Παπαγεωργίου: «Όλοι έχουμε ευθύνη»

Νίκος Τσιώκος
Παπαγεωργίου: «Όλοι έχουμε ευθύνη»

bet365

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό του Πανθρακικού τονίζοντας πως άπαντες έχουν και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη, ενώ απέδωσε τη μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ στη συγκέντρωση και στο ότι οι ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του αντιπάλου.

Μπορεί να μείωσε στο -8 από τη σωτηρία, όμως οι ελπίδες του Πανθρακικού για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα εξακολουθούν να είναι μαθηματικές, ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν. Ωστόσο, οι ακρίτες έχουν να θυμούνται κάποιες καλές στιγμές, όπως η μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο άνθρωπος που έριξε στο... καναβάτσο τον «Δικέφαλο» του Βορρά ήταν ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος με το γκολ στο 88' χάρισε στον σύλλογο της Κομοτηνής τους τρεις βαθμούς, κάτι που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και φιλάθλους. Μιλώντας στο Match Review του gazzetta.gr, ο 26χρονος δεξιός μπακ την απέδωσε στη συγκέντρωση και στο γεγονός ότι η ομάδα του εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα κενά στην άμυνα του αντιπάλου.

Βέβαια, αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία των Θρακιωτών τονίζοντας πως όλοι έχουν και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη θέση που βρίσκονται, τη στιγμή που θεωρεί τις αλλαγές προπονητών, τις ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών και τη δυσκολία στο σκοράρισμα μερικούς από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στον υποβιβασμό στη Football League.

Όσο για το μέλλον του, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας, αφού το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι, ενώ έκανε λόγο για οικογενειακό κλίμα και τρία όμορφα χρόνια στην Κομοτηνή.

Θανάση μία μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ, ενώ είχατε έρθει και 3-3 στην Τούμπα. Ποιο ήταν το κλειδί για να πάρετε βαθμούς και στα 2 ματς;

Η ομάδα μπήκε χωρίς άγχος, έπαιξε συγκεντρωμένα και εκμεταλλευτήκαμε τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί, ότι εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο αυτά τα κενά και είχαμε συγκέντρωση.

Φάσεις είχε ο ΠΑΟΚ, φάσεις είχε και ο Πανθρακικός, θεωρείς δίκαιο το αποτέλσμα;

Σίγουρα και το θεωρώ δίκαιο. Ο ΠΑΟΚ είχε μία κατοχή, η οποία ήταν ανούσια. Ο τερματοφύλακάς μας, ο Αθανασιάδης, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Βέβαια, είχε ο Κλάους μία ευκαιρία στο 1-1, ατύχησε με το δοκάρι, ευτύχησα και έβαλα εγώ το γκολ και κερδίσαμε το ματς.

Με δεδομένο ότι είναι είναι μία δύσκολη σεζόν, συμπεριλαμβάνεται αυτή η νίκη σε ό,τι κρατάτε από φέτος;

Ναι, είναι και αυτή η νίκη, είναι και η νίκη με τον Παναθηναϊκό, και το Χ που πήραμε μέσα στην Τούμπα. Είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και καλές στιγμές, τις κρατάμε, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας που ήταν η παραμονή.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, πήγε με το 0-1 στο ημίχρονο. Ποια ήταν η οδηγία στην ανάπαυλα για να έρθει και η ανατροπή;

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προηγήθηκε, αλλά όπως είπα και πριν, δεν είχε απειλήσει και δεν είχε τις μεγάλες φάσεις. Οπότε κι εμείς το πιστεύαμε και στο ημίχρονο είπαμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλά, να είμαστε λίγο περισσότερο συγκεντρωμένοι στην τελική πάσα και στο τελείωμα των φάσεων. Το καταφέραμε αυτό στο έπακρο και πετύχαμε δύο γκολ.

Πλέον, ποιος είναι ο στόχος ενόψει της συνέχειας;

Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για την παραμονή. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει όλοι να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όλοι μαζί να προσπαθούμε, να δίνουμε το 100% και μέχρι το τέλος της σεζόν να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Να το κάνουμε και για μας, που ψάχνουμε ένα συμβόλαιο σε μία καλύτερη ομάδα για του χρόνου, αλλά και για τη συνολική εικόνα της ομάδας.

Αναφέρθηκες σε συμβόλαιο. Το δικό σου λήγει το καλοκαίρι. Ποια είναι τα σχέδια για τη νέα σεζόν;

Θέλω να τελειώσω τη σεζόν όσο το δυνατόν με καλύτερη ατομική και ομαδική εικόνα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, έχω ένα διάστημα που μπορώ να μιλήσω και να βρω το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσω με μία ακόμα καλύτερη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμείνεις και στον Πανθρακικό;

Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Δεν το βλέπω ως πιθανό σενάριο. Βέβαια, έχω περάσει τρία πολύ όμορφα χρόνια στον Πανθρακικό. Το κλίμα ήταν οικογενειακό και υπήρχαν άνθρωποι που ήταν κοντά στην ομάδα και μας βοηθούσαν πάρα πολύ σε κάθε δυσκολία.

Υπήρξαν αλλαγές προπονητών, τα στατιστικά δεν ήταν και τόσο καλά, τελικά τι έχει παίξει ρόλο και ο Πανθρακικός είναι σε αυτή τη θέση;

Οι αλλαγές προπονητών δε μας βοηθούν καθόλου. Ωστόσο, εμείς αλλάξαμε τρεις, αλλά όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Και όταν λέω όλοι, εννοώ τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές ή ακόμα και τους φιλάθλους. Στο τέλος της κάθε σεζόν το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είτε είναι θετικό, είτε αρνητικό όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε το μερίδιό μας.

Από εκεί και πέρα, μας έλειψαν κάποιοι βασικοί παίκτες, όπως ο Τζάνης, που ήταν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ο Ίγκορ που είχε επίσης κάποιους τραυματισμούς και δε βρήκε ρυθμό. Είχαμε μία δυσκολία στο σκοράρισμα και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Όλοι κάναμε λάθη, τα πλήρωσε η ομάδα και είναι σε αυτή τη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Κατάφερες να καθιερωθείς στο δεξί άκρο της άμυνας. Τι σ' έχει βοηθήσει, ώστε να αποτελείς ένα βασικό μέλος του Πανθρακικού;

Όπως είπα και πριν, το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Παρά τις δυσκολίες και την πίεση, γιατί υπήρχε πίεση να κερδίσουμε παιχνίδια για να σωθεί η ομάδα και να πετύχουμε την παραμονή, το κλίμα αποφόρτιζε όλους, όπως κι εμένα. Με βοηθούσαν να παίζω χωρίς άγχος, να δείχνω τον πραγματικό μου εαυτό και να δίνω το καλύτερο. Πιστεύω ότι σε αυτό με βοήθησαν και οι προπονητές μου, αλλά και άνθρωποι της διοίκησης.

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θες να περάσεις εσύ και οι συμπαίκτες σου στον κόσμο;

Ότι η ομάδα του Πανθρακικού έχει πετύχει αρκετές και μεγάλες νίκες. Έχει δώσει αρκετές χαρές φέτος στους φιλάθλους, ωστόσο δεν κατάφερε να κλείσει η χρονιά με μία επιτυχία και την παραμονή. Εμείς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέχρι το τέλος για να έχουν όλοι μία καλή ανάμνηση από την ομάδα και ελπίζω ο Πανθρακικός να επιστρέψει στο μέλλον και πάλι στη Σούπερ Λιγκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα