Πρίγιοβιτς: Βρίσκει ρυθμό και εκτός έδρας!

Πρίγιοβιτς: Βρίσκει ρυθμό και εκτός έδρας!

Σταύρος Σουντουλίδης
Πρίγιοβιτς: Βρίσκει ρυθμό και εκτός έδρας!

bet365

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έφτασε τα 10 γκολ, σπάζοντας το ρόδι εκτός έδρας και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για την σταθερή αξία του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα και το απόλυτο που έχει από την «άσπρη βούλα»!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ! Όλη η δράση του αγώνα! (21+)

Με το γκολ του πρώτου του σκόρερ στο πρωτάθλημα στο 86ο λεπτό ο «Δικέφαλος» σκαρφάλωσε στην κορυφή περνώντας νικηφόρα από το Αγρίνιο, που εδώ και καιρό οι άνθρωποι του το είχαν «σημαδέψει» ως ένα από τα πιο κομβικά περάσματα στο δρόμο προς τον τίτλο.

Οι παλαιότεροι θυμούνται ένα γκολ στο ίδιο πάνω κάτω χρονικό σημείο, 86’ ή 87’ δε θα τα χαλάσουμε τώρα, αυτό του Νέτο Γκουερίνο στις 2 Μαΐου του 1976 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που ουσιαστικά έχρισε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του, οι λίγο πιο νέοι ένα πέναλτι-γκολ του Γιώργου Κωστίκου στο ίδιο λεπτό (86’) που του έδωσε τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα (1-0) τη χρονιά του δεύτερου πρωταθλήματος. Συμπτώσεις…

Στο Αγρίνιο ο καλός ΠΑΟΚ του β’ μέρους έψαχνε, αλλά δεν έβρισκε, το πολυπόθητο γκολ, πότε εξαιτίας των επεμβάσεων του Δημήτρη Κυριακίδη και πότε λόγω της αστοχίας των ποδοσφαιριστών. Με την κλεψύδρα να αδειάζει επικίνδυνα ο Σέρβος στράικερ δεν το σκέφτηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο από την στιγμή που η ομάδα του κέρδισε το πέναλτι στο 86ο λεπτό. Πήρε την μπάλα, την αγκάλιασε και την έστησε στην «άσπρη βούλα».

Στο γήπεδο του Αγρινίου, αλλά και μπροστά στις τηλεοράσεις ή τα ραδιόφωνα, οι ΠΑΟΚτσήδες έκλεισαν τα μάτια τους! Για τέτοιο άγχος μιλάμε. Ο Πρίγιοβιτς με κρύο αίμα, δε λάθεψε και την έστειλε στο πλεκτό! Λύτρωση…

Το πρώτο γκολ του Σέρβου φορ στο πρωτάθλημα εκτός Θεσσαλονίκης, στον ένα και πλέον χρόνο που βρίσκεται στο «Δικέφαλο», μπορεί να αποδειχθεί άκρως καθοριστικό και χρήσιμο στην κούρσα προς τον τίτλο. Μετρώντας, πλέον, 10 γκολ στο πρωτάθλημα, ο «Πρίγιο» υπέγραψε ένα σπουδαίο «διπλό» για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο ίδιος έσπασε και την κατάρα του να μην σκοράρει εκτός των τειχών της Τούμπας.

Ο «Πρίγιο» εμφανίζει μια συνέπεια στο σκοράρισμα μετρώντας 1 γκολ ανά 2,8 τελικές προσπάθειες, νούμερα που δεν έχει κανένας άλλος επιθετικός της Σούπερ Λιγκ, έχοντας φτάσει τα 16 γκολ σε 26 εμφανίσεις τη φετινή σεζόν και τα 26 γκολ στα 46 συνολικά παιχνίδια από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η συνέπεια του από την «άσπρη βούλα». Εκεί, είναι αλάνθαστος, καθώς δεν έχει αστοχήσει σε κανένα από τα έξι πέναλτι που έχει χτυπήσει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κι αν οι προηγούμενες πέντε εύστοχες εκτελέσεις, κυρίως, βοήθησαν στο να ανεβάσει τους προσωπικούς αριθμούς του βιογραφικού του, αυτό στο Αγρίνιο ήταν άκρως καθοριστικό και μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στο δρόμο προς τον τίτλο.

Ο 27χρονος Σέρβος φορ μετράει, πλέον, 6/6 πέναλτι κι άλλη μια σύμπτωση είναι πως το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με το «Δικέφαλο» το πέτυχε με πέναλτι έχοντας τον Δημήτρη Κυριακίδη απέναντι του, όπως ακριβώς συνέβη και το μεσημέρι της Κυριακής.

Τότε, ήταν 26 Ιανουαρίου του 2017 στο ντεμπούτο του (είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Μπίσεσβαρ στο 64’) όταν νίκησε τον Έλληνα γκολκίπερ του Παναιτωλικού ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι στην άνετη επικράτηση των «ασπρόμαυρων» με 4-1 για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πρίγιοβιτς από την «άσπρη βούλα»:

26/01/17: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 4-1 (κύπελλο)

19/02/17: ΠΑΟΚ – Βέροια 4-0 (πρωτάθλημα)

17/08/17: ΠΑΟΚ – Εστερσουντ 3-1 (Γιουρόπα Λιγκ)

09/01/18: ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 2-1 (κύπελλο)

06/01/18: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 5-0 (πρωτάθλημα)

28/01/18: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-1 (πρωτάθλημα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα