Το έργο του Πετράκη

Αντώνης Σαούλης
Το έργο του Πετράκη

bet365

Ο Ελληνας τεχνικός που ψηφίστηκε και ως ο καλύτερος της προηγούμενης σεζόν, άλλαξε το σύστημα και ο ΠΑΣ μπορεί να κάνει ακόμα και όνειρα πεντάδας.

Είναι μια γενικά μια σταθερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε δύο εβδομάδες θα συμπληρώσει 250 επαγγελματικά παιχνίδια ως προπονητής.

Στην Γ' Εθνική (με Ηρόδοτο, Αστέρα Τρίπολης, Ρέθυμνο, Χανιά), στην Β' Εθνική (με Εθνικό Αστέρα και Ιωνικό) και φυσικά στην πρώτη κατηγορία (με ΟΦΗ, Εργοτέλη, ΠΑΣ Γιάννινα).

Ο Γιάννης Πετράκης (περί ου ο λόγος) ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τεχνικός για την προηγούμενη σεζόν. Παρέλαβε το βραβείο του σχεδόν δακρυσμένος αλλά με την κρητική λεβεντιά που τον διακατέχει. Περήφανος άνθρωπος αλλά και κλειστός. Χωρίς δημόσιες σχέσεις κατάφερε ότι κατάφερε με το έργο του.



Φέτος όμως; Φέτος τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για τον ίδιο. Εχασε δύο βασικά του στελέχη το καλοκαίρι. Τον Κοροβέση και τον Χαρίση.

Εχασε ακόμα δύο τον Γενάρη. Τον Βελλίδη και τον Τσάβες. Σ' ένα ούτως η άλλως μικρό ρόστερ το να χάνεις τέσσερις ενδεκαδάτους παίκτες δεν είναι και το πιο εύκολο. Γι' αυτό και ο ΠΑΣ έκανε... νερά για αρκετά μεγάλο διάστημα.


Ο Πετράκης όμως βρήκε τρόπο και το γύρισε. Με μια απλή αλλαγή συστήματος επανέφερε τα χαμόγελα στα Γιάννινα.



Δύο σερί νίκες (2-4 τον Πανθρακικό και 2-0 τον Παναιτωλικό) και τρία ματς χωρίς ήττα. Επτά βαθμοί που τον ανέβασαν στους 31, τρεις πίσω από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης, έξι πίσω από τον 5ο Πανιώνιο, περιμένοντας και την όποια τιμωρία του ΠΑΟΚ.


Ο Ελληνας τεχνικός γύρισε το σύστημα σε 3-5-2. Η ομάδα του ΠΑΣ αυτόματα λειτούργησε καλύτερα κι αυτό δεν βγήκε μόνο στ' αποτελέσματα αλλά και στο πως αγωνίζεται η ομάδα. Σίγουρα πιο επιθετική ομάδα που πλέον καταφέρνει και σκοράρει και παίρνει τα ματς.

Μπορεί να κυνηγήσει το απόλυτο θαύμα; Γιατί όχι... Κοιτώντας το πρόγραμμα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΣ σίγουρα δεν μπορείς να τον αποκλείσεις.


Στα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια ο ΠΑΣ μπορεί να διεκδικήσει 15 βαθμούς. Και να τους κατακτήσει. Δείτε το πρόγραμμα:
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα



Ποιος μπορεί ν' αποκλείσει τον ΠΑΣ σε κάποιο από τα ματς που απομένουν; ΟΚ, προφανώς είναι πολύ δύσκολο να κάνει photo finish με επτά σερί νίκες ή ένα σερί οκτώ αήττητων αγώνων.



Οσο όμως η ισοπαλία είναι το πιο συχνό αποτέλεσμα για τους... από πάνω και ο ΠΑΣ νικάει τόσο θα πλησιάζει η 6η και η 5η θέση... Και φυσικά μιλάμε για έργο Πετράκη. Μια σταθερή αξία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η σταθερή αξία του
Match Review για την 25η αγωνιστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα