Μιχάλης Μανιάς: Σκοράρει; Κερδίζει...

Αντώνης Σαούλης
Μιχάλης Μανιάς: Σκοράρει; Κερδίζει...

bet365

Το απίστευτο σερί του 26χρονου επιθετικού ο οποίος κάθε φορά που σκοράρει ο ΠΑΣ Γιάννινα παίρνει και το τρίποντο.

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με την περίπτωσή του. Φαινόμενο όχι μόνο φετινό αλλά και περσινό. Γενικά από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο Μιχάλης Μανιάς (περί ου ο λόγος) σκόραρε ξανά. Δεν αποτελεί είδηση βεβαίως. Το είχε κάνει άλλες πέντε φορές φέτος και έχει την ευκαιρία να σπάσει την καλύτερή προσωπική του επίδοση.

Η οποία ήταν η περσινή με οκτώ γκολ σε 28 παιχνίδια. Ενα περισσότερο από την προπέρσινη σεζόν του όταν φορούσε τα κίτρινα του Αρη και είχε βάλει επτά τέρματα. Το εντυπωσιακό λοιπόν δεν είναι ότι σκοράρει ο 26χρονος σέντερ φορ. Είναι πως όταν βρίσκει δίχτυα ο ΠΑΣ παίρνει τη νίκη. ΟΚ, το να είσαι φορ και να σκοράρεις και η ομάδα να νικάει δεν είναι και τόσο απίθανο. Εχει ξεχωριστό ρόλο όμως εάν αγωνίζεσαι σε ομάδες όπως ο ΠΑΣ.

Ο Μιχάλης Μανιάς λοιπόν, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει παίξει και στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκόραρε και την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του ΠΑΣ. Και ουσιαστικά ήταν αυτό το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα των Ιωαννίνων. Φέτος είχε σκοράρει άλλες πέντε φορές σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια.



Στα τρία νίκησε ο ΠΑΣ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ (με 3-1), κόντρα στην Καλλονή (με δυο γκολ και νίκη 2-1) και κόντρα στην Βέροια (με 2-0). Την μοναδική φορά που δεν νίκησε ο ΠΑΣ όταν σκόραρε ο Ελληνας φορ ήταν κόντρα στον Αστέρα (εντός έδρας ήττα με 1-2).

Εάν σας φαίνεται εντυπωσιακή η φετινή του επίδοση που να δείτε και την περσινή του. Εκεί ο Μανιάς όπως διαβάσετε πέτυχε οκτώ γκολ και ο απολογισμός του ήταν μόνο νίκες και μόλις μία ισοπαλία.

Σκόραρε και ο ΠΑΣ νίκησε με τη Νίκη Βόλου (4-0), με τον ΠΑΟΚ (3-0), με την Κέρκυρα (2-1), με την Βέροια (4-1), με τον Λεβαδειακό (2-1) ακόμα και με τον Ολυμπιακό (3-1). Μία φορά σκόραρε πέρσι δύο φορές και ο ΠΑΣ δεν νίκησε! Ηταν κόντρα στον Πανθρακικό όταν το ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

Σε σύνολο λοιπόν 14 τερμάτων τα οποία έχει σημειώσει σε 12 παιχνίδια ο Μανιάς με τον ΠΑΣ μετράει δέκα νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα! Ενα εντυπωσιακό ποσοστό για τον 26χρονο φορ ο οποίος έχει την ευκαιρία να το διευρύνει και φυσικά να σπάσει την καλύτερή του προσωπική επίδοση. Μιλάμε μόνο για στην Σούπερ Λίγκα για την Β' Εθνική είχε πετύχει 18 γκολ σε 39 ματς που του έδωσε και την μεταγραφή στον Αρη.



O Μανιάς διανύει μια γεμάτη σεζόν μιας κι εκτός από τα έξι γκολ έχει δώσει και δύο ασίστ. Βεβαίως για να πετύχει αυτά τα έξι τέρματα έχει χρειαστεί και 53 τελικές. Οι οποίες μεταφράζονται σε ένα γκολ ανά εννιά προσπάθειες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι έχει πετύχει έξι τέρματα δεν είναι καν μέσα στους πρώτους 25 στην κατηγορία γκολ ανά τελικές προσπάθειες (πρώτοι οι Γιάννου και Κλάους με ένα γκολ ανά 2.4 τελικές).

Λίγη σημασία βεβαίως έχει. Από την στιγμή που ο Μανιάς κάνει την δουλειά του και ταυτόχρονα χαρίζει και νίκες στον ΠΑΣ ουδείς θ' ασχοληθεί με το πόσες τελικές χρειάζεται για να σκοράρει. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι η σταθερή αξία της 19ης αγωνιστικής του match review.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΙΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα