Andrea's way...

Andrea's way...

Νίκος Αθανασίου
Andrea's way...

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τις πέντε αλλαγές του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού που μοιάζουν ικανά να φέρουν την... άνοιξη!

Από τις 9 Νοεμβρίου έχουν περάσει δυόμισι μήνες. Κανένας προπονητής δεν είναι... μάγος, κανένας δεν μπορεί από την μία μέρα στην άλλη να αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο την εικόνα μίας ομάδας. Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά το πρώτο δείγμα της δουλειάς του στον πάγκο του «τριφυλλιού» είναι ενθαρρυντικό, βάζοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό την δική του σφραγίδα. Ο νεαρός κόουτς έχει προχωρήσει σε πέντε αλλαγές, οι οποίες αποτελούν και τις πιο σημαντικές αιτίες στην βελτίωση του Παναθηναϊκού.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο Ιταλός έβαλε τέλος στο 4-4-2 σε ρόμβο, διαπίστωσε με το... καλημέρα πως δεν μπορεί να παίξει με αυτό το ρόστερ 4-4-2 στην ευθεία και παρά τις προγραμματικές του δηλώσεις περί δύο επιθετικών, έχει καταλήξει στο 4-3-3.

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και με τον ερχομό των Μπουμάλ, Μέστο, Βλαχοδήμου και την εσωτερική μεταγραφή του Νίκου Καλτσά μπορεί πια να είναι ανταγωνιστικός και με την συγκεκριμένη διάταξη, έχοντας πιο πολλές επιλογές.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η δική του εποχή στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχει συνδυαστεί με τον... Αρμαγεδώνα που ήρθε στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Νίνης, Τριανταφυλλόπουλος αποτελούν ήδη παρελθόν, στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Βέμερ και Ατζαγκούν ενώ ο Ιταλός δεν υπολογίζει στον Χουχούμη και προτιμά τον Πράνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Νάνο.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί 5 ποδοσφαιριστές (Μέστο, Εβανζελίστα, Μπουμάλ, Μαμούτε, Βλαχοδήμος), οι περισσότεροι επιλογής Στραματσόνι και μια ματιά στην ενδεκάδα του τελευταίου ματς επί Αναστασίου, θα σας δώσει να καταλάβετε το μέγεθος της αλλαγής...

Επί Αναστασίου κόντρα στην ΑΕΚ: Στιλ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Μαρινάκης, Λαγός, Λουντ, Νίνης, Καρέλης, Μπεργκ, Ζέκα

Επί Στραματσόνι κόντρα στον Λεβαδειακό: Στιλ, Πράνιτς, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Μπουμάλ, Καλτσάς, Μπεργκ.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε στον απόλυτο βαθμό, καθώς ο Ιταλός παρουσιάζει μέχρι στιγμής μια επιθετική έκδοση του «τριφυλλιού». Ο τρόπος, όμως, που εκφράζεται η επιθετικότητα έχει αλλάξει. Ο Ιταλός ζητά συνεχώς άμεσο ποδόσφαιρο, με την μπάλα να φτάνει γρήγορα από την «πράσινη» περιοχή στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Δεν θεωρεί την κατοχή της μπάλας ως τον μοναδικό «σωστό» δρόμο ενώ η ομάδα του δεν πιέζει τόσο ψηλά όσο στο παρελθόν, βγάζοντας μεγαλύτερη ισορροπία στο γήπεδο.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Δεν υπάρχει Ιταλός προπονητής στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ο οποίος δεν λατρεύει την τακτική! Ο Στραματσόνι έχει ρίξει μεγάλο, το μεγαλύτερο βάρος την τακτική παιδεία της ομάδας του. Τόσο στα βοηθητικά του «Καλαφάτης» όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, ο 39χρονος τεχνικός προσπαθεί να προετοιμάσει τους παίκτες του για κάθε πιθανό ενδεχόμενο μέσα στο παιχνίδι. Προς το παρόν αποδίδει εξαιρετικά αν και κανένας ποδοσφαιριστής στον κόσμο, δεν τρελαίνεται με τον ιταλικό τρόπο δουλειάς, που επιτάσσει τακτική, τακτική και... τακτική!

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ROTATION, ΒΡΗΚΕ ''ΚΟΡΜΟ''

Μέσα στο πρώτο του δίμηνο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σταθερό κορμό. Σε αυτό τον έχει βοηθήσει η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεωσέων αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο ποιοι έχουν πάρει προβάδισμα στο μυαλό του. Ο Στιλ στο τέρμα, ο Μέστο στα δεξιά της άμυνας, ο Πράνιτς στα αριστερά και ο Τελάντερ με τον Σάντσεθ που είναι τραυματίας. Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ στην μεσαία γραμμή, Μπουμάλ και Καλτσάς ή Κλωναρίδης στα άκρα και στην κορυφή ο Μπεργκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα