Οταν σκοράρει ο Μάρκους

Οταν σκοράρει ο Μάρκους

Αντώνης Σαούλης
Οταν σκοράρει ο Μάρκους

bet365

O Παναθηναϊκός είναι... άλλη ομάδα όταν ο Σουηδός είναι καλά κι αποδείχθηκε και στα Γιάννενα. Ο Μπεργκ αποτελεί την σταθερή αξία του Match Review του gazzetta.gr για την 22η αγωνιστική. Το σερί του στα εκτός και η σύγκριση με τις άλλες σεζόν.

Ανετα θα μπορούσε να είναι στην συγκεκριμένη κατηγορία ο Βάργκας της ΑΕΚ. Εκτός του ότι έχει ξαναβρεθεί στην ίδια κατηγορία (μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ) του έχουμε αφιερώσει ξεχωριστό θέμα στο Match Review. Οπότε πήγαμε σε μια άλλη επιλογή για την 22η αγωνιστική...

Και δεν χωράει αμφιβολία. Εάν είναι καλά αυτός, είναι καλά και ο Παναθηναϊκός. Τέτοια επιρροή παίκτη σε μια ολόκληρη ομάδα είχαμε καιρό να δούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά και δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει αλλά για την εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος... ευθύνεται κι αυτός.

Γιατί εάν ο Μάρκους Μπεργκ (περί ου ο λόγος) δεν είναι καλά τότε οι «πράσινοι» τα βρίσκουν σκούρα. Είναι καλά ο Σουηδός; Εύκολες νίκες όπως αυτή στα Γιάννενα. Τα γκολ δεν ήταν δύσκολα αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν στην ψυχολογία του.



Ο Μπεργκ στα 30 του πλέον (θα τα κλείσει τον Αυγουστο) κάνει την χειρότερη του σεζόν στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να πιάσει τον αριθμό των τερμάτων που είχε πέρσι και πρόπερσι αλλά ήδη η ομάδα του είναι εκτός πρωταθλήματος και εκτός Κυπέλλου και ο μόνος στόχος που έχει απομείνει είναι η δεύτερη θέση στα πλέι οφ.

Με τα δύο γκολ στα Γιάννενα έφτασε μόλις τα 6 στο πρωτάθλημα (8 συνολικά μιας και σκόραρε 2 φορές στα προκριματικά του καλοκαιριού). Πέρσι τελείωσε τη σεζόν με 16 σε 24 ματς στο πρωτάθλημα (και 22 συνολικά) και πρόπερσι είχε επίσης 16 τέρματα σε 35 ματς πρωταθλήματος (και 23 συνολικά).



Απέχει αρκετά από τις συγκεκριμένες επιδόσεις ο Σουηδός. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός κάνει και την χειρότερη του σε σχέση με τις δύο προηγούμενες. Μπαίνει στην σταθερή αξία της 22ης αγωνιστικής γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί τέτοια είναι ο Σουηδός για τον Παναθηναϊκό. Μια σταθερή αξία που φέτος δεν είναι σε καλή κατάσταση.



Με τα δύο γκολ που έβαλε στον ΠΑΣ έδειξε πόσο πιο εύκολη μπορεί να κάνει την ζωή της ομάδας του. Οι τραυματισμοί του βεβαίως τον πήγαν πολύ πίσω αλλά φαίνεται πως επιστρέφει για ένα καλό finish ελπίζοντας να σώσει για την ομάδα του ότι σώζεται.

Πρέπει να επισημάνουμε επίσης πως κάθε φορά που σκοράρει ο Μάρκους ο Παναθηναϊκός κερδίζει φέτος. Το 0-3 στα Γιάννενα με τα δύο δικά του γκολ (το πρώτο ματς φέτος που σκοράρει δύο φορές) το 0-2 στην Λιβαδειά (ανοίγει το σκορ), το 1-2 στο Περιστέρι (δίνει ασίστ για το 1-1 και βάζει το δεύτερο γκολ), βάζει το δεύτερο γκολ στο 4-0 επί της Καλλονής και το 1-2 στο Αγρίνιο (ξανά δίνει ασίστ για το 1-1 και βάζει το δεύτερο γκολ).



Οπως παρατηρείτε τα πέντε από τα έξι γκολ που έχει σημειώσει τα έχει βάλει εκτός έδρας! Φέτος στην Λεωφόρο σε ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει μόλις μία φόρα! Αυτό κι αν είναι έκπληξη για τον Σουηδό... Συνολικά λοιπόν έξι γκολ και τρεις ασίστ για τον Μπεργκ μέσα Φλεβάρη.



Εχει ακόμα οκτώ ματς στην κανονική διάρκεια κι άλλα έξι στα πλέι οφ. Οπως γράψαμε και πιο πάνω για να σώσει ότι σώζεται...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ ΣΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα