Τζένοα με ρυθμό... Champions League!

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Τζένοα με ρυθμό... Champions League!

bet365

Οι Ροσομπλού νίκησαν την Ιντερ και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για την μεταμόρφωση τους με τον Ντάβιντε Μπαλαρντίνι.

Το 2-0 στο Marassi το βράδυ του Σαββάτου έκανε πρώτο θέμα στον ιταλικό Τύπο την κατρακύλα των Νερατζούρι, οι οποίοι είναι σε κρίση. Κι επειδή αυτή που έχασε ήταν η Ιντερ, μοιραία μπήκε σε δεύτερη μοίρα αυτή που νίκησε, αν και η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα μόνο έκπληξη δεν αποτελεί. Αρκούσε μια ματιά, άλλωστε, στα αποτελέσματα των Γενοβέζων και των Μιλανέζων τις τελευταίες πολλές εβδομάδες για να καταλάβει ο καθένας ότι μπορεί να είναι έκπληξη το πώς καταρρέει η Ιντερ, αλλά δεν είναι τέτοια το γεγονός ότι έχασε αυτή την στιγμή από αυτή την Τζένοα.

«Δεν το είχα ποτέ πολύ με την Serie A. Εγώ είμαι προπονητής για τα τμήματα υποδομής, αυτό μου άρεσε να κάνω πάντα. Επέστρεψα για να είμαι ο εαυτός μου: Προπονώ, κάνω επιλογές, έχω καλές σχέσεις με τους παίκτες μου. Η Τζένοα είναι ομάδα, η Ιντερ δεν μου φάνηκε ομάδα το Σάββατο, είναι δύσκολη η δουλειά του Σπαλέτι», είπε ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, ο οποίος ανέλαβε τους Γενοβέζους μετά τις πρώτες 12 αγωνιστικές. Η ομάδα που παρέλαβε από τον Ιβάν Τζούριτς, είχε κάνει μόνο μία νίκη, δυσκολευόταν να κάνει παιχνίδι ακόμη και με θεωρητικά χειρότερους αντιπάλους και είχε ως στόχο να παραμείνει στην κατηγορία. Καμία σχέση με την ομάδα που βλέπουμε τώρα δηλαδή.

Με το τρίποντο επί της Ιντερ, η Τζένοα έφτασε στους 24 βαθμούς στα 13 παιχνίδια (6 εντός, 7 εκτός) με τον Μπαλαρντίνι στον πάγκο, πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτό το διάστημα, το οποίο είναι βασικά το 1/3 του πρωταθλήματος, έχει πάρει λιγότερους μόνο από τις Νάπολι και Γιουβέντους (34)! Αν θέλουμε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλους αριθμούς: Στις πρώτες έξι αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, οι Ροσομπλού είναι σε θέση... Champions League αφού είναι 4οι στη σχετική βαθμολογία με 12 βαθμούς, πίσω από Νάπολι (18), Γιούβε (18) και Μίλαν (16). Και αυτοί οι 12 βαθμοί, για να γίνεται έτσι και μια σύγκριση με την εικόνα που παρουσίαζε επί Τζούριτς, σημαίνει ότι οι Γενοβέζοι είναι στο +10 σε σχέση με τα αντίστοιχα ματς του πρώτου γύρου!

Πώς έγινε αυτό; Καταρχάς με την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Στα 13 παιχνίδια του Μπαλαρντίνι η Τζένοα έχει δεχθεί μόλις έξι γκολ και μόνο η Αταλάντα της έβαλε περισσότερα από ένα (2). Οι Ροσομπλού είναι μια ομάδα που ειδικεύεται πλέον στο να χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου, αφού το χάλι που παρουσίαζε στους πρώτους μήνες της σεζόν δεν γίνεται να μετατραπεί τόσο γρήγορα σε μια ομάδα που θα σκέφτεται μόνο δημιουργικά. Αυτό, όπως φαίνεται, αρκεί να το κάνουν οι Πάντεφ, Λασάλτ και Μπερτολάτσι, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά μπροστά. Κι αν έχεις στο τέρμα και τον Περίν να πιάνει τα πάντα, τότε μάλλον είσαι σε καλό δρόμο για να απολαύσεις χωρίς άγχος το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο διεθνής πορτιέρε είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του αλλά και της ζωής του γενικότερα, αφού έγινε για πρώτη φορά πατέρας με την γέννηση της Βιτόρια. «Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος του Ντοναρούμα και δεν με ενδιαφέρει, ξέρω ότι ο Ματία είναι τερματοφύλακας παγκοσμίου επιπέδου και το αποδεικνύει συνεχώς πλέον», είπε για τον Περίν ο Μπαλαρντίνι, ο οποίος έκανε ξανά πρωταγωνιστή τον Πάντεφ, χάρη σε κάτι πολύ απλό: Τον έβαλε να παίξει στη θέση του. Επειτα από χρόνια στα οποία ο Σκοπιανός ήταν φορ ή εξτρέμ για τις ομάδες του, στη Γένοβα έχει γίνει ξανά δεύτερος επιθετικός και το απολαμβάνει όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι αμυντικοί της Ιντερ. Μάλλον του το χρωστούσε, άλλωστε, ο allenatore από τα χρόνια της κοινής θητείας τους στη Ρώμη.

«Στη Λάτσιο έπρεπε να σεβαστώ μια οδηγία του προέδρου, υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα στον Πάντεφ και τον Λοτίτο με την ανανέωση του συμβολαίου. Δέχθηκα μια σοβαρή κατάσταση, ένα λάθος που δεν ξανάκανα. Ο Γκόραν είναι ένας πρωταθλητής, το απολαμβάνει και διδάσκει σε όλους τους συμπαίκτες του πώς πρέπει να συμπεριφέρονται», δήλωσε μετά τη σαββατιάτικη νίκη ο 54χρονος τεχνικός, ο οποίος παίρνει περισσότερα πλέον και από τον Μπερτολάτσι. Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες που ασχολούνται εκτεταμένα με την Τζένοα, ο λόγος είναι (και) ο... τραυματισμός του Βελόζο, αφού οι δυο τους δυκολεύονταν να συνυπάρξουν στην 11άδα.

Ο Πορτογάλος, βέβαια, κάποια στιγμή θα επιστρέψει και ο Μπαλαρντίνι θα πρέπει να βρει τη λύση, αλλά μέχρι τότε στη Ροσομπλού πλευρά της Γένοβας μπορούν να είναι χαλαροί και να απολαμβάνουν όσα έχουν πετύχει. Τις τρεις σερί νίκες δηλαδή, κόντρα σε Λάτσιο-Κιέβο-Ιντερ, για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2015, όταν στον πάγκο ήταν ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι (Τορίνο-Αταλάντα-Ιντερ τότε). Και να ονειρεύονται την 4η σερί, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Τζένοα του Τζίτζι Σιμόνι από την σεζόν 1976-77. Οχι κι άσχημα, για μια σεζόν που άρχισε όσο πιο δύσκολα γινόταν...

 

SERIE A Τελευταία Νέα