Παντελίδης, challenge accepted

Παντελίδης, challenge accepted

bet365

Ο 52χρονος τεχνικός ολοκλήρωσε με τον Αστέρα μια «τρελή» χρονιά, που ουσιαστικά για εκείνον ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016.
Σάββας Παντελίδης λοιπόν και αποφασίστηκε αφαιρετικά να πάρει τη θέση κάποιου παίκτη, στην κατηγορία «Σταθερή Αξία» του Gazzetta Match Review. Ορθά ή λανθασμένα; Εύλογη απορία. Η απάντηση όμως είναι ξεκάθαρη και καταφατική. Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αστέρα, τονίστηκαν ορισμένες πτυχές, ίσως άγνωστες, για την πορεία του στο χώρο. Αδικημένος αρκετά, αλλά ουδείς προφήτης στον τόπο του.
Μην ξεφεύγουμε όμως. Είπαμε λοιπόν πως το όνομα του 52χρονου κόουτς θα βρεθεί στην συγκεκριμένη στήλη και αν τα βάλουμε κάτω, μάλλον είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Θα γυρίσουμε λίγο τον χρόνο, όχι πολύ, περίπου 17 μήνες πίσω. Ηταν Νοέμβριος του 2016 όταν ανέλαβε τον υπό διάλυση Ηρακλή. Πείτε αλήθεια, πόσοι δεν ψέλλισαν «τι κάνει ο άνθρωπος;» ή «έλα μωρέ, σιγά μην σωθεί». Την αλήθεια είπαμε, μην κοιτάτε δεξιά και αριστερά, σας βλέπουμε... Ολοι θα το σκέφτηκαν-σκεφτήκαμε.
Τότε πήρε στα χέρια του μία ωρολογιακή βόμβα, με κίνδυνο τόσο να «χαλάσει» το όνομά του, όσο και να πιστωθεί τον υποβιβασμό μίας ιστορικής μεν ομάδας, στην οποία όμως είχαν γίνει δεκάδες λάθη χωρίς εκείνος να φέρει κάποια ευθύνη. «Μην προτρέχετε. Θα δείτε... Αρκεί να μην φύγουν παίκτες», σχολίαζε εκείνος και το παρανοϊκό της υπόθεσης είναι πως το πίστευε. Σοβαρά τώρα, όλοι τον είχαν καταδικασμένο αλλά ο ήρωας της ιστορίας μας επεξεργάζονταν στο μυαλό του λύσεις για να ανατρέψει την κατάσταση.
Και να που τα κατάφερε... Παρότι τον Γενάρη «έχασε» ορισμένους βασικούς του (π.χ. Κυριακίδης), αλλά με δικές του ενέργειες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, «έχτισε» αυτό που ήθελε. Πήρε ποδοσφαιριστές που «δίψαγαν» για μπάλα (π.χ. Τζανετόπουλος, Αργυρόπουλος, Δώνης, Μπαστακός), βρήκε χημεία και έβγαλε το 100% από όλους. Το πιο σημαντικό ίσως ήταν πως με ένα μαγικό τρόπο, άφησε έξω από τα αποδυτήρια τα χιλιάδες προβλήματα που υπήρχαν. Και ήταν πολλά, πιστέψτε μας, αλλά δεν είναι επί της παρούσης να τα «σκαλίσει» κάποιος. Μας μένει εκείνη η επική του ομιλία λίγο πριν το ματς με τον Λεβαδειακό, που ήταν ο αγώνας κλειδί για τη σωτηρία των Θεσσαλονικιών.
Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Γηραιός τελικά έπεσε για εξωαγωνιστικούς λόγους, αλλά η ιστορία έγραψε πως σώθηκε μέσα στο χορτάρι. Ο Παντελίδης περίμενε πλέον υπομονετικά για το επόμενο βήμα του. Στα μέσα του Σεπτεμβρίου και μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, «έσκασε» η πρόταση από τον Αστέρα. Αλλο μέγεθος, να τα λέμε όλα. Οχι σαν φανέλα, αλλά βρέθηκε σε ένα καλό μαγαζί, χωρίς εξωαγωνιστικά ζητήματα, που «πάλευε» όμως να βρει τον δρόμο του. Η σεζόν είχε ξεκινήσει όπως τελείωσε η προηγούμενη – δηλαδή με αχ και βαχ – και ως πρωταρχικό μέλημα όλων, έμοιαζε το ενδεχόμενο να μην μπλέξει στη «μάχη» της παραμονής.
Η πρόκληση ήταν μεγάλη και.. challenge accepted. Σταδιακά οι Αρκάδες παρουσιάζονταν ξανά με στοιχεία ομάδας, δηλαδή είχαν αρχή, μέση και τέλος, ενώ οι παίκτες άρχισαν να φτάνουν στο pic των δυνατοτήτων τους. Είδαμε μικρούς (π.χ. Κώτσιρας, Κυριακόπουλος) να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και «βαριά χαρτιά» (π.χ. Ισνάλδο), να βρίσκονται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ενας άγραφος νόμος εδραιώθηκε πάνω από την Τρίπολη. Οποιος αξίζει θα παίζει... Η λογική δηλαδή.
Ο χρόνος πέρναγε και η διαφορά με την πεντάδα «μαζεύτηκε» αισθητά, ενώ το «Θ Κολοκοτρώνης» μετατράπηκε σε «φρούριο». Εκεί έχασαν όλοι οι θεωρητικά «μεγάλοι» και χωρίς μεταγραφές τον Γενάρη – εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ήταν μία ορθή απόφαση – φτάσαμε στη νίκη της Κυριακής. Οπου το 2-0 επί του Παναιτωλικού σήμανε την έξοδο του Αστέρα στο Γιουρόπα Λιγκ.
Πάμε για τη σούμα λοιπόν. Από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2018 ο συγκεκριμένος τύπος ανέλαβε δύο ομάδες που βρίσκονταν στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η πρώτη αντιμετώπιζε το φάσμα της διάλυσης. Τον Ηρακλή τον έσωσε μία αγωνιστική πριν το τέλος, ενώ με τον Αστέρα βγήκε στην Ευρώπη. Σταθερή αξία λοιπόν, δαγκωτό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα