Καρυπίδης: «Μη μας παρασύρουν οι αισιόδοξες σκέψεις!»

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Καρυπίδης: «Μη μας παρασύρουν οι αισιόδοξες σκέψεις!»

bet365

Χαμηλά κρατάει τον πήχη ο Χρήστος Καρυπίδης, που μίλησε στο gazzetta.gr για την ανεβασμένη Ξάνθη, τα «πρόσωπα» που παρουσίασε στην σεζόν, την πρόκληση για το... κάτι παραπάνω και την επόμενη ημέρα, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Έστω και... με την ψυχή στο στόμα, η Ξάνθη κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον Πανθρακικό, σφραγίζοντας την αλλαγή κλίματος και την πολύ καλή πορεία που κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτό, μάλιστα, όπως τονίζει στο gazzetta.gr ο Χρήστος Καρυπίδης, έχει φέρει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων το ευρωπαϊκό «όνειρο», κάτι που δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει, όμως, κανέναν και να γίνει αυτοσκοπός!

Ο έμπειρος αμυντικός του Ακριτικού συλλόγου, δεν φοβάται να κάνει αυτοκριτική και να παραδεχτεί τα αδύνατα σημεία που παρουσίασε η ομάδα μέσα στην σεζόν, τονίζοντας, πάντως, πως η τελική ευθεία του πρωταθλήματος αποτελεί πρόκληση γι αυτόν και τους συμπαίκτες του, να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τις δυνατότητές τους. Όσο για την δική του πορεία, δεν κρύβει πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος στην Ξάνθη και θα ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, αποθεώνοντας παράλληλα τον σύλλογο, χαρακτηρίζοντας πρότυπο τους Ακρίτες!

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε καλή εικόνα κόντρα στον Πανθρακικό, δε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τον τελευταίο καιρό έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο, όμως την Κυριακή δε δώσαμε συνέχεια σε αυτό. Η νίκη δεν μας παραπλανεί, ήρθε στο τέλος, όμως θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε πίεση από τον αντίπαλο, ευτυχώς καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και κρατάμε μόνο την αντίδραση και τους τρεις βαθμούς. Η εικόνα αυτή, όμως, δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Τι έφταιξε, όμως, κατά την γνώμη σου;

«Δεν νομίζω πως είναι κάτι συγκεκριμένο. Έτσι το αντιμετωπίζουμε, σαν μία κακή παρένθεση, ένα παιχνίδι που δεν μας βγήκε όπως θα θέλαμε. Το σημαντικό σε τέτοιες στιγμές, είναι να εντοπίζεις τι δεν πήγε καλά, τι λάθη έκανες και να δουλεύεις στην προπόνηση για να μην επαναληφθούν όλα αυτά. Ειδικά τώρα, είμαστε σε μία πολύ σημαντική καμπή του πρωταθλήματος και δεν χωράνε λάθη, γιατί τα πληρώνει και δεν μπορείς να τα διορθώσεις. Απομένουν 7... στροφές και πρέπει να είμαστε στο100%, να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Πως κρίνεις την μέχρι στιγμής πορείας σας;

«Είναι χωρισμένη σε τρία κομμάτια. Η αρχή, έγινε με ζόρικο πρόγραμμα, κόντρα σε μεγάλες ομάδες, όμως καταφέραμε να έχουμε καλή εικόνα και να παίρνουμε αποτελέσματα. Τις μπλοκάραμε καλά, αυτό το... έχουμε και μείναμε όρθιοι. Στην συνέχεια, όμως, όταν παίξαμε με ομάδες που ήταν στα... μέτρα μας, είχαμε κάποια θέματα. Όταν έπρεπε να δημιουργήσουμε εμείς, κάτι στράβωνε, δεν ξεκλειδώναμε εύκολα την άμυνα και είχαμε κακά ματς. Τέλος, στον δεύτερο γύρο νομίζω πως βελτιωθήκαμε, έγινε δουλειά, βγήκε στο χόρτο και ανεβάσαμε αρκετά την απόδοσή μας».

Και τώρα;

«Αυτό που λείπει, είναι η σταθερότητα. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε ομάδα αυτό. Πρέπει να κρατήσουμε ένα υψηλό στάνταρ απόδοσης και να μην αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Μπαίνουμε στην τελευταία στροφή, όπως είπα και πριν, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, δεν είναι εύκολο, αλλά από εμάς εξαρτάται. Είναι η τελική ευθεία, πρέπει να γκαζώσουμε, να δείξουμε ποιοι είμαστε».

Όπως είπες, με τους μεγάλους είστε καλύτεροι από ότι με τις άλλες ομάδες. Ακολουθεί εύκολο πρόγραμμα, αλλά μήπως δεν είναι καλό για εσάς;

«Είναι μία μεγάλη αλήθεια αυτή, έχουμε καταφέρει σχεδόν σε όλα τα ματς με τους... μεγάλους να σταθούμε καλά. Όταν δεν έχουμε εμείς την κατοχή και βρίσκουμε χώρους, μπορούμε να χτυπήσουμε στην κόντρα, μας ταιριάζει πολύ αυτό το στυλ παιχνιδιού, έχει φανεί και στην πράξη.

Τώρα έχουμε ένα πολύ καλό τεστ μπροστά μας, να δείξουμε πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις αδυναμίες μας και τις μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα. Μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε πάει καλά κόντρα σε κλειστές άμυνες, το ξέρουμε, αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο για τα εναπομείναντα παιχνίδια, να το αλλάξουμε και να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Ποιο είναι αυτό, πιστεύεται στην ανατροπή των δεδομένων και την έξοδο στην Ευρώπη;

«Δεν εννοώ αυτό, όχι πως δεν υπάρχει και στο βάθος του μυαλού μας. Αλλά προσπαθούμε να το κρατάμε εκεί, να μην μας παρασύρουν οι αισιόδοξες σκέψεις. Βασικός μας στόχος είναι να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά, να έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και να διεκδικούμε πάντα την νίκη. Υπάρχουν 4 με 5 ομάδες που διεκδικούν την θέση στην Ευρώπη, αν φυσικά μείνει εκτός λόγω άδειας ο Πανιώνιος. Αν δείξουμε την σταθερότητα που προανέφερα, το δεν αποκλείεται, γιατί είναι γεγονός πως έχουμε καλύτερο πρόγραμμα. Αλλά αποφεύγουμε να το σκεφτόμαστε αυτό, όσο είναι δυνατόν και να μην γίνετε αυτό αυτοσκοπός, γιατί θα μας αποπροσανατολίσει. Να παίξουμε, λοιπόν, καλά και ότι θα έρθει. Το μυαλό μας τώρα είναι στον Παναιτωλικό».

Είναι μία πρόκληση, πάντως...

«Ευκαιρία και πρόκληση, αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε, έχει φανεί μέχρι στιγμής πως δεν υπάρχει εύκολο ματς, καμία ομάδα δεν το παρατάει. Παράδειγμα και ο Πανθρακικός, που μας έβαλε δύσκολα, αν και είναι χαμηλά στην βαθμολογία. Όλες οι ομάδες το παλεύουν, δεν βλέπεις καμία να κατεβαίνει χαλαρά. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, λοιπόν, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Θα τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα γίνει το ταμείο, με την ελπίδα να μας βρει χαμογελαστούς».

Είστε στην Ξάνθη τα δύο τελευταία χρόνια. Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει;

«Μιλάμε για μία ομάδα-πρότυπο, αυτή είναι η άποψή μου. Πολύ καλή για τα Ελληνικά δεδομένα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, με δικό της προπονητικό και ένα γήπεδο που είναι στολίδι. Δεν είναι τυχαίο πως έχει σταθερή παρουσία στα μεγάλα σαλόνια εδώ και τόσα πολλά χρόνια. Πέρασε, βέβαια, κάποιες δύσκολες στιγμές, έκανε μία μικρή κοιλιά και έφτασε να παλεύει για την παραμονή, όμως το ξεπέρασε. Τώρα, αυτές τις δύο σεζόν που είμαι εδώ και μπορώ να κρίνω, όλα είναι ιδανικά. Έχουμε παίξει καλή μπάλα, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου ακι, παρόλο που για ένα διάστημα δεν ήμασταν όπως έπρεπε, αλλά το διορθώσαμε.

Και υπάρχει και κάτι ακόμα σημαντικό και ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Η Ξάνθη παράγει ταλέντα, όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος είναι ο Ορφανίδης, πέρσι ο Γούτας, για να μην μιλήσουμε για τόσους και τόσους που ξεκίνησαν εδώ και έχουν κάνει καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καμία φορά αυτό δε το λαμβάνουμε υπόψιν μας, αλλά είναι τόσο, μα τόσο σημαντικό».

Φαίνεσαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα, όμως το καλοκαίρι μένεις ελεύθερος...

«Ναι, είναι γεγονός αυτό, αλλά δε το σκέφτομαι τώρα, δεν είναι η ώρα. Αυτό θα με απασχολήσει όταν με το καλό ολοκληρωθεί η σεζόν και ελπίζω να έχουν πάει όλα καλά μέχρι τότε. Μέχρι τότε, παραμένω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μας και σε κάθε παιχνίδι που έρχεται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα