Εντουάρντο Μπρίτο: Κυανόλευκη... σημαία

Αντώνης Σαούλης
Εντουάρντο Μπρίτο: Κυανόλευκη... σημαία

bet365

Στην 8η σεζόν του στον Ατρόμητο και 12η στην Ελλάδα ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στα 34 του παραμένει μια σταθερή αξία της Σούπερ Λίγκας.

Εγινε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένας ξένος ποδοσφαιριστής γίνεται... σημαία για μια ομάδα. Ναι, ο Εντουάρντο Μπρίτο το έχει καταφέρει αυτό. Ο Βραζιλιάνος (αν και νιώθει αρκετά Ελληνας ήδη) βρίσκεται στην 8η σερί του σεζόν στο Περιστέρι και στον Ατρόμητο και στην 12η στην Ελλάδα!

Αισίως έφτασε και τα 34 χρόνια. Γι' αυτό κι έχουν μειωθεί οι... ποδοσφαιρικές του αρετές. Ομως καταφέρνει να είναι βασικός στον Ατρόμητο. Εχει συμπληρώσει 20 παιχνίδια στο πρωτάθλημα με γεμάτα ματς (1.352 λεπτά συμμετοχής) κι έχει άλλα 6 ματς Κυπέλλου κι άλλα 3 για την Ευρώπη. Δεν τα λες και λίγα τα 29 παιχνίδια για την ηλικία του. Κι έχει ακόμα να γράψει κι άλλα το κοντέρ...



Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι ο αρχηγός του Ατρομήτου και φυσικά η... σημαία του. Σε μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα ο ίδιος προσπαθεί να την κρατήσει όρθια. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Περιστερίου πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση εντούτοις τα πράγματα στο πρωτάθλημα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν.

Εν τέλει τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί για τον Ατρόμητο και ταυτόχρονα είναι ακόμα μέσα στον θεσμό του Κυπέλλου και μάλιστα με αρκετές πιθανότητες για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ομως και στο πρωτάθλημα η νίκη επί της ΑΕΚ ανέβασε λίγο το χαμένο ηθικό στην οικογένεια του Ατρομήτου. Από διοίκηση και ομάδα μέχρι τους φιλάθλους.

Και ο κύριος που χάρισε αυτήν την ευφορία (ενόψει και της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό) έχει ονοματεπώνυμο. Εντουάρντο Μπρίτο. Αν και το μισό (ίσως και παραπάνω) γκολ είναι του Λε Ταλέκ εντούτοις χρειάζεται ρισπέκτ ένα σκοτωμένο σπριντ του Βραζιλιάνου για να δώσει στήριγμα σε περίπτωση που ο επιθετικός του Ατρομήτου έψαχνε την πάσα.







Οντως την έψαξε και ο Μπρίτο απλά βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Από το πέναλτι και με τον Ανέστη να τρέχει να καλύψει την κενή εστία του δεν ήταν δύσκολο να σημαδέψει γωνία με το αριστερό μιας και ο Λε Ταλέκ τον βρήκε τέλεια στην κίνηση. Ο Εντουάρντο πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και χάρισε άλλους τρεις βαθμούς. Συνολικά τα γκολ του Βραζιλιάνου έχουν χαρίσει 7 βαθμούς στον Ατρόμητο.







Τρεις με την ΑΕΚ, τρεις με τον Λεβαδειακό κι έναν με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Επτά από τους 22 βαθμούς του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα. Το 1/3 δηλαδή! Απλά με τρία γκολ. Πως να μην είναι μετά η σημαία της ομάδας...

ΣΤΟ 1:35 ΤΩΝ HIGHLIGHTS ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΡΙΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα