Καρίμ Σολτάνι: Τα έκανε όλα

Αντώνης Σαούλης
Καρίμ Σολτάνι: Τα έκανε όλα

bet365

O Αλγερινός μεσοεπιθετικός έπαιξε με τα νεύρα των αντιπάλων του, έβαλε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι και μια κερδισμένη αποβολή. Τι άλλο να κάνει;

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν υπήρχε το άτομο που ξεχώρισε τόσο πολύ ώστε να είναι με διαφορά ο πολυτιμότερος της αγωιστικής. Οπότε το δίλημμα ήταν ανάμεσα στους δύο που έκριναν τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 21ης μέρας στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που έκρινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με το γκολ που έβαλε (αλλά και το ότι πήγε καλά ανασταλτικά πάνω στο Μακ) και ο Καρίμ Σολτάνι ο οποίος σκόραρε στην Λεωφόρο είχε και δοκάρι και κέρδισε και την αποβολή από τον Ζέκα.

Με δεδομένο λοιπόν πως το «διπλό» της Ξάνθης έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από μια ακόμα «μέρα στο γραφείο» για τον Ολυμπιακό (20 νίκες σε 21 ματς). Ετσι ο Αλγερινός είναι ο MVP του Match Review για την 21η αγωνιστική. Κυρίως γιατί ήταν ο παίκτης που... έπαιξε με το μυαλό των αντιπάλων του (εκνεύρισε από την πρώτη στιγμή όσους τον μάρκαραν) αλλά και για τα όσα έκανε στο παιχνίδι της Ξάνθης.


Οι κινήσεις του στο κενό χώρο και χωρίς την μπάλα, το πρέσινγκ ψηλά για να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να κερδίσει μέτρα αλλά και οι απειλές προς την εστία του Στιλ. Δυο φορές βρέθηκε σε σημείο για να εκτελέσει και είχε ένα γκολ κι ένα δοκάρι! Και μέσα σ' όλα κατάφερε να «χαλάσει» και το μυαλό του Ζέκα ο οποίος αποφασίζει να τον κλωτσήσει (δύο φορές) και να του ρίξει και μια αγκωνιά ώστε ο Παναθηναϊκός να μείνει με δέκα παίκτες κι έτσι η Ξάνθη να ελέγξει ακόμα πιο πολύ το ματς.


Στην 5η του σεζόν στην Ελλάδα ο Σολτάνι αποδεικνύει ότι μπορεί να προσφέρει σε αρκετές θέσεις (στην Λεωφόρο έπαιξε σέντερ φορ) και να βοηθήσει αρκετά όπως το κάνει κυρίως με την Ξάνθη τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Με το ματς στην Αθήνα ο Αλγερινός έφτασε τα 125 στο ελληνικό πρωτάθλημα (και τα 146 συνολικά) και τα 23 γκολ στην Σούπερ Λίγκα (28 συνολικά). Αυτό ήταν μόλις το 5ο του στο πρωτάθλημα και στη σεζόν.


Και λέμε μόλις γιατί πέρσι τελείωσε την χρονιά με 10 γκολ (6 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο) στην πιο παραγωγική του σεζόν.

Βεβαίως έχει ακόμα εννιά παιχνίδια για να ξεπεράσει την προσωπική του επίδοση σε ότι έχει να κάνει με τους αγώνες πρωταθλήματος. Την χρονιά 2013-14 είχε 7 γκολ στην Σούπερ Λίγκα με την Ξάνθη.


Ο πολυτιμότερος της αγωνιστικής είναι ο Καρίμ Σολτάνι ο οποίος ρέφαρε για την χαμένη του ευκαιρία στο «Καραϊσκάκης» όταν στην ίδια φάση ο Αλγερινός είχε σημαδέψει το δοκάρι για την Ξάνθη και λίγα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ της νίκης.

Το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν πιο εύκολο το έργο του κι απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα...

ΣΤΟ 1:00 ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΣΤΟ 1:35 ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΟ 2:50 ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΑ HIGHLIGHTS TOΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα