Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 23η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 23η αγωνιστική!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε στην 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Η Τούμπα δεν μας έκανε σοφότερους

Ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε και όσα ακολούθησαν τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία δεν προκαλούν εντύπωση σε κανέναν. Η πρωτοτυπία στο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού εξαντλείται ενδεχομένως στο γεγονός ότι δεν ξεκίνησε ποτέ, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Κατά τ’ άλλα, ούτε η «επικοινωνία» των δυο ομάδων πήρε θέση μη αναμενόμενη, ούτε η ουσία βρέθηκε πάντα στο επίκεντρο, ούτε περιθώριο για ποδόσφαιρο φαίνεται να μένει ως το τέλος της σεζόν. Κάθε χρονιά υπάρχει σχεδόν ένα τέτοιο παιχνίδι, που «σημαδεύεται» από οτιδήποτε άλλο, πλην των αγωνιστικών. Έτσι και φέτος, το παιχνίδι που δεν διεξήχθη ποτέ ενδεχομένως κρίνει την τύχη του τίτλου, ενώ σίγουρα θα μείνει αλησμόνητο. Για λάθος λόγους…

Ο Αραούχο «επέστρεψε», αλλά αυτό δεν αρκούσε στην ΑΕΚ

Μετά από πέντε αγώνες, ο Αργεντινός φορ επέστρεψε στα γκολ. Με περιπετειώδη τρόπο, στο 68' ο Αραούχο νίκησε την άμυνα του Ατρόμητου και φάνηκε να βάζει την Ένωση στις «ράγες» για το τρίποντο που θα την εδραίωνε στην κορυφή, όμως αποδείχθηκε πως αυτό δεν αρκούσε. Παρότι ως τώρα η ομάδα του Χιμένεθ βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει την αφλογιστία του και να κατακτά στις περισσότερες περιπτώσεις τις νίκες που ήθελε για να παραμένει σε τροχιά κορυφής, αυτή τη φορά, που η επιστροφή στου στα γκολ θα μπορούσε να σημάνει θέση «οδηγού» στο πρωτάθλημα, η ισοφάριση του Ουάρντα της στέρησε το «τρίποντο» και δεν άφησε τους «κιτρινόμαυρους» να (το) γιορτάσουν.

Ο Ατρόμητος δεν «λυγίζει»

Με εξαίρεση την «ανορθογραφία» με τον Παναιτωλικό, οι Περιστεριώτες φέτος ζουν μια φανταστική σεζόν, είτε παίζουν με «μικρούς», είτε με «μεγάλους»! Η μαχητικότητα και η ποιότητα που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο, εκτός όλων των άλλων, τους έχουν φέρει σε σημείο να φεύγουν με «σκυμμένο» το κεφάλι μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ενώ με την ΑΕΚ έδειξαν πως είναι σε θέση να κοντράρουν όλες τις ομάδες, ακόμα και την Ένωση που έπαιζε για το... μισό πρωτάθλημα! Έμειναν πίσω στο σκορ, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών του Χιμένεθ και βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν με το τρομερό γκολ του Ουάρντα, συνεχίζοντας τις υψηλές «πτήσεις»!

Ο Παναθηναϊκός «αναπνέει» κανονικά

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη κατήγαγαν οι «πράσινοι» και ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του μπορούν να πάρουν λίγο κουράγιο ενόψει της συνέχειας. Ειδικά πριν την επίσκεψη στο «Καραϊσκάκης» για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια «ένεση» αυτοπεποίθησης, ενώ η βαθμολογική του κατάσταση, αν στα αποτελέσματα που θα κάνει στο εξής δεν υπάρχουν φαινόμενα… Λιβαδειάς, αφήνουν περιθώρια για να «ανθίσει» το «τριφύλλι» σε ευρωπαϊκές θέσεις!

Η ΑΕΛ «σώθηκε»

Το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι αυτό που στον κάμπο θα θυμούνται ως καθοριστικό στη φετινή πορεία της ομάδας. Η ΑΕΛ δεν απειλούταν σοβαρά, όμως όσο παρέμενε λίγο πάνω από τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή, δεν ήταν και αδιάφορη. Αυτή την αγωνιστική ήταν η απόλυτη κερδισμένη, αφού Λαμία, Κέρκυρα και Απόλλων ηττήθηκαν και ο Λεβαδειακός έφερε ισοπαλία, ενώ το «αλογάκι» πήρε το «τρίποντο». Πλέον, βρίσκεται στους 25, ενώ η 14η Κέρκυρα έχει 18, με την απόσταση να χαρακτηρίζεται ως τέτοια «ασφαλείας».

No Conde, no party για τον ΠΑΣ

Μετά από 13 γκολ, 5 στα τελευταία τρία παιχνίδια, ο Ισπανός φορ «σίγησε», αφού δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει απέναντι στην άμυνα του Λεβαδειακού. Αναπόφευκτα, οι πιθανότητες των Ηπειρωτών να σκοράρουν συρρικνώθηκαν και τελικά έμειναν στο «μηδέν». Το πρόβλημα πάντως για τον ΠΑΣ είναι πως πλην του Ισπανού, δεν διαθέτει άλλη αξιόπιστη επιθετική λύση, ώστε να μπορεί να «βλέπει» την αντίπαλη εστία και στα μέτρια παιχνίδια του Κόντε. Εν πολλοίς, από αυτό θα κριθεί και το «ταβάνι» της ομάδας του Πετράκη στη φετινή σεζόν.

Η Ξάνθη έκανε ακριβώς όσα έπρεπε

Απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, η Ξάνθη δεν είχε ακριβώς εύκολο έργο, μα όχι και ιδιαίτερα εμπόδια να προσπεράσει, ώστε να πάρει τη νίκη, να απαλύνει τις πληγές που της άνοιξε η συντριβή στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και να φτάσει στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Το κατάφερε ανοίγοντας το σκορ στο 55’ και έκτοτε πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς, παρότι σε άλλο ένα παιχνίδι ο Γέντρισεκ έμεινε μακριά από τα γκολ. Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα του Ράσταβατς δεν «θάμπωσε» με την απόδοσή της, όπως άλλωστε σπάνια έχει κάνει φέτος, αλλά προχώρησε επιτυχώς, σε μια αγωνιστική όπου ευνοήθηκε από την ισοπαλία ανάμεσα σε Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης και έφτασε στην 5η θέση.

Κοιτάει και ψηλότερα ο Παναιτωλικός

Αφού έβγαλαν το δύσκολο πρόγραμμα με τα μαζεμένα απαιτητικά παιχνίδια (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), οι Αγρινιώτες βάλθηκαν να διορθώσουν όλες τις «ανορθογραφίες» στον πρώτο γύρο και να κοιτάξουν μέχρι και την πεντάδα! Ο Δέλλας έχει βάλει τα «καναρίνια» σε τροχιά Ευρώπης και η νίκη επί της Κέρκυρας, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, δείχνει πως γίνεται σωστή δουλειά στο Αγρίνιο. Μένει να φανεί αν ο Παναιτωλικός θα προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος, όμως δικαιωματικά, όντας τρεις βαθμούς μακριά από την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, ελπίζει.

Πανιώνιος και Αστέρας αλληλοεξουδετερώθηκαν

Δεν νίκησε κανείς, αλλά έχασαν και οι δυο. Τόσο οι «κυανέρυθροι», όσο και οι Αρκάδες, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν στη Νέα Σμύρνη, όμως ουδείς εκ των δυο τα κατάφερε. Έτσι, είδαν την Ξάνθη να μπλέκεται εκ νέου στα «πόδια» τους και καλούνται να αποκτήσουν το προβάδισμα που ψάχνουν για την 5η θέση στα εναπομείναντα παιχνίδια. Ο Αστέρας οφείλει εξάλλου να προβληματιστεί για την έλλειψη ομαδικού πνεύματος που επέδειξαν Μανιάς και Δουβίκας σε δυο φάσεις, απ’ αυτές που κρίνουν ένα παιχνίδι και κατ’ επέκταση στοιχίζουν βαθμούς πολύτιμους, ειδικά σε καθεστώς τόσο έντονου ανταγωνισμού για μια θέση.

Ο Απόλλων έχει μπροστά του «βουνό»

Μετά την ήττα από την Κέρκυρα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρέθηκε μετά από καιρό στη διακεκαυμένη ζώνη, όλα τα παιχνίδια έχουν πια χαρακτήρα τελικού. Στην Ξάνθη η κατοχή ανήκε στους παίκτες του Παράσχου, επιθετικά όμως η εικόνα που παρουσίασαν ήταν οικτρή. Άπαντες πέρασαν κάτω από τη βάση, ο Στόουκς έχασε το… άχαστο και άλλη μια ήττα προστέθηκε στο «μητρώο» τους. Το πιο δύσκολο στο εξής είναι να αλλάξει η κακή απόδοση δημιουργικά, αφού χωρίς νίκες και βαθμούς, ο Απόλλων δεν θα καταφέρει να ξαναπεράσει την Κέρκυρα, με την οποία όπως φαίνεται θα διαγκωνιστούν μέχρι το τέλος για μια θέση στην κατηγορία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα