Μπαρτσελόνα σημαίνει remontada

Μπαρτσελόνα σημαίνει remontada

Μπαρτσελόνα σημαίνει remontada

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για την Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι που πλησιάζουν το αήττητο πρωτάθλημα με μια εντυπωσιακή σειρά από ανατροπές στην La Liga.

Remontada σημαίνει ανατροπή στα Ισπανικά και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σύνθημα στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχει κληθεί να γυρίσει από την κόλαση εντός και εκτός συνόρων και πολλές φορές τα έχει καταφέρει. Μια από αυτές ήταν πριν μερικές μέρες στο Sanchez Pizjuan όπου βρέθηκε στα σχοινιά να αιμορραγεί από τα χτυπήματα της Σεβίλλης, όμως είχε ξανά τον τρόπο να αντιδράσει και από το 2-0 μέχρι το 87' να φύγει με 2-2 από την Ανδαλουσία συνεχίζοντας να κυνηγά το αήττητο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η 9η ανατροπή των Blaugrana τη φετινή La Liga και πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Λιονέλ Μέσι, που ακολούθησε ειδικές οδηγίες και το φινάλε είναι γνωστό...

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε κόντρα σε εκείνη του Βιτσέντζο Μοντέλα το Σάββατο (31/03) και έφτασε έτσι τα εννιά παιχνίδια στα οποία βρέθηκε να χάνει αλλά στο τέλος πήρε έστω έναν βαθμό. Εκτός Camp Nou το έκανε κόντρα στην Χετάφε (1-2), την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1), την Βαλένθια (1-1), την Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-4), ενώ στην έδρα της αυτό συνέβη με τις Θέλτα (2-2), Αλαβές (2-1) και Χιρόνα (6-1). Σε αυτή την πορεία, που εκτός ιστορικού απροόπτου θα δώσει τίτλο, οι Καταλανοί είχαν πρώτο σκόρερ τον Λουίς Σουάρες με 8 γκολ και δεύτερο τον μύθο, Λιονέλ Μέσι, με 6. Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει ήδη φέτος 17 βαθμούς από losing-positions.

Η refuse-to-lose νοοτροπία και φυσικά η ποιότητα των Blaugrana τους έχει φέρει αήττητους σε 37 σερί αγώνες, εκ των οποπίων τους 30 με τον Βαλβέρδε στον πάγκο. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει παίξει η απόδοση στο φινάλε των αγώνων και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ακολουθεί ειδικές οδηγίες και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο προσφέρει στην ομάδα του. Οι αριθμοί λένε καμιά φορά την αλήθεια, όπως σε αυτή την περίπτωση, αφού η Μπαρτσελόνα είναι η πρώτη ομάδα σε γκολ στο τελευταίο 20λεπτο των αγώνων με 26, με τους Σουάρες και Μέσι να είναι ξανά οι πρωταγωνιστές έχοντας από 8 τεμάχια.

Οπως έχει αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ο expert του Ισπανικού ποδοσφαίρου, Γκιλέμ Μπαλαγκέ, ο Αργεντινός Θεός της Μπαρτσελόνα πέρα από το μοναδικό ταλέντο, έχει έναν ακόμα λόγο που είναι καθοριστικός στο φινάλε των αγώνων, όπως ακριβώς έκανε με την Σεβίλλη. Αυτός είναι ότι έχει συναισθηματική ένταση χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ομάδας, οπότε στις τελευταίες και πολλές φορές κρίσιμες στιγμές των αγώνων, έχει καθαρό μυαλό. Ο 30χρονος εξελίσσεται και σε super-sub καθώς φέτος έχει σκοράρει στα 9 από τα 13 ματς που έχει μπει αλλαγή και με 21 άφησε για πάντα πίσω τον κορυφαίο του είδους μέχρι τις μέρες μας, Βάλτερ Παντιάνι.

Οπως δηλαδή έκανε με την Σεβίλλη, σε ένα ματς που είχε λάβει ρητή οδηγία να μην παίξει στο 100% εξαιτίας των ενοχλήσεων που τον ταλαιπωρούσαν, οι οποίες ήταν προϊόν συσσωρευμένης κούρασης. Στον Μέσι ζητήθηκε να μην ρισκάρει τίποτα, δεν έπρεπε να κάνει μεγάλα σπριντ και να μην αλλάζει ρυθμό πολύ γρήγορα. Οπως σημειώνει ο Μπαλαγκέ, στα 54 δευτερόλεπτα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο γκολ, περπατάει, οπότε εμείς μπορούμε να πούμε: Messi walking, the others... dead.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα