Στρόμπερι: Από... άμπαλος, παικταράς

Στρόμπερι: Από... άμπαλος, παικταράς

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Στρόμπερι: Από... άμπαλος, παικταράς
Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση γύρω του και από εκεί που ήθελαν (σχεδόν) όλοι να φύγει, τώρα τον αποθεώνουν.

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι κατάφερε να κάνει κάτι πάρα πολύ δύσκολο σε ελάχιστο χρόνο. Γιατί και «πολύ δύσκολο» είναι να πείσεις τον Έλληνα οπαδό (που τα ξέρει όλα) πως είναι πράγματι καλός παίκτης και «ελάχιστος χρόνος» θεωρείται το δίμηνο στο οποίο άλλαξε την όλη κατάσταση ο Αμερικανός.

Το πρώτο δίμηνο, εκεί μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου ο Στρόμπερι φρόντιζε σε κάθε παιχνίδι να πείθει για την ανικανότητά του στο παρκέ. Μπορεί να κάνει κάποιος μόνο λάθη; Ο Στρόμπερι το κατόρθωνε σε κάθε εμφάνιση του.

Εντάξει, μία δόση υπερβολής υπάρχει διότι ποτέ κανείς στην ομάδα δεν είχε παράπονο από την αμυντική του δραστηριότητα. Στην επίθεση τον είδαμε να κάνει πολλά airball, να χάνει κατ' επανάληψη lay up. Μέχρι και αυτοκαλάθι έβαλε. Τα είχε όλα, είχε και την ατυχία να τον συντροφεύει.

Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΜΙΤΣ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ

Στον Ολυμπιακό εννοείται πως δεν ήταν ικανοποιημένοι από όλα όσα έβλεπαν από τον πρώην γκαρντ της Καρσίγιακα, ωστόσο υπήρχε πάντα η σκέψη στο μυαλό τους, «μα τόσο έξω δε γίνεται να πέσαμε». Έδειξαν υπομονή και κυρίως προσπάθησαν να τον ξεαγχώσουν.

Μπορεί ο Στρόμπερι να μην διαβάζει ελληνικά μέσα ενημέρωσης και facebook, αλλά τα επιφωνήματα απογοήτευσης στο ΣΕΦ μόλις έπιανε τη μπάλα δεν έχουν γλώσσα. Άπαντες την καταλαβαίνουν.

Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μίλαν Τόμιτς ξεκίνησαν «σκυταλοδρομία» συζητήσεων. Με το καλό, με το άσχημο, με το φόβο, με το χαμόγελο. Με όλα. Και όλα έπαιξαν το ρόλο τους.

Ο Στρόμπερι χρειαζόταν δύο καλά συνεχόμενα παιχνίδια. Δύο ματς στα οποία να αισθανθεί πως βοήθησε ουσιαστικά τους συμπαίκτες του.

Όταν τα βρήκε, άλλαξε... τσιπάκι και πλέον έχει εξελιχθεί μάλλον στον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού. Για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν γνωρίζουμε αν είναι ο κορυφαίος, αλλά σίγουρα είναι αυτός που βγάζει τη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ.

Εδώ κι ένα δίμηνο πλέον ο Ντι Τζέι Στρόμπερι παίζει άμυνα, τρέχει στον αιφνιδιασμό πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο, σκοράρει, δημιουργεί μα πάνω από όλα ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα μόνο ιδανικό δεν το χαρακτηρίζει κάποιος. Στα τρία πρώτα ματς είχε ελάχιστη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας. Κάτι το οποίο τον επηρέασε αρνητικά και ψυχολογικά.

ΣΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΠΟΝΤΟΙ

ΔΙΠΟΝΤΑ

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

ΒΟΛΕΣ

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

ΑΣΙΣΤ

ΛΑΘΗ

2,3

3 ΣΤΑ 9

0 ΣΤΑ 5

1 ΣΤΗ 1

0,7

1,3

1,8

ΣΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΠΟΝΤΟΙ

ΔΙΠΟΝΤΑ

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

ΒΟΛΕΣ

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

ΑΣΙΣΤ

ΛΑΘΗ

9,3

24 ΣΤΑ 44

7 ΣΤΑ 24

24 ΣΤΙΣ 33

4,4

2

0,9

Ανάλογη είναι και η παρουσία του στην Α1. Ο Στρόμπερι στα 10 από τα 12 τελευταία ελληνικά παιχνίδια έχει σκοράρει περισσότερους από 9 πόντους και έχει ευστοχήσει τουλάχιστον σε ένα σουτ τριών πόντων.

Στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι πλέον από την απόδοση του Αμερικανού και φυσικά από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το πρώτο δίμηνο του στην ομάδα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα