Το... άγγιγμα του Βάργκας!

Το... άγγιγμα του Βάργκας!

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Το... άγγιγμα του Βάργκας!

bet365

Ο Ρόναλντ Βάργκας καθάρισε ακόμη ένα ντέρμπι για την ΑΕΚ και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον Βενεζουελάνο που δίνει απαντήσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν.

Στα τέλη Αυγούστου, με την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να ολοκληρώνεται, οι οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν μέχρι το «Ελ. Βενιζέλος» για να υποδεχθούν με δόξα και τιμή τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντίνος ήταν το όνομα που τους έφτιαξε περισσότερο, αυτός που προβλήθηκε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ ως η «μεταγραφή του καλοκαιριού» σε ό,τι αφορά την Ενωση. Εξι μήνες μετά, οι αριθμοί του Αργεντίνου δεν είναι κακοί -κάθε άλλο- αλλά δεν είναι τόσο ουσιαστικοί όσο του Ρόναλντ Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος άσος, η άλλη «ηχηρή» μεταγραφή των Κιτρινόμαυρων, εξελίσσεται σε άνθρωπο των ντέρμπι και μέσα στο 2016 έχει... ξεσαλώσει, κάνοντας συνεχώς τη διαφορά.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου, η Βενεζουέλα αντιμετώπιζε την Κολομβία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Copa America. Ο Βάργκας ήταν φυσικά βασικός και ήταν, επίσης φυσικά, ο καλύτερος της ομάδας του. Το ματς είχε εβδιαφέρον για τον κόσμο της ΑΕΚ καθώς ήθελε να πάρει μια πρώτη γεύση από το διαφαινόμενο (αφού δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη) νέο μεταγραφικό απόκτημα. Οχι ότι ο Βάργκας ήταν άγνωστος, ειδικά οι ελληνικές ομάδες τον ήξεραν καλά από τη θητεία του στην Αντερλεχτ, αλλά ήταν άγνωστο σε τι κατάσταση βρισκόταν καθώς είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς. Τότε, εκείνο το βράδυ, γράφαμε ότι «αν ο Βάργκας είναι αυτός που έδειξε στο Βενεζουέλα-Κολομβία, στην Ενωση δικαιούνται να είναι ξετρελαμένοι»!

Οπως ξετρελαμένος ήταν ο ίδιος από τις συνθήκες που συνάντησε στην ΑΕΚ και από την δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Πολωνία υπό τις οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα. «Πρώτη φορά έχω δουλέψει τόσο καλά σε προετοιμασία», έλεγε τότε και συμπλήρωνε ότι «από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, ένιωσα ότι η ΑΕΚ είναι μία επαγγελματική ομάδα. Αυτό για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Η ΑΕΚ σου δίνει όλα τα εφόδια για να δουλέψεις σωστά». Αυτή η δουλειά, όμως, δεν φάνηκε από την αρχή. Στον κόσμο και πολύ περισσότερα στα ΜΜΕ, που συνηθίζουν να αλλάζουν άποψη από παιχνίδι σε παιχνίδι, αυτό δεν άρεσε. Λογικά δεν άρεσε ούτε στον ίδιο ή στους ανθρώπους της ομαδας αλλά αυτοί ήξεραν...

Η συμμετοχή στο Copa America επηρεάζει πάντα τους ποδοσφαιριστές και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι συνήθως οι ποδοσφαιριστές που παίρνουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση -και είναι ξεκάθαρο ότι δεν αναφερόμαστε σε αξίες τύπου Μαραντόνα ή Μέσι- χρειάζονται... κάτι μήνες για να βρουν τα πατήματα τους, τον καλό τους εαυτό και να δείξουν ποιοι είναι. Το έχουμε δει και με άλλους λατίνους που αγωνίζονταν στην Ελλάδα το παρελθόν, φυσιολογικά επομένως το είδαμε τώρα και με την περίπτωση του Βάργκας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πάντως, ότι δεν υπήρξαν και στιμές που... βοήθησε και ο ίδιος ώστε να υπάρξουν νεύρα, αμφισβήτηση και γενικά ένα περίεργο κλίμα.

Στις 8 Νοεμβρίου, στο πρώτο εντός έδρας ματς του Γκουστάβο Πογιέτ ως προπονητής της ΑΕΚ, ο Βενεζουελάνος έκανε ό,τι χειρότερο με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν είναι το γεγονός ότι δεν έκανε κάτι αξιόλογο στο πρώτο 45λεπτο αλλά το γεγονός ότι στο 45' άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες... Ο Βάργκας βρέθηκε στο έδαφος από ένα μαρκάρισμα του Λανθαρότε και συμπεριφέρθηκε σαν κάποιος... άπειρος, αφού τσίμπησε από τις προκλήσεις του αντιπάλου, με συνέπεια την απευθείας κόκκινη κάρτα. Η Ενωση έπαιξε όλο το δεύτερο 45λεπτο με παίκτη λιγότερο, ο Παπαδόπουλος στο 89' έκανε το 0-1 και ο Πογιέτ έγινε έξαλλος με τον Βενεζουελάνο, ο οποίος ουσιαστικά χρεώθηκε την ήττα. Ας πρόσεχε...

Από εκείνη την ημέρα και μέχρι το τέλος του 2015 ο Βάργκας ήταν στο «στόχαστρο» όλων. Του προπονητή που περίμενε πιο υπεύθυνη συμπεριφορά από αυτόν λόγω της εμπειρίας του, από τους οπαδούς που δεν έβλεπαν στο γήπεδο όσα περίμεναν το καλοκαίρι, από τους δημοσιογράφους που ήταν έτοιμοι να χρεώσουν στον Βενεζουελάνο περισσότερα από όσα έπρεπε... Ηταν, με λίγα λόγια, η στιγμή που ο Βάργκας έπρεπε να αποδείξει ότι ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο και να το απολαύσει, όπως έλεγε σε μια συνέντευξη του το καλοκαίρι: «Προσπαθώ να απολαύσω το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η δουλειά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να την απολαμβάνεις. Είμαι ένας παίκτης που τιμάει τη φανέλα που φοράει και που μάχεται επίμονα για να κερδίσει».

Αυτό το τελευταίο, θα άρχισαν να το βλέπουν όλοι από την ώρα που μπήκε το 2016. Ισως να «ευθύνεται» και το γεγονός ότι ο Βάργκας άρχιζε να νιώθει και πάλι δυνατά τα πόδια του. Είπαμε, το Copa America έχει επιπτώσεις για κάποιους μήνες... Από την στιγμή που αυτό πέρασε, ο Βάργκας άρχισε να δείξει όχι μόνο την αξία του αλλά και τον ηγετικό του χαρακτήρα. Αρχισε, με λίγα λόγια, να καθαρίζει τα παιχνίδια και το κάνει αδιακρίτως. Είτε μιλάμε για πρωτάθλημα, είτε για κύπελλο. Είτε είναι ένα θεωρητικά εύκολο ματς, είτε είναι ένα ντέρμπι. Για τον Βενεζουελάνο, πλέον, δεν κάνει καμία διαφορά. Μπαίνει στο γήπεδο για να το απολαύσει, να τιμήσει τη φανέλα και να... ακουμπήσει την μπάλα. Από την στιγμή που θα το κάνει, αυτή θα καταλήξει πάντα στα αντίπαλα δίχτυα και το ΟΑΚΑ δεν αναφέρει πλέον το όνομα του για να μουρμουρήσει αλλά για τον αποθεώσει!

Η αρχή έγινε στο κύπελλο, όταν το δικό του γκολ έδωσε την εκτός έδρας νίκη (0-1) επί του Λεβαδειακού. Ακολούθησε η πανέμορφη ασίστ για το νικητήριο γκολ του Μπαρμπόσα στο ματς με την Ξάνθη (2-1), για να επιστρέψει στα γκολ με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Γιάννινα καθώς ήταν αυτός που έκανε το 0-1 από νωρίς (τελικό 0-2). Ο Βάργκας ήταν ήδη άλλος άνθρωπος σε σχέση με το πρώτο μισό της σεζόν και τα καλύτερα θα ακολουθούσαν... Γκολ στο 1-0 επί του ΠΑΟΚ για την πρώτη φετινή νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι, γκολ στο χαλαρό 3-0 επί της Βέροιας, γκολ και στο 1-0 επί του Ολυμπιακού! Μόνο ο Παναθηναϊκός του ξέφυγε αφού στη Λεωφόρο έχασε την ευκαιρία να βάλει γκολ-highlight μετά την... αδιανόητη πάσα του Μπαρμπόσα. Γι' αυτό, όμως, υπάρχει και το ντέρμπι του δεύτερου γύρου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα