ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα!

ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα!

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα!

bet365

Η ομάδα του Χιμένεθ τρέχει αήττητο σερί 20 αγώνων, αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη ομάδα έως τώρα και επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα της στα μεγάλα ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» αποτελούν τη σταθερά αξία στο Match Review της 20ης αγωνιστικής!

Σε τούτη την κατηγορία του gazzetta match review συνήθως σας παρουσιάζουμε ένα από τα πρόσωπα της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε. Όχι όμως και αυτή τη φορά... Τώρα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και ουσιαστικά αξία. Διότι τοποθετούμε εδώ την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Ξεφεύγουμε από τη λογική του ενός προσώπου, πάμε σε εκείνη που αναδεικνύει τους πολλούς, το αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών... Κι αυτό διότι έως τώρα, βέβαια έως σήμερα αφού δεν είμαστε μελλοντολόγοι, η Ένωση του Σεβιγιάνου τεχνικού συνιστά την πλέον (σε επίπεδο ομάδας) σταθερή αξία της σεζόν, την ομάδα εκείνη που είναι η μοναδική η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους που διεκδικεί.

Η ΑΕΚ τρέχει ένα απίθανο και τρελό σερί αήττητο που αφορά 20 αγώνες σε Ελλάδα, για πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και σε Ευρώπη για το Europa League. Πιο συγκεκριμένα η τελευταία ήττα των «κιτρινόμαυρων» ήρθε από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ κυριολεκτικά: last year. Κι αυτό διότι ήταν Οκτώβριος ακόμη του 2017. Από τότε, την 8η αγωνιστική παρακαλώ, ακολούθησαν μόνο νίκες και ισοπαλίες εντός κι εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα φυσικά η ΑΕΚ να έχει τη δυνατότητα να συνεχίζει παντού και με αξιώσεις. Να διεκδικεί πρωτάθλημα και Κύπελλο (αφού πήρε εύκολο 0-0 στο Φάληρο στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό) και μια υπέρβαση στην Ευρώπη και πρόκριση σε βάρος της Ντιναμό Κιέβου.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι η ΑΕΚ με όσα της έτυχαν στη διάρκεια τούτης της διαδρομής αποτελεί την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και γενικά στις εγχώριες διοργανώσεις. Με μεγαλύτερη έως τώρα σταθερότητα συγκριτικά με τους βασικούς αντιπάλους της, κάτι που πιστοποιεί το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει 20 ματς χωρίς ήττα. Έχοντας μάλιστα αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους και σε αναμετρήσεις που δεν μπορούσε να υπάρχει καν η πολυτέλεια της ήττας, όπως στην Ευρώπη και τη φάση των ομίλων του Europa League με ομάδες όπως η Μίλαν και η Αούστρια Βιέννης.

Προσθέστε πως από την ήττα με τον Ατρόμητο τον Οκτώβριο στο ΟΑΚΑ ακολούθησαν δύσκολα παιχνίδια από τα οποία η Ένωση κατάφερε να πάρει είτε το μάξιμουμ είτε να μην γονατίσει πουθενά, να μην ηττηθεί. Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας τον Πανιώνιο, επικράτησε του ΠΑΟΚ σχετικά εύκολα και χωρίς να απειληθεί επί της ουσίας με 1-0 σε ματς που της στράβωσε με το... καλημέρα και έμεινε με δέκα παίκτες. Δεν έχασε στην Λεωφόρο (σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό), πανηγύρισε διπλό στην Λιβαδειά, το ίδιο με εμφατικό τρόπο στο Αγρίνιο (και για τις δυο εγχώριες διοργανώσεις). Και κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό για τον θεσμό του Κυπέλλου λίγο πριν το μεταξύ τους παιχνίδι και για το πρωτάιλημα...

Ισόπαλο αποτέλεσμα στο Κύπελλο δίχως γκολ και ανοιχτοί λογαριασμοί για τους δυο αντιπάλους αύριο στο ΟΑΚΑ. Προχθές ντέρμπι πάλι στο Φάληρο -ζωής και θανάτου- για την υπόθεση τίτλος με τον ΠΑΟΚ να 'χει περάσει από τα Ιωάννινα και η νίκη να είναι επιτακτική και για τους δυο. Εννοείται πως η ΑΕΚ επικράτησε και πάλι του Ολυμπιακού, διπλό και ξανά με ανατροπή! Γιατί έτσι της αρέσει περισσότερο... Εννοείται πως μέσα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο υπάρχουν και τα ματς με Μίλαν εντός, με Ριέκα και Αούστρια Βιέννης τα οποία (επίσης εννοείται πως) δεν τα έχασε η ομάδα του Χιμένεθ!

Προφανώς και η refuse to lose έκδοση της ΑΕΚ του Σεβιγιάνου κόουτς εμάς που τη ζούμε από το καλοκαίρι δεν μας εκπλήσσει. Σε αντίθεση με όσους δεν μπορούσαν να ζουν την καθημερινότητά της όπως εμείς από το Κίελτσε της Πολωνίας και σε όλα τα έως τώρα παιχνίδια της. Όμως δεν μας άκουσαν κιόλας ότι έρχεται η πλέον ανταγωνιστική Ένωση των τελευταίων 10 ετών.. Κι αυτό συμβαίνει, αυτό βιώνουμε. Πρόκειται για την πλέον σταθερή αξία στο πρωτάθλημα που το δεδομένο της το μεγαλύτερο είναι πως πρόκειται για ομάδα με χαρακτήρα, προσωπικότητα και η οποία δεν γνωρίζει να χάνει. Κι όταν δεν ξέρεις και δεν μπορείς να χάνεις, με την φανέλα που 'χει η ΑΕΚ, καταφέρνεις συνήθως να κερδίζεις...

Έκανε όμως και εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ της τον Γενάρη ψάχνοντας τα κατάλληλα κομμάτια για να αντικαταστήσει τα πλέον σημαντικά που στην πορεία έχασε. Πρόκειται για αυτά που σημειώναμε παραπάνω ότι της έτυχαν στην έως τώρα διαδρομή και θαρρώ συμφωνούμε πως δεν είναι λίγο για μια ομάδα να χάνει δυο από τους πλέον βασικούς της ποδοσφαιριστές, δυο αρχηγούς της, δυο μονάδες όπως είναι οι διεθνείς και ηγέτες Μάνταλος και Γιόχανσον. Εκεί πόνταραν οι πολλοί ότι η ΑΕΚ τέλειωσε (κι αυτό διότι αυτό θα συνέβαινε στους αντιπάλους της αν είχαν ανάλογη γκίνια)... Μα και πάλι υπολόγιζαν χωρίς σωστή κρίση. Με την επιλογή απόκτησης (κυρίως) του Μασούντ και του Μοράν αντικατέστησε το πρόβλημα, ειδικά σε ότι αφορά τον αντί-Μάνταλο! Ενώ έκανε και super-deal στην περίπτωση του Χουλτ που έντυσε στα κιτρινόμαυρα με τα δικά της «θέλω» όπως συνηθίζει.

Με τα παραπάνω εκτιμώ ότι επιβεβαιώνεται αυτό που σας σημειώναμε παραπάνω. Πως είναι όντως η ΑΕΚ του Χιμένεθ η πλέον σταθερή αξία... Αυτή η ομάδα του Μανόλο η οποία έχει θαρρώ αποδείξει και επιβεβαιώσει ότι είναι ΑΕΚ στα εύκολα (ματς) και είναι ΑΕΚάρα στα δύσκολα...!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα