Πέδρο Κόντε: Δουλειά, αφοσίωση και πίστη

Δημήτρης Βέργος
Πέδρο Κόντε: Δουλειά, αφοσίωση και πίστη

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr δίνει τον τίτλο του MVP της 21ης αγωνιστικής της Super League στον… ματαδόρ του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε, ο οποίος ρίσκαρε, δικαιώθηκε και απολαμβάνει την τρομακτική φόρμα με ένα τρίπτυχο: «Δουλειά, αφοσίωση και πίστη».

Είχε πείσμα μέσα του και μάλιστα μεγάλο. Είχε πλέον ωριμάσει, αλλά δεν είχε πατήσει ποτέ χορτάρι φορώντας φανέλα ομάδας της La Liga. Και είχε προσπαθήσει τόσο μα τόσο πολύ. Δεν το έβαζε ποτέ κάτω μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Το όνομα που είχε κάνει ως «μπόμπερ» των μικρών κατηγοριών της Ισπανίας δυστυχώς γι’ αυτόν δεν είχε αντίκρισμα ώστε να κάνει το άλμα και να αγωνιστεί σε ομάδα της Primera Division. Αυτό ήταν το παράπονό του. Και αφού το όνειρό του δεν εκπληρωνόταν, του έμενε μόνο ένας δρόμος. Να ρισκάρει. Και ο Πέδρο Κόντε το έκανε.

Ερχόμενος στα Γιάννενα πριν από ενάμιση χρόνο ήταν σαν ψάρι έξω από το νερό. Έβγαλε τα εισιτήρια με προορισμό το άγνωστο και ήρθε Ελλάδα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να κάνει restart παρότι δεν ήταν πια παιδαρέλι. Άφησε λοιπόν την ηλιόλουστη Ανδαλουσία που τόσο αγαπά και έφτασε στα Γιάννενα. Μπορεί το κρύο και η βροχή να μην ήταν κάτι συνηθισμένο για τον ίδιο, ωστόσο αυτός ήρθε για να δουλέψει και να αποδείξει την αξία του. Να αποκαταστήσει την αδικία που ένιωθε καθώς το ταλέντο του δεν αναγνωρίστηκε όσο έπρεπε.

Αν μιλήσεις ποτέ με τον Πέδρο Κόντε νομίζεις πως δεν έχεις απέναντί σου έναν κοινό ποδοσφαιριστή. Ο Ισπανός είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας και όχι μόνο επειδή πάντα θα τον δεις με το χαμόγελο στα χείλη. Έχει ακολουθήσει σπουδές μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα και έχει διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Γιατί μπορεί το ποδόσφαιρο να το λατρεύει, αλλά για τον ίδιο είναι σημαντικό να εμπλουτίζεις παράλληλα τις γνώσεις σου και να βελτιώνεσαι ως άνθρωπος.

Το ποδοσφαιρικό μυστικό του

Όσο αθόρυβη ήταν η μεταγραφή του στον ΠΑΣ, άλλο τόσο κρότο έκαναν τα γκολ του την πρώτη σεζόν, δικαιολογώντας τη φήμη του ματαδόρ που τον συνόδευε. Παράλληλα εγκλιματίστηκε κατευθείαν στο νέο περιβάλλον. Τα Γιάννενα του άρεσαν από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος έχει να το λέει για την αγάπη που εισέπραξε από την τοπική κοινωνία. Η παρουσία των Ισπανών, του Φόνσι Ναδάλες και του Νόε Ακόστα στον ΠΑΣ ήρθε να «κουμπώσει» στα θετικά της προσαρμογής του, με τον ίδιο να απολαμβάνει τη ζωή μαζί με το ποδόσφαιρο στην Ήπειρο.

Η φετινή σεζόν του στον ΠΑΣ είναι μια συνέχεια της περσινής. Γκολ, γκολ, γκολ! Και να φανταστεί κανείς ότι η ατυχία τον περίμενε στη γωνία στην πρώτη αγωνιστική της Super League στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Θλάση στους προσαγωγούς και ενάμιση μήνα νοκ-άουτ. Αυτό όμως δεν του τσαλάκωσε το ηθικό. Κάθε άλλο. Τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο και επέστρεψε πιο «ζεστός» από ποτέ, σκοράροντας συνεχώς.

Το ποδοσφαιρικό του μυστικό είναι πολύ απλό. Δουλειά και αφοσίωση στις προπονήσεις. Για να βελτιώνεται και να ανεβάζει συνέχεια επίπεδο στο παιχνίδι του. Καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η αποθεραπεία του ήταν τόσο προσεκτική που μετά τον τραυματισμό του δεν έχασε σχεδόν ούτε λεπτό από παιχνίδι του ΠΑΣ. Πώς να βγει βέβαια, όταν μόνος του μπορεί να κάνει σμπαράλια οποιαδήποτε άμυνα;

Η δύναμη του από τον ουρανό…

Παράλληλα, δύναμη του δίνει και ο Θεός, στον οποίο πιστεύει πολύ. Πάντα θα τον επικαλεστεί, περιμένοντας τη βοήθειά του σε συνδυασμό με τη δική του προσωπική προσπάθεια για να μπει στο γήπεδο και να σκοράρει. Αυτό που ξέρει να κάνει τόσο καλά και με συνέπεια. Άλλωστε ο Κόντε δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα σε συναρπάσει με την τεχνική του κατάρτιση ή τις ντρίμπλες του.

Ο 29χρονος Ισπανός είναι ένα καθαρό 9άρι που μυρίζεται… αίμα μέσα στην περιοχή και ξέρει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ, κάνοντας την κατάλληλη κίνηση ή ευρισκόμενος στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και όταν το κάνει, θα σηκώσει τα χέρια του και θα κοιτάξει τον ουρανό για ένα αγαπημένο του πρόσωπο, τον θείο του, που τον έχασε σε νεαρή ηλικία και ήταν κάτι ξεχωριστό γι’ αυτόν. Του δίνει δύναμη, γνωρίζοντας ότι τον βλέπει από ψηλά μέσα στο γήπεδο.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Κόντε έπιασε τα 17 συνολικά τη φετινή σεζόν, ξεπερνώντας τις περσινές του επιδόσεις. Το κλίμα είναι ακόμα καλύτερο για τον ίδιο, έχοντας πλέον και τη φίλη του που ήρθε από την Ισπανία μόνιμα στα Γιάννενα πλάι του. Τα τέρματά του πέφτουν σαν… βροχή, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος παραδέχεται ότι με τις σφιχτές άμυνες στην Ελλάδα το σκοράρισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τα δίνει όλα για τη φανέλα

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τον ίδιο είναι ο ΠΑΣ να παίρνει τους βαθμούς της νίκης. Πέρυσι θα ήθελε πολύ να δει την ομάδα να βγει στην Ευρώπη, θυσιάζοντας ακόμα και τα προσωπικά του ρεκόρ. Φέτος, το ίδιο. Γι’ αυτό και τα δύο γκολ-φάουλ που σημείωσε με την ΑΕΛ στο Κύπελλο τα πανηγύρισε τόσο έντονα. Ξέσπασε γιατί γνώριζε πως η μεγάλη προσπάθεια του ίδιου και των συμπαικτών του, λόγω της ατυχίας δεν έφερνε τα αποτελέσματα που έπρεπε. Αλλά επέμενε κοιτάζοντας πάντα μόνο το επόμενο παιχνίδι, μέχρι να έρθει η νίκη.

Οι μεταγραφικές σειρήνες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ωστόσο ο ίδιος παραμένει ταπεινός και συνεχίζει να κοιτάζει τη δουλειά του. Γνωρίζει ότι επιτέλους οι κόποι του αναγνωρίζονται, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η αγωνιστική βελτίωσή του και η φανέλα με την οποία αγωνίζεται, αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα. Το γουστάρει που παίζει ποδόσφαιρο και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Και η στιγμή της μεταγραφής θα έρθει στην ώρα της…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα