Κώστας Φορτούνης: Απλά ο καλύτερος

Αντώνης Σαούλης
Κώστας Φορτούνης: Απλά ο καλύτερος

bet365

Ο 24χρονος μέσος σπάει την μία επίδοση μετά την άλλη και ήδη έχει ξεπεράσει τον αριθμό των τερμάτων που είχε πετύχει μέχρι στιγμής σε όλη του την καριέρα!

Στο τέλος της σεζόν θα είναι ο πολυτιμότερος του πρωταθλήματος. ΟΚ, απομένουν δέκα αγωνιστικές ακόμα. Αλλά το να χάσει τον συγκεκριμένο τίτλο ο Κώστας Φορτούνης (περί ου ο λόγος) είναι εξίσου δύσκολο με το χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα.

Ο 24χρονος μέσος απλά τα... σπάει φέτος και για να βγει στο τέλος o MVP της σεζόν θα πρέπει να υπάρχουν βραδιές όπως αυτές στα Γιάννενα που είναι και ο πολυτιμότερος της αγωνιστικής.



Γιατί ο Κώστας Φορτούνης είναι ο MVP της 20ης αγωνιστικής του Match Review. Δύο γκολ και μία ασίστ για το 3-0 του Ολυμπιακού μέσα στην έδρα του ΠΑΣ!

Κι αν από μόνη της είναι εντυπωσιακή η εμφάνισή του καταλαβαίνετε πως τα συνολικά του νούμερα μέχρι στιγμής είναι πραγματικά ασύλληπτα.



Αρχικά να σας ενημερώσουμε ότι μέσα σε 5,5 μήνες έχει ξεπεράσει τον αριθμό τερμάτων που είχε πετύχει μέχρι στιγμής σε όλη του την επαγγελματική καριέρα! Ναι καλά διαβάζετε.

Τα 17 του γκολ (15 στο πρωτάθλημα και στο 2 Κύπελλο) φέτος είναι περισσότερα από όσα είχε πετύχει συνολικά σε Τρίκαλα, Αστέρα Τρίπολης, Καϊζερσλάουτερν αλλά και Ολυμπιακό (την περσινή σεζόν). Από το 2008 έως και το καλοκαίρι του 2015 είχε πετύχει 14 τέρματα. Φέτος έχει βάλει μόνο 15 στο πρωτάθλημα!



Και επειδή σε αυτό αναφερόμαστε, έχουμε και λέμε. 15 γκολ σε 18 αγώνες (δεν έχει παίξει σε δύο παιχνίδια). Φυσικά πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τον Γιάννου ν' ακολουθεί έχοντας 13, τον Βέλλιο με 9 και τον Κλάους με 8.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν (εάν υπάρχει τέτοιος στην Ελλάδα) ο Φορτούνης είναι ο μοναδικός χαφ σε σχέση με τους άλλους τρεις που τον ακολουθούν.


Δεκαπέντε γκολ σε 18 ματς λοιπόν για τον «Φορτού» ο οποίος σκοράρει ένα γκολ κάθε τρεις τελικές προσπάθειες. Είναι δεύτερος στην συγκεκριμένη κατηγορία πίσω μόνο από τον Γιάννου.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς ο σέντερ φορ του Αστέρα έχει 1/2.6 (13 γκολ σε 34 προσπάθειες) και ο Φορτούνης έχει 1/2.9 (15 γκολ σε 43 προσπάθειες).


Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ έβαλε στον λογαριασμό του και γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ετσι μέχρι στιγμής τα 15 του γκολ στο πρωτάθλημα μοιράζονται ως εξής:
7 με σουτ
7 με πέναλτι
1 με φάουλ



Αν αυτά τα νούμερα φαντάζουν εντυπωσιακά, υπάρχουν κι άλλα. Δεν είναι μόνο στο σκοράρισμα που ξεχωρίζει ο Φορτούνης. Κάθε καλός μέσος που σέβεται τον εαυτό του πασάρει κιόλας. Και πασάρει και καλά. Οπότε στα 15 γκολ που έχει σημειώσει προσθέστε και τις 8 ασίστ που έχει δώσει!

Οκτώ ασίστ που έγιναν γκολ! Στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι δεύτερος πίσω από τον Ολιβιέ Μπουμάλ ο οποίος με την ασίστ του στον Κλωναρίδη στα Χανιά έφτασε τις 9 για φέτος.



Συνολικά λοιπόν ο «Φορτού» έχει άμεση συμμετοχή στα 23 από τα 52 γκολ. Φτάνει μόνος του δηλαδή σχεδόν το 50% των τερμάτων του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα!


Στα 1360 λεπτά που έχει παίξει ο Φορτούνης στο πρωτάθλημα έχει προλάβει να πετύχει 15 γκολ. Κάντε την διαίρεση και θα διαπιστώσετε πως σκοράρει ένα γκολ κάθε 90 λεπτά.

Θέλετε να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό; Με τις 8 ασίστ του σημαίνει πως έχει συμμετοχή σε γκολ του Ολυμπιακού κάθε 59 λεπτά! Είπαμε οι αριθμοί του Κώστα Φορτούνη απλά τα... σπάνε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα