Παρτιζάν στην... ομίχλη!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Παρτιζάν στην... ομίχλη!

bet365

Ντέρμπι τίτλου στο Βελιγράδι; Last year! H Παρτιζάν ψάχνει με... κιάλια τον Ερυθρό Αστέρα, είναι στο -29 και όλοι αναρωτιούνται πως έφτασε το πράγμα ως εδώ! Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τα χρέη, τις απολύσεις και τον Ζίφκοβιτς που μπήκε στο «ψυγείο».

23/02/2016, Stadion Miloš Obilić και η Παρτιζάν Βελιγραδίου γράφει ακόμα μια τραγική σελίδα στη σεζόν! Ηττα 2-1 από την αδύναμη Μπέογκραντ και η διαφορά από την κορυφή εκτοξεύτηκε στους 29 βαθμούς. Η πρωταθλήτρια Σερβίας καταρρέει, στην 4η θέση, διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ, αποχωρήσεις παικτών, σκάνδαλα κι όλα αυτά μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος φτάνει στην κατάκτηση του πιο εύκολου πρωταθλήματος στην ιστορία του!

Αλήθεια πως έφτασε εδώ η πιο επιτυχημένη ομάδας της χώρας την τελευταία δεκαετία; Το καλοκαίρι ένα... λάθος της στέρησε την ευκαιρία να μπει στους ομίλους του Champions League και τώρα... χάος! Αλήθεια πως έφτασε ως εδώ; Εκατομμύρια, αρκετά εκατομμύρια πέρασαν από τα ταμεία του συλλόγου, εξαιρετικοί παίκτες άφηναν το Βελιγράδι για άλλες πολιτείες, αλλά ποτέ κανείς δεν προβληματιζόταν. Αλλωστε, το εξαιρετικό φυτώριο της ομάδας έβγαζε ταλέντα, τα χρήματα έμπαιναν, αλλά ποτέ κανείς δεν κατάλαβε πως βγαίνουν εύκολα προς άγνωστη κατεύθυνση! Αλλωστε, οι Ακαδημίες της Παρτιζάν θυμίζουν κάτι σε... χρηματιστήριο, βγάζουν διαρκώς παίκτες, οι οποίοι περνούν στην πρώτη ομάδα και η αξία τους ανεβαίνει στα ύψη.

Εξάλλου, μαζί με Μπαρτσελόνα, Αγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις των Ακαδημιών! Πριν δυο χρόνια μπήκε προσωρινό λουκέτο, με τους εργαζόμενους να είναι σε απόγνωση! Ναι, η Παρτιζάν που έβαλε στα ταμεία της περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία από μεταγραφές παικτών δεν είχε να πληρώσει…

«Για μία δεκαετία οι λέξεις διοίκηση και διαχείριση στα οικονομικά ήταν στο... σκοτάδι και για την Παρτιζάν. Κανείς δεν καταλάβαινε τι γινόταν και δεν υπήρχε έλεγχος για το τι χρήμα έμπαινε και έβγαινε στην ομάδα. Η χρηματοδοτική ροή της Παρτιζάν μόνο… προβληματική χαρακτηρίζεται και πολλές καθοδηγήθηκε από ανθρώπους το παρελθόν των οποίων είναι τουλάχιστον αμφίβολο», θα τονίσει η ιστοσελίδα B92. Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο που το χρέος της ομάδας ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ!

Ο κορυφαίος παίκτης της σημερινής γενιάς της Παρτιζάν, ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς διανύει την πιο δύσκολη περίοδο στην καριέρα του, μέχρι που αναγκάζεται να προπονείται μόνος έπειτα το σήριαλ με το νέο συμβόλαιό του! Ο ίδιος δεν θέλει νέο συμβόλαιο με τους «ασπρόμαυρους», δεν επιθυμεί να πάει σε κάποια ομάδα του εξωτερικού και απειλείται να πληρώσει ρήτρα για τη συμπεριφορά του, κάτι πάντως που ο ίδιος αγνοούσε πως υπήρχε στο συμβόλαιό του. Ο 19χρονος… έκανε το λάθος να τονίσει πως δεν θέλει επέκταση και το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος. Οι μετοχές του είναι στα ύψη (κοστολογείται στα 7 εκατ. ευρώ) και σχεδόν όλη η Ευρώπη ασχολείται μαζί του. Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, όμως χωρίς προπονήσεις με επαγγελματική ομάδα για ένα εξάμηνο ποια θα παραμείνει τόσο ζεστή… Η Παρτιζάν πιέζει για νέο συμβόλαιο, ο παίκτης δεν λυγίζει και η ομάδα δεν δέχεται να τη βοηθήσει στο δύσκολο έργο του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου!

Οι παίκτες της Παρτιζάν που είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση είναι αρκετοί. Ο Ουμάρου Αμπουμπακάρ παραμονές του αγώνα με την Μπέογκραντ τόνισε πως θέλει να φύγει από την ομάδα, δεν επιθυμεί να παίζει άλλο στο Βελιγράδι και ζήτησε μεταγραφή! Προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά ο ίδιος ήταν ανένδοτος. Μάλιστα, τα σερβικά ΜΜΕ τόνισαν πως άρχισε απεργία πείνας για να αποχωρήσει, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα το διέψευσε και τόνισε πως η διοίκηση του έχει σταθεί στο πλευρό του… Βέβαια, κανείς δεν ξεχνά και τις νέες αποχωρήσεις, αφού το ταμείο ήθελε ρευστό. Ο Γκρμπιτς, ο 18χρονος Σάπονιτς και ο 21χρονος Νίνκοβιτς βρήκαν ομάδες και έδωσαν στην Παρτιζάν περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ!


Το κλίμα είναι άσχημο και η πίεση των οπαδών το κάνει… εκρηκτικό! Ποιος δεν θα ξεχάσει τις αντιδράσεις των οπαδών έπειτα από μεγάλες αποτυχίες. Οι οργανωμένοι οπαδοί περιμένουν, κάνουν υπομονή, πιέζουν, εξαγριώνονται, ξεσπούν και στην Παρτιζάν η ανησυχία είναι μεγάλη! Ποιος θα ξεχάσει τι συνέβη έπειτα τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, όταν ένας οπαδός μπήκε στο γήπεδο και πήρε το περιβραχιόνιο του Μάρκο Σκέποβιτς. Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα, αλλά λίγο αργότερα ζήτησε μεταγραφή…

Δεν της βγαίνει τίποτα, εκτός…

Τρομερά οικονομικά προβλήματα, χρέη, πίεση, διοικητική αβεβαιότητα και… τρεις προπονητές σε μια σεζόν! Συν τοις άλλοις μπορεί η σημερινή διοίκηση να... μάζεψε κάπως τα χρέη, να πληρώνει στην ώρα της (κάτι που δεν συνέβαινε) και να έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει ζεστό νερό στο προπονητικό κέντρο της ομάδας αλλά τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι... μπαλαδόφατσες. Δεν είναι γνώστες της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και το πως... χτίζεται σωστά μία ομάδα. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς πήρε το πρωτάθλημα, ωστόσο… πλήρωσε τον αποκλεισμό από τα προκριματικά του Champions League, αλλά και το άσχημο ξεκίνημα! Τη θέση του πήρε ο Λιούμπινκο Ντρούλοβιτς, το πάλεψε στo Εuropa League, κράτησε την ομάδα ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, αλλά στο… 90 αποκλείστηκε! Πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο μόλις… 67 ημέρες και να δει τη διαφορά από τον Αστέρα να εκτοξεύεται στους 20 βαθμούς. Ο Ιβάν Τόμιτς πήρε τη θέση του, έβγαλε την προετοιμασία, αλλά μπήκε με το αριστερό. Ζήτησε χρόνο, αλλά είναι αβέβαιο αν θα του τον δώσουν. Εξάλλου, το άλλο Σάββατο υπάρχει ντέρμπι!

… από τον Βλάχοβιτς!
Οι Ακαδημίες της δίνουν ζωή, την κρατούν στην επιφάνεια! Κόντρα στη Μπέογκραντ ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έκανε ντεμπούτο και σε ηλικία 16 ετών και 24 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης της που παίζει στην πρώτη ομάδα. Επιθετικός με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα πήρε τη θέση του Ουμάρου και όλοι στην ομάδα ευελπιστούν να… κερδίσουν με την εξέλιξή του!

 

Τελευταία Νέα