Οι 5 κινήσεις που αλλάζουν τον Παναθηναϊκό

Οι 5 κινήσεις που αλλάζουν τον Παναθηναϊκό

Άρης Λαούδης
Οι 5 κινήσεις που αλλάζουν τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει, ο Τζόρτζεβιτς αλλάζει, οι στόχοι αναπροσαρμόζονται και το gazzetta.gr αναλύει τα 5 πράγματα που αλλάζει ο «Σάλε» για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός σε τροχιά «τρία στα τρία».

Οι τρεις προσθήκες επιτρέπουν στους «πράσινους» να δηλώνουν «πάμε για τρία στα τρία» και ανεξάρτητα αν τα καταφέρουν, άσχετα αν άργησαν να κάνουν διορθωτικές κινήσεις, το σίγουρο είναι πως αν μη τι άλλο το πάλεψαν αντί να πετάξουν «λευκή πετσέτα».

Μπορεί ακόμη να μην έχουμε αντιπροσωπευτικό δείγμα για τον νέο Παναθηναϊκό, ωστόσο οι δύο θετικές εμφανίσεις με τους δύο εκ των τριών παικτών να έχουν ενσωματωθεί, μας βοηθούν να βγάλουμε συμπεράσματα για τις αλλαγές που σκέφτεται ο «Σάλε».

Το gazzetta.gr με αφορμή την πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, καταγράφει τις 5 αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ο Σέρβος τεχνικός προκειμένου οι «πράσινοι» να επανέλθουν σε τροχιά... τρία στα τρία.

1. Ταχύτητα δίπλα στη σκέψη

Ο Παναθηναϊκός στήθηκε με παίκτες που έχουν υψηλότατο μπασκετικό IQ, αλλά στερούνταν αθλητικών χαρακτηριστικών. Ο Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να «δέσει» μια ομάδα με βασικό άξονα την τακτική και το μυαλό μέχρι που διαπίστωσε ότι του λείπει έντονα το αθλητικό στοιχείο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα που έτρεχε σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες κι έπρεπε πάση θυσία να βρει παίκτες που θα μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Καλάθη και του Γκιστ. Ετσι, προχώρησε σε επιλογές που συνδυάζουν αθλητικότητα και μπασκετικό IQ και μπορεί να μη βρήκε στο απόλυτο την ευρωπαϊκή εμπειρία που έψαχνε, αλλά τουλάχιστον πρόσθεσε «υλικά» που είναι απαραίτητα στο σύγχρονο μπάσκετ.

2. Περιφέρεια πιο γεμάτη από ποτέ

Κάποτε το μπάσκετ ήταν άθλημα των ψηλών, αργότερα των κοντών και τώρα των ημίψηλων!

Ο Παναθηναϊκός «φόρτωσε» την περιφέρειά του, κρίνοντας πως εκεί θα παιχτούν όλοι οι στόχοι. Αυτή την στιγμή ο Τζόρτζεβιτς έχει 8 ετοιμοπόλεμους παίκτες στις θέσεις «1», «2», «3» (Διαμαντίδης, Καλάθης, Μποχωρίδης, Χέινς, Ουίλιαμς, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς, Φελντέιν), χωρίς να υπολογίζουμε τον Παππά και τον τραυματία Χαραλαμπόπουλο!

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μια ομάδα που θεωρητικά θα αλλάζει παίκτες στο παρκέ, αλλά δεν θα αλλάζει ρυθμό κι αυτό είναι βασικό ζητούμενο σε τόσο υψηλό επίπεδο.

3. Απειλή στο πικ εντ ρολ, άμυνα στο πικ εντ ρολ!

Αυτό που του έλειπε στην επίθεση ήταν αυτό που «πονούσε» στην άμυνα.

Ο Γκιστ ήταν ο μοναδικός ψηλός του Παναθηναϊκού που μπορούσε να παίξει το περιβόητο «πάρε - βάλε» μετά από πικ εντ ρολ και μοιραία ο Τζόρτζεβιτς έψαχνε έναν ακόμη παίκτη που θα έλυνε το επιθετικό πρόβλημα και ταυτόχρονα θα κάλυπτε τις «τρύπες» στην άμυνα.

Ο Χάντερ είναι ένα αθλητικό παιδί με ελάχιστη εμπειρία, αλλά έχει το κίνητρο και τα προσόντα για να δώσει στον Παναθηναϊκό 7-10 ποιοτικά λεπτά.

4. Πρόσθεσε το... απρόβλεπτο

Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα που είχε συγκεκριμένους τρόπους για να φτάσει στο καλάθι.

Η τελική πάσα στον Ραντούλιτσα και οι έξτρα πάσες των Καλάθη, Διαμαντίδη για ένα ελεύθερο μακρινό σουτ ήταν οι κύριες επιλογές στην επίθεση. Ηταν σαφές πως όσο περνούσε ο καιρός ο Παναθηναϊκός γινόταν ολοένα και περισσότερο προβλέψιμος.

Με την προσθήκη του Χέινς και κυρίως του Ουίλιαμς, οι «πράσινοι» έβαλαν το στοιχείο της έκπληξης. Ο δεύτερος είναι ικανός να δημιουργήσει, αλλά και να εκτελέσει, ενώ και οι δύο είναι ικανοί να «φτιάξουν» επιθέσεις για τον εαυτό τους.

5.Ανεση στον Διαμαντίδη, ανάσες στον Καλάθη

Καμία ομάδα που βάζει πλώρη για φάιναλ φορ δεν μπορεί να περιμένει από έναν παίκτη να παίζει 30 και 35 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Μπορεί ο Καλάθης να είναι... βιονικός, μπορεί να έχει αντισταθεί σε όλους τους τραυματισμούς, αλλά είναι σαφές πως χρειαζόταν βοήθεια για να βγάλει τη χρονιά.

Με την προσθήκη του Χέινς και το rotation στην περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός θα 'χει ακόμη πιο ξεκούραστο τον Διαμαντίδη και παράλληλα θα επιτρέψει στον Καλάθη να κατέβει στα 20-25 λεπτά κατά μέσο όρο, χρόνος που είναι φυσιολογικός για τους παίκτες - κλειδιά των ομάδων που στοχεύουν σε φάιναλ φορ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα