Ποιος Αμπντούν; Ο Μαγέφσκι! (vids)

Ποιος Αμπντούν; Ο Μαγέφσκι! (vids)

Νίκος Τσιώκος
Ποιος Αμπντούν; Ο Μαγέφσκι! (vids)

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr σκιαγραφεί τον Ράντοσλαβ Μαγέφσκι, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε φετινό πρωταγωνιστή της Βέροιας, αντί για τον Τζαμέλ Αμπντούν.

Το περασμένο καλοκαίρι η Βέροια προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές, με στόχο να πετύχει το κάτι παραπάνω και όχι απλά να παλεύει για την παραμονή. Μία εξ' αυτών ήταν και ο Τζαμέλ Αμπντούν, από τον οποίο στη «βασίλισσα του Βορρά» περίμεναν πολλά, όμως λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η φημολογία περί αποχώρησης τον έχουν αφήσει πίσω, παρότι αποτελεί έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή με πολύ μεγάλες ικανότητες.

Έτσι, είναι άλλος αυτός που έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του συλλόγου της Ημαθίας τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για τον Ράντοσλαβ Μαγέφσκι, που επίσης αποκτήθηκε το καλοκαίρι και έχει φτάσει να είναι ένα σημαντικό... γρανάζι για τη νυν ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. O Mαγέφσκι δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής. Στα 21 του «ανάγκασε» την Ντισκομπόλια, η οποία ένα χρόνο μετά συγχωνεύτηκε με την Πολόνια Βαρσοβίας, να τον αποκτήσει, έχοντας εντυπωσιάσει με την Ζνιτσκ Προυσζκόβ και με τις μικρές ομάδες της Εθνικής, σύντομα (τον Δεκέμβριο του 2007) έκανε και το ντεμπούτο του με την ομάδα των ανδρών. Τιμωρήθηκε, ωστόσο, από την Ομοσπονδία της χώρας του με αποκλεισμό, αφού πιάστηκε μεθυσμένος με τον Ντούντεκ και τον Μπόρουτς έπειτα από ένα παιχνίδι με την Ουκρανία.

Το μεγάλο ταλέντο του στα χρόνια της Πολωνίας συνυπήρχε με την... άστατη συμπεριφορά του, ωστόσο η μετακίνηση στην Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ το 2008 τα άλλαξε όλα. Κατάφερε έτσι να επαναφέρει την καριέρα του στον ίσιο δρόμο, αφού στη σκληρή καθημερινότητα της Championship δεν υπάρχει περιθώριο για παραστρατήματα. Σύντομα επέστεψε και στην Εθνική. Με την Φόρεστ υπήρχαν διαστήματα όπου έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις, κυρίως υπό τις οδηγίες του προπονητή Μπίλι Ντέιβις. Στις αρχές της καριέρας του στο City Ground θεωρούταν μια περίπτωση με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ωστόσο, σταδιακά ο κύκλος του στο Νότιγχαμ έδειχνε να κλείνει. Παραχωρήθηκε δανεικός στη Χάντερσφιλντ και... τελικά επέλεξε την Ημαθία!

Όμως, ποια στοιχεία έχει προσθέσει στη Βέροια, που έλειπαν τις προηγούμενες σεζόν;

«Η νοοτροπία που έχω και το γεγονός ότι τρέχω και είμαι «σκληρός» παίκτης γιατί έχω παίξει έξι χρόνια στην Αγγλία. Πάω εγώ καλά, πάει και η ομάδα. Δεν πάω εγώ καλά, δεν πάει η ομάδα», είχε πει ο Πολωνός σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα τρεξίματα που έχει, αλλά και το μακρινό σουτ, που το επιχειρεί συνεχώς, κάτι που έπραττε και με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός πατάει περιοχή, δε διστάζει να δοκιμάσει το σουτ, ενώ χρησιμοποιεί καλά και έχει σκοράρει και με τα δύο πόδια, απ' όποιο σημείο κι αν βρίσκεται.

Το εν λόγω γεγονός, άλλωστε, τον έχει οδηγήσει σε 16 γκολ στην Τσάμπιονσιπ, εκ των οποίων μερικά είναι για... Όσκαρ. Στη Σούπερ Λίγκα τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει μετρήσει 2 γκολ και άλλα 2 στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ σκοράρει 1 γκολ ανά 17 τελικές προσπάθειες. Παρά ταύτα, έχει βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τη Βέροια.

Επίσης, είναι εξαιρετικός τεχνίτης με την μπάλα και φροντίζει να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του έχοντας για... ταμείο 17 ασίστ στην Τσάμπιονσιπ, 16 στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας και 2 έως τώρα στη Σούπερ Λίγκα. Επιπλέον, βοηθάει πολύ στην πίεση ψηλά και χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τώρα έχει κλέψει 44 φορές την μπάλα για να απειλήσει τους αντιπάλους.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μαγέφσκι δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει τη Βέροια να ανέβει επίπεδο και να πετύχει το κάτι παραπάνω που ψάχνει τα δύο τελευταία χρόνια τόσο η ομάδα, όσο και ο ίδιος...

Θυμηθείτε εδώ το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δείτε εδώ το γκολ με την Καλλονή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα κορυφαία τέρματα που έχει πετύχει με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα