Musonda: Like father, like son

Musonda: Like father, like son

Γιώργος Κοντογεώργης
Musonda: Like father, like son

bet365

Διαβάστε στο Gazzetta Match Review την ιστορία του Μουσόντα Τζούνιορ, από τον πατέρα που γλίτωσε από αεροπορικό δυστύχημα, την οικογενειακή μετακόμιση στην Τσέλσι και την ευκαιρία στην Μπέτις.

Τα φώτα μετά τον αγώνα της Ρεάλ Μπέτις με την Βαλένθια στην πρόσφατη αγωνιστική της Primera Division, έπεσαν πάνω στον Γκάρι Νέβιλ που δεν έχει κάνει ακόμα νίκη με τις Νυχτερίδες. Ομως στο ίδιο γήπεδο, στο ίδιο παιχνίδι, πρωταγωνιστής έγινε ο 19χρονος, Τσάρλι Μουσόντα Τζούνιορ, που έκανε ντεμπούτο με τους Verdiblancos. Από το πρώτο λεπτό έδειξε στους αφισιονάδος την τεχνική και την ταχύτητά του, ήταν υπεύθυνος για τις στημένες φάσεις και πήρε την δεύτερη κίτρινη του star αριστερού μπακ της Βαλένθια, Χοσέ Γκαγιά. Ηταν το πρώτο του παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο.

Με βάση το Βέλγιο και ρίζες από την Ζάμπια, οι Μουσόντα είναι μια οικογένεια με ποδοσφαιρική ιστορία. Ο πατέρας, Τσαρλς, ήταν μέσος τις δεκαετίες του '80 και του '90 και έκανε καριέρα στην Ευρώπη παίζοντας περισσότερα από 100 ματς με την φανέλα της Αντερλεχτ. Εγινε 48 φορές διεθνής με την Ζάμπια και έζησε μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία, αφού γλίτωσε από αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ολόκληρη η Εθνική ομάδα. Ο προπονητής του, Γκόντφρεϊ Τσιταλού, τον κάλεσε για ματς των προκριματικών για το Mundial του 1994 κόντρα στην Σενεγάλη, όμως μια επέμβαση που αναγκάστηκε να κάνει στο γόνατο του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή.

Roberto Mancini of Sampdoria holds off Charles Musonda of Anderlecht : News Photo

Τρία χρόνια μετά το φοβερό περιστατικό, γεννήθηκε ο Τσάρλι, η νέα ελπίδα της Μπέτις, ο οποίος μόλις πριν μια εβδομάδα αφίχθη ως δανεικός στην Ανδαλουσία από την Τσέλσι. Ο μικρός Μουσόντα είναι Βέλγος, ξεκίνησε να δουλεύει με τον πατέρα του στην Αντερλεχτ και σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη.

Οι ικανότητές του δεν άργησαν να ανακαλυφθούν από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και οι Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης τον έβαλαν στην ατζέντα τους. Επίσης, η Μπαρτσελόνα είχε έτοιμη τη δική της προσφορά και τον κάλεσε να γνωρίσει από κοντά τις εγκαταστάσεις της Masia. Καμία από τις παραπάνω όμως δεν κατάφερε να τον κάνει δικό της, αφού η Τσέλσι του έκανε μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Οι Μπλε του έδωσαν τη δυνατότητα να συνεχίσει ακριβώς την ίδια ζωή που είχε στο Βέλγιο, αποκτώντας και τα αδέρφια του, Τίκα και Λαμίσα, μεγαλύτερα από εκείνον κατά τρία και πέντε χρόνια αντίστοιχα.

Και όπως αποδείχθηκε, το deal για να μετακομίσει ο Τσάρλι Τζούνιορ στο Λονδίνο άξιζε απόλυτα. Από τότε, το νεαρότερο μέλος της οικογένειας άρχισε να φτάνει όλο και πιο κοντά στο να γίνει αυτό που ήταν ο πατέρας του. Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος της under-19 της Τσέλσι που κατέκτησε το UEFA Youth League και το καλοκαίρι έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Τσέλσι κόντρα στην Σίδνεϊ υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Special One μάλιστα τον 'ανέβασε' πολλές φορές και τον έβαλε να κάνει προπόνηση με τη μεγάλη ομάδα. Σήμερα, ο μικρός Μουσόντα έχει τη δυνατότητα να δείξει ότι είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του αγωνιζόμενος στο top-level. Σε μια Μπέτις που της λείπει η ταχύτητα, θα έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρο όλης της οικογένειας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα