Γιατί έπαψες Ναδάλες να θυμίζεις...

Γιώργος Ντυμένος
Γιατί έπαψες Ναδάλες να θυμίζεις...

bet365

Ο Ισπανός μπακ-χαφ πήγε στη Ριζούπολη με τον αέρα ενός εξαιρετικού εξάμηνου στα Γιάννινα, όμως παραμένει σε ρηχά νερά.
Η περίπτωσή του Φόνσι Ναδάλες ήταν ένα από χειμερινά «σήριαλ». Η μετακίνησή του από τον ΠΑΣ στον Απόλλωνα σήκωσε σκόνη και θεωρήθηκε, δικαίως, επιτυχία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Βλέπετε ο Ισπανός μπακ-χαφ προέρχονταν από ένα... διαβολεμένο πρώτο μισό με τη φανέλα του «Αγιαξ της Ηπείρου». Οπου σε 13 ματς είχε 1 γκολ και 7 ασίστ, στην καλύτερη εν Ελλάδι περίοδό του.
Αυτόματα έβαλε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Αλλωστε ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός παίκτης. Ομως στη Ριζούπολη πήγε ως «πρώτο βιολί» και αυτό δεν το έχει επιβεβαιώσει. Βέβαια η όλη εικόνα της ομάδας του δείχνει προβληματική, αλλά εκείνος δεν έχει καταφέρει να την πάρει από το χέρι και να δώσει λύσεις στην επιθετική της δυστοκία. Μετά και το παιχνίδι της Κέρκυρας, συμπλήρωσε 5 ματς «άκαπνος» με τη νέα του ομάδα. Μάλιστα στο ντέρμπι της ουράς αντικαταστάθηκε στο 59'. Αυτό ίσως ήταν το... κερασάκι στην τούρτα.
Τα στατιστικά του είναι απογοητευτικά. Εχει επιχειρήσει μόλις 16 γεμίσματα εκ των οποίων μόνο τα 5 ήταν εύστοχα και κανένα δεν κατέληξε σε τελική πάσα για γκολ. Για το τελευταίο δεν ευθύνεται μόνο εκείνος, αλλά είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες. Είναι χαρακτηριστικό το εξής. Με τον ΠΑΣ το αντίστοιχο νούμερό του ήταν 106 σε 13 συμμετοχές του. Δηλαδή από εκεί που επιχειρούσε κατά μέσο όρο 8,1 γεμίσματα σε κάθε παιχνίδι, πλέον «έπεσε» στα 3,2. Κάτω από τα μισά.
Ενα «ελαφρυντικό» που μπορεί να του πιστωθεί, είναι πως τον βλέπουμε σε διάφορες θέσεις. Στα Γιάννινα ήταν ο αριστερός μπακ-χαφ στο 3-5-2, ενώ με τον Απόλλωνα έχει αγωνιστεί τόσο εκεί, όσο και αριστερός μπακ σε τετράδα, όσο και ακραίος σε 4-3-3. Ετσι του ανατίθενται και άλλοι ρόλοι, όχι τόσο δημιουργικοί.
Μάλιστα είναι πιθανό και ο ίδιος να αντιλαμβάνεται πως δεν βοηθά όσο θέλει και μπορεί και αυτό να του βγάζει νεύρα μέσα στο γήπεδο. Από το 2014 που ήρθε στη χώρα μας, είχε αντικρίσει μόλις 11 κίτρινες σε 80 εμφανίσεις του στην κατηγορία και 5.809 λεπτά συμμετοχής. «Κιτρινίζονταν» κατά μέσο όρο κάθε 528'. Ως κάτοικος Ριζούπολης σε μόλις 5 παιχνίδια του και 400', ήδη έφτασε τις 3, δηλαδή μία κάθε 133'. Η διαφορά είναι εμφανής.
Την ίδια στιγμή και η εν γένει μεσοεπιθετική εικόνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» προβληματίζει και αυτόματα, τον... παρασέρνει. Αλλά η ουσία είναι πως ο 32χρονος δείχνει σκιά του καλού του εαυτού. Και αυτό είναι ένας λόγος που η ομάδα του βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και σε δύσκολη θέση, αναφορικά με τη «μάχη» της παραμονής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα