Εφιάλτης στον δρόμο για την... Championship!

Εφιάλτης στον δρόμο για την... Championship!

bet365

Για ποιες χτυπά η καμπάνα; Η κούρσα σωτηρίας μπαίνει στην τελική ευθεία και η χαμένη κάθε στροφής... χάνεται! Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τη μάχη της παραμονής στην Premier League!

Το σίγουρο είναι πως για να εξασφαλίσεις τη σωτηρία στη φετινή Premier League πρέπει να φτάσεις τους 40 βαθμούς! Υπερβολή; Όχι! Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του Πλανήτη οι συγκινήσεις είναι πολλές, η Λέστερ είναι στην κορυφή, η Λίβερπουλ... χάνει το τρένο της τετράδας, η Γιουνάιτεντ «παλεύει» για το Champions League και η Τσέλσι είναι στο... +4 από τηn επικίνδυνη ζώνη! Ποιες ομάδες θα βρεθούν στην Championship; Η κούρσα για τη σωτηρία έχει ακόμα 16 στροφές και μόνο η Αστον Βίλα έχει βγάλει... αποσκευές για υποβιβασμό!

Στο τέλος του 2015 η Βίλα είχε ήδη μπει σε ένα κλειστό «club» τριών ομάδων με τον χειρότερο απολογισμό στο πρώτο μισό της Premier League! Η Σάντερλαντ με τους έξι βαθμούς τη σεζόν 2005-06 και η Ντέρμπι με επτά την περίοδο 2007-08 έχουν λιγότερους βαθμούς από την Αστον Βίλα! Το 2016 έφερε τέσσερις βαθμούς, αλλά η συγκομιδή της ομάδας απέχει πολύ από την παραμονή. Αλήθεια, με 18 γκολ ενεργητικό και δυο clean sheets πως μπορεί να ζητά την παραμονή; Οι Χωριάτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ενισχυθούν, ο Γκεστέντε προσπαθεί μάταια να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και οι ιθύνοντες μάλλον συμβιβάστηκαν με τον πρώτο υποβιβασμό έπειτα το 1987!

Δεύτερο φαβορί για υποβιβασμό; Βάση βαθμολογίας και τιμών των μπουκ η Σάντερλαντ! Στους 18 βαθμούς οι «Μαυρόγατες», αν και στο «Stadium of Light» υπάρχει ζωή με τις back-to-back νίκες μέσα στο 2016! Και τι ματς ακολουθεί… Σάντερλαντ vs Μπόρνμουθ! Είναι το κρισιμότερο ραντεβού της σεζόν για την ομάδα του Αλαρνταϊς, αφού αν χάσει… χάνεται! Ο λόγος; Υπάρχει πρόγραμμα – φωτιά, αφού οι «Μαυρόγατες» έχουν τρία διαδοχικά ντέρμπι με Σίτι, Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ. Ο Κίρχοφ έκανε άσχημο ντεμπούτο με την Τότεναμ, ο Εντόι, περιμένει να εξασφαλίσει άδεια εργασίας, ενώ η πρόταση 11 εκατ. λιρών για τον Αγιού έπεσε στο κενό! Ο Ζερμέν Ντεφό το παλεύει μόνος, αλλά ένα κούκος δεν φέρνει τη… σωτηρία! Οι εφιάλτες της περασμένης δεκαετίας επιστρέφουν στο Σάντερλαντ, όταν τον Μάιο του 2006 άφηνε τα σαλόνια της Premier League!

Κι από κει και πέρα… σφαγή! Σουόνσι, Νιούκασλ, Νόριτς και λίγο πιο μακριά η Μπόρνμουθ, μιας και η Τσέλσι με το +4 και την ποιότητα που έχει δεν θα μπει σε περιπέτειες!

Η Σουόνσι κράτησε τον Κέρτις στον πάγκο, αλλά έφερε και… βοήθεια από την Ιταλία, μια και ο Γκουϊντολίν συμφώνησε για να βοηθήσει στη δυσκολότερη αποστολή των τελευταίων ετών! Οι «Κύκνοι» με τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και τον Σέλβεϊ να αποτελεί παρελθόν βρίσκονται μόλις ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη κι αυτό το οφείλουν στον αρχηγό, Γουίλιαμς που πέτυχε γκολ έπειτα τον Μάρτιο του 2014! Η διοίκηση είπε «Όχι» στα εκατομμύρια της Σάντερλαντ για τον Αγιού, αλλά με δυο νίκες στα 12 τελευταία ματς η κατάσταση παραμένει δύσκολη… Σύμμαχος όμως είναι το πρόγραμμα, αφού οι δυο επισκέψεις στο Λονδίνο με Τότεναμ και Αρσεναλ είναι στα τέλη Φλεβάρη!

Νέα σεζόν, ίδια… αρρωστημένη κατάσταση στο Σεντ Τζέιμς Παρκ! Διοίκηση και οπαδοί δεν τα βρίσκουν, ο ΜακΚλάρεν είναι στην πόρτα της εξόδου, αλλά ακόμα μένει. Κι όμως, οι «Καρακάξες» δεν έχουν καταρρεύσει, ο Σέλβεϊ έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει, όμως η μεταγραφή του καλοκαιριού είναι αυτή που μπορεί να σώσει την κατάσταση! Ο Βαϊνάλντουμ έχει βρει τρύπα πίσω από τον Μίτροβιτς στο 4-2-3-1 και αποτελεί πλέον τον παίκτη – κλειδί στον δρόμο για την παραμονή! Σούπερ με Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ, έφτασε τα 9 γκολ και πλέον είναι η καρδιά δημιουργίας της ομάδας του ΜακΚλάρεν! Η διοίκηση θα συνεχίσει την ενίσχυση κι όλα δείχνουν πως οι «καρακάξες» θα μείνουν μακριά από την Championship!

Η Νόριτς κατάφερε να διαψεύσει τις προβλέψεις και το 2016 την βρίσκει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά μέσα στα σενάρια για τον υποβιβασμό! Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα, όμως οι δυο διαδοχικές τριάρες από Στόουκ και Μπόρνμουθ την προσγείωσαν στην σκληρή πραγματικότητα. Η διοίκηση κινήθηκε άμεσα, δαπάνησε 11.5 εκατ. ευρώ για να φέρει τον εξαιρετικό αμυντικό Κλόζε από τη Βόλφσμπουργκ και ο Αλεξ Νιλ ελπίζει πως θα καλύψουν και τα κενά της άμυνας. Με την παρουσία του Νέισμιθ θα μπει επιπλέον εμπειρία στην ομάδα, Ρέντμοντ και Ζερόμ δεν παραχωρούνται για... όλο τον θησαυρό του Νησιού και η Νόριτς ελπίζει! Αλλωστε, απέδειξε πως ξέρει να παίζει καλά όταν βρίσκεται υπό έντονη πίεση! Οσο για το πρόγραμμα; Τρία εντός στην επόμενη πεντάδα αγώνων και η Νόριτς ξέρει καλά να εκμεταλλεύεται το Κάροου Ρόουντ!

Εκτός επικίνδυνης ζώνης και η Μπόρνμουθ, η οποία μετά το κάκιστο ξεκίνημα, έδειξε εξαιρετικά σημάδια! Τι καλύτερη τονωτική ένεση από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι νεοφώτιστων επί της Νόριτς. Στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και μεγάλη ανάσα! Oμάδα με όλη τη σημασία της λέξης, πάθος, άψογο κλίμα και η πρώτη χρονιά στα σαλόνια δεν την εμπόδισε να εγκλιματιστεί. Μόλις δυο ντέρμπι μέχρι το τέλος Μαρτίου και είναι στο χέρι της να εξασφαλίσει την παραμονή. Η διοίκηση πάντως συνεχίζει την ενίσχυση της ομάδας, με τους Αφόμπε, Ιτούρμπε και Γκράμπαν να μπαίνουν στο ρόστερ για να την κρατήσουν στην Premier League!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα