Σιμόνε Τζάτζα: Γκολ κάθε 78 λεπτά!

Σιμόνε Τζάτζα: Γκολ κάθε 78 λεπτά!

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Σιμόνε Τζάτζα: Γκολ κάθε 78 λεπτά!

bet365

Το Γιουβέντους - Νάπολι είχε... απροσδόκητο πρωταγωνιστή και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για αυτόν.

Από την Δευτέρα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ντέρμπι κορυφής, οι Ιταλοί οργίασαν. Αναλύσεις, αφιερώματα και πάμπολλες προβλέψεις για το πού θα κριθεί το ματς και ποιος θα είναι αυτός που θα το κρίνει. Σε όλα αυτά, ο Σιμόνε Τζάτζα απουσίαζε... Ολες οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από τον Ιγουαΐν, τον Ντιμπάλα, τον Ινσίνιε, τον Πογκμπά, τον Καγιεχόν, τον Μοράτα, τον Χάμσικ, τον Μαρκίζιο, ακόμη και για τους δύο τερματοφύλακες. Πρωταγωνιστής, τελικά, έγινε ο επιθετικός που σκοράρει πιο συχνά από όλους και «απειλεί» πλέον να πάρει θέση βασικού στη Γιουβέντους.

Ο Σιμόνε Τζάτζα, όπως έχει παραδεχθεί, γεννήθηκε οπαδός της Μίλαν αφού ο πατέρας του, του είχε κάνει πλύση εγκεφάλου για τον Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο ποδοσφαιρικός πατέρας του, όμως, είναι αποφασισμένος να τον κάνει αστέρι της Γιουβέντους. Ο 24χρονος φορ είναι μία από τις ανακαλύψεις του Φάμπιο Παράτιτσι, αθλητικού διευθυντή των Μπιανκονέρι και δεξί χέρι του Μπέπε Μαρότα. Αυτός ήταν που τον πρόσεξε για πρώτη φορά όταν αγωνιζόταν στην Ασκολι και από τότε παρακολουθούσε συνεχώς την εξέλιξη του, πείθοντας τον Μαρότα ότι πρέπει να αποκτηθεί. Αυτός, ο Παράτιτσι δηλαδή, ήταν και ο άνθρωπος που αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Τζάτζα ήταν πιο έτοιμος από τον Μπεράρντι για να πάει από φέτος στο Τορίνο και να διεκδικήσει τη θέση του σε μια ομάδα που διεκδίκησε μέχρι τέλους το treble πέρυσι.

Σε ένα καλοκαίρι αλλαγών στους Μπιανκονέρι, τιφόζι και δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν περισσότερο με αυτούς που έφυγαν, λιγότερο με αυτούς που ήρθαν και... καθόλου με τον Τζάτζα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος τα έβαψε και μαύρα... «Ενιωσα από την πρώτη στιγμή σαν να είμαι στο σπίτι μου, το κλίμα είναι υπέροχο. Εχω εκπλαγεί, βέβαια, από την οργάνωση που υπάρχει, από το προπονητικό κέντρο και πάνω από όλα από τη νοοτροπία νικητή. Καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή ότι εδώ η νίκη είναι υποχρεωτική. Ηξερα και ξέρω ότι θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αλλά δεν φοβάμαι, θα διεκδικήσω μέχρι τέλους όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής μπορώ να πάρω», έλεγε ο ίδιος στην παρουσίαση του και πρόσθεσε κάτι καλό: «Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης της Γιουβέντους, ο στόχος μου είναι να γίνω παίκτης επιπέδου Γιουβέντους».

Σε αυτό το επίπεδο, είναι αλήθεια, δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά η όρεξη του για δουλειά και η αυτοπεποίθηση που νιώθει, μπορούν να τον οδηγήσουν εκεί που θέλει. Η όρεξη για δουλειά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπλόκαρε, όπως παραδέχθηκε μετά το ματς με τη Νάπολι, την αποχώρηση του τον Ιανουάριο ενώ ο Μαρότα αποκάλυψε ότι είπε «όχι» σε πρόταση 30 εκατ. ευρώ (Βόλφσμπουργκ)! Η αυτοπεποίθηση του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι... γκρίνιαξε για το γεγονός ότι δεν έπαιζε όσο θα ήθελε στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο Τζάτζα ήταν -και παραμένει- η 4η επιλογή στην επίθεση των Τορινέζων αλλά οι αριθμοί λένε ότι είναι αυτός που βρίσκει δίχτυα πιο... εύκολα από όλους καθώς έχει μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις, οκτώ σε μόλις 549 λεπτά. Η διαίρεση δείχνει ότι ο τελευταίος επιθετικός της Γιουβέντους βάζει γκολ κάθε... 78 λεπτά!

Στο πρωτάθλημα έχει 11 συμμετοχές αλλά μόνο οι τρεις είναι ως βασικός, στο Champions League έχει παίξει μόνο 30 λεπτά μπαίνοντας δύο φορές ως αλλαγή και γενικά μόνο στο Coppa Italia ήταν δύο φορές στην αρχική 11άδα αλλά την μία, στο 4-0 επί της Τορίνο με δύο δικά του γκολ, βγήκε στο 53' γιατί πήγαινε... φουλ για κόκκινη κάρτα! Αυτή που πήρε, τελικά, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Τζένοα πριν δέκα μέρες. Μια κόκκινη που δεν άρεσε στον Αλέγκρι καθώς είναι τραυματίας ο Μάριο Μάντζουκιτς αλλά... άρεσε, κατά κάποιο τρόπο, στον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος έχει πάρει υπό την προστασία του τον Τζάτζα αφού γουστάρει, όπως λένε οι Ιταλοί, τον τσαμπουκά του στο γήπεδο.

«Ο Σιμόνε το ξέρει ότι έκανε λάθος, είμαι σίγουρος ότι θα μάθει από αυτό και θα βελτιωθεί. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Τζάτζα είναι ότι... τρελαίνεται εύκολα αλλά ακούει τις συμβουλές που του δίνουμε οι υπόλοιποι και ωριμάζει. Τον ξέρω καλά, έχει ήδη βελτιωθεί σε κάποια θέματα και απλά θα πρέπει να μάθει και το πώς να χειρίζεται κάποιες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Από την στιγμή που θα το μάθει κι αυτό, από τον ίδιο θα εξαρτάται να κάνει πράξη την επιθυμία του, όπως την εξέφρασε μετά το γκολ επί της Νάπολι, που έφερε για πρώτη φορά φέτος την Γιουβέντους στην κορυφή: «Ο προπονητής μου με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και θέλω από εδώ και πέρα να τον δυσκολέψω πολύ όταν θα κάνει τις επιλογές του». Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Αλέγκρι ήδη δυσκολεύεται και την Παρασκευή στην Μπολόνια κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Τζάτζα δίπλα στον Ντιμπάλα και όχι ο -κολλητός του- Μοράτα. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, μάλλον θα αρέσει και στον Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, ο οποίος βλέπει τον... εαυτό του μέσω του 24χρονου φορ.

«Εχουμε πολλά κοινά. Αμφότεροι, για παράδειγμα, αγωνιστήκαμε στις μικρές κατηγορίες μέχρι να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο ενώ ο Σιμόνε ακούει, όπως άκουγα κι εγώ όταν πήγα στη Γιούβε, ότι έχει περισσότερη δύναμη και λιγότερη τεχνική. Ετσι ήταν αλλά δούλεψα σκληρά και άλλαξα άποψη σε όλους. Από τον ίδιο εξαρτάται να καταφέρει το ίδιο»...

 

SERIE A Τελευταία Νέα