ο Πορτογάλος κίπερ Κριστιάνο, που έτσι κι αλλιώς έπεσε πάνω στον καταπληκτικό Κυριακίδη και φυσικά θα πρέπει να περιμένει από την νέα σεζόν την ευκαιρία του. Οι άλλοι 4 είναι ο Αλεξίεβιτς, ο Μουνιός, ο Κλέσιο και ο Φερέιρα. Όλοι τους έχουν δείξει ότι έχουν καλά στοιχεία και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, όμως με εξαίρεση τα 2 γκολ του Μουνιός που «καθάρισε» τον Λεβαδειακό, κανείς ακόμη δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά. Στο έως τώρα... ταμείο, φαίνεται ότι κινούνται ακόμη σε ρηχά. Ο Αλεξίεβιτς τον τελευταίο καιρό είναι τραυματίας, ενώ Κλέσιο και Φερέιρα ακόμη δεν απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του Ματζουράκη και συνήθως παίρνουν χρόνο συμμετοχής περισσότερο ως αλλαγές. Σίγουρα στα παιχνίδια που απομένουν στο Αγρίνιο περιμένουν περισσότερα από όλους, ώστε να τους... μετρήσουν και σωστά ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα