Αυτά... πληρώνουν τα Τρίκαλα!

Νίκος Μαρούδας
Αυτά... πληρώνουν τα Τρίκαλα!

bet365

Τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής ήρθαν έτσι που κράτησαν τα Τρίκαλα στο κόλπο της ανόδου, όμως ο ΑΟΤ θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα και στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος... Το gazzetta.gr αναλύει τα πως και τα γιατί!

Αγωνιστική της... γκέλας αποδείχθηκε η πρώτη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Γκέλες για όλους, όμως Τρίκαλα και Απόλλωνας μπορούν να πουν πως είναι οι κερδισμένοι της αγωνιστικής! Αυτό γιατί με τις Λάρισα και Κέρκυρα να χάνουν και τους δυο τους να φεύγουν με τον βαθμό από Χανιά και Ζάκυνθο, μείωσαν την διαφορά από τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο Απόλλων, συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, όμως τα Τρίκαλα έχουν μείνει κάπως πίσω... Τους λόγους που έχουν φέρει τον ΑΟΤ σε απόσταση από τις θέσεις ανόδου θα αναλύσουμε στις παρακάτω γραμμές.

Το δυνατό ξεκίνημα πριν την... κοιλιά

Τα Τρίκαλα άρχισαν το πρωτάθλημα πολύ... αθόρυβα, με πολλούς να μην τα θεωρούν μέσα στα φαβορί για την άνοδο. Αυτό όμως άλλαξε μετά την τρίτη αγωνιστική, όταν και η ομάδα των Τρικάλων πήγαινε από νίκη σε νίκη. Εκεί όμως που όλοι είδαν πως ο ΑΟΤ είναι ικανός για τα πάντα, ήταν στη νίκη επί της Κέρκυρας. Σε αυτό το ματς, που ήταν και το πρώτο δύσκολο, φάνηκε η δουλειά του Παναγόπουλου.

Είχε καταφέρει σε ένα ρόστερ με λίγες εναλλακτικές επιλογές, να κάνει τις κινήσεις που έπρεπε ώστε τα Τρίκαλα να συνεχίσουν και να παίζουν δυνατά για την άνοδο! Αυτό το είχε καταφέρει μέχρι και το παιχνίδι στη Λάρισα. Είχε την ομάδα των Τρικάλων στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, όμως η ήττα στο AEL FC Arena τον έφεραν (ανεξήγητα και απρόσμενα) εκτός ομάδας!

Η έλευση Μαραντά και η... κατηφόρα

Διάδοχος του Κώστα Παναγόπουλου, ήταν ο Γιώργος Μαραντάς. Ο Έλληνας τεχνικός, είχε στα χέρια του μια ομάδα έτοιμη η οποία βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη θέση. Η αρχή εντυπωσιακή, 4-0 με τον Παναιγιάλειο και κανείς δεν περίμενε την συνέχεια...

Ο... διαλυμένος Εργοτέλης (την επόμενη μέρα αποσύρθηκε και επίσημα από το πρωτάθλημα) πήρε βαθμό εντός έδρας και κάπου εκεί άρχισε η κάτω βόλτα. Η επόμενη αγωνιστική ήταν ντέρμπι με τον Απόλλωνα και η εντός έδρας ήττα με 1-0 έδειχνε πως ο Μαραντάς είχε θέμα στην διαχείριση του ρόστερ, παρά τις αρκετές και καλές μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Τα Τρίκαλα, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έπαιζαν ποδόσφαιρο κατοχής. Αυτό πλέον έχουν σταματήσει να το κάνουν, με αποτέλεσμα να μετρούν τρία στραβοπατήματα σε τέσσερα ματς στην μετά Παναγόπουλου εποχή (είναι και η νίκη στα χαρτιά επί του Ολυμπιακού Βόλου). Τα άσχημα αυτά αποτελέσματα έφεραν και γκρίνια στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα να χαλάσει ένα καταπληκτικό κλίμα που υπήρχε όσο η ομάδα ήταν στις πρώτες θέσεις.

Αν και πλέον οι επιλογές είναι περισσότερες, ο Μαραντάς φαίνεται να μη ξέρει πως να διαχειριστεί την όλη κατάσταση. Πως να χωρέσει τους ποδοσφαιριστές την εντεκάδα, αλλά και πως να αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του που είναι αντιθέτως ανάλογη με αυτή που είχαν μέχρι και το ματς με την ΑΕΛ.

Και όμως είναι κερδισμένα!

Πέρα απ' όλα αυτά και ενώ την Κυριακή φαινόταν πως τα Τρίκαλα αποχαιρετούν οριστικά το... όνειρο της ανόδου, τελικά είναι μαζί με τον Άπολλωνα, αλλά και την Καλλιθέα, οι κερδισμένοι της αγωνιστικής! Τα «δώρα» των Λάρισα και Κέρκυρα, έστω και με τις ισοπαλίες που πήραν, τα εκμεταλλεύτηκαν Απόλλωνας και Τρίκαλα και έμειναν κοντά στις πρώτες θέσεις.

Τα Τρίκαλα πλέον βρίσκονται στο -4 από την δεύτερη θέση, την στιγμή που με νίκη της Κέρκυρας και της Λάρισας θα ήταν στο -7 και ουσιαστικά θα έλεγαν αντίο στην άνοδο. Όμως τώρα με δεδομένο πως υπάρχει το εντός έδρας ματς με τον Αγροτικό, είναι ευκαιρία να έρθει η νίκη και να φτιάξει η ψυχολογία στην ομάδα.

Σε περίπτωση ήττας και συνέχισης της κακής αυτής εικόνας που παρουσιάζουν οι Τρικαλινοί, τότε άπαντες θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Τόσο ο προπονητής, όσο και η διοίκηση που ήδη έθεσε θέμα παραίτησης, κάτι που αν γίνει θα είναι καταστροφικό για την ομάδα.

Το μόνο λοιπόν που απομένει να δούμε είναι αν τα Τρίκαλα έχουν σφυγμό και αν ναι, αν μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την άνοδο.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα