Η έκρηξη του Πάμπλο Φορνάλς

Η έκρηξη του Πάμπλο Φορνάλς

Γιώργος Κοντογεώργης
Η έκρηξη του Πάμπλο Φορνάλς

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για τον Πάμπλο Φορνάλς, ο οποίος δυσκολεύτηκε, αλλά σήμερα έχει κερδίσει τους οπαδούς της Βιγιαρεάλ.

Το καλοκαίρι οι Amarillos απέκτησαν χωρίς να γίνει πολλή φασαρία αντί 12 εκατ. ευρώ τον Πάμπλο Φορνάλς, ο οποίος δεν φαινόταν να αποτελεί επένδυση, σε αντίθεση με τους Ουνάλ και Σεμέντο. Αν και η σχέση του με τους οπαδούς της Βιγιαρεάλ δεν ήταν οι καλύτερες, αφού παλαιότερα σαν παίκτης της Castellon είχε κάνει tweets κόντρα στο Υποβρύχιο, φρόντισε να τους κερδίσει.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη, αφού η ομάδα του πέταξε βαθμούς κόντρα σε αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας και ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά στα αριστερά του 4-4-2 όπου τον τοποθετούσε ο Φραν Εσκριμπά. Με την άφιξη του Χάβι Καγιέχα όμως στον πάγκο, τα πάντα ήταν διαφορετικά για τον Φορνάλς, στον οποίο άνοιξαν όλες οι πόρτες. Στον ρόμβο του νέου προπονητή, ο 21χρονος ήρθε στον άξονα και μπόρεσε να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά του playmaker που διαθέτει. Ο δημιουργικός μέσος έγινε ο καλύτερος φίλος του Μπακαμπού [πλέον βρίσκεται στην Κίνα] καθώς είχαν άψογη συνεργασία.

Ο 21χρονος δείχνει την ποιότητά του με κάθε προσπάθεια, έχει σπεσιαλιτέ την πάσα στον χώρο, του αρέσει να την μοιράζει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και είναι 3ος σε ασίστ στην la Liga, πίσω μόνο από Λιονέλ Μέσι και Πιόνε Σίστο. Εκτός αυτού, έχει 6 προ-τελευταίες πάσες που έχουν οδηγήσει σε γκολ, στατιστικό που επιβεβαιώνει την προσφορά του στη λειτουργία της ομάδας.

Εκτός από ποιότητα και ουσία στο παιχνίδι του, έχει την ικανότητα να πιέζει επίσης και να δημιουργεί πρόβλημα στην πρώτη πάσα του αντιπάλου. Ο 21χρονος παίρνει θέσεις πιο ψηλά στο τερέν, βοηθά τον [έτερο χαφ] Ρόδρι και δεν είναι τυχαίο ότι από τους Amarillos είναι ο παίκτης που τρέχει σταθερά τα περισσότερα χιλιόμετρα. Πίσω από τον συμπαίκτη του, Ρόδρι, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για το Υποβρύχιο στην La Liga με 2.105. Παράλληλα, δείχνει ψυχραιμία απέναντι στην αντίπαλη εστία, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η γκολάρα που πέτυχε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία χάρισε στην ομάδα του την πρώτη της νίκη μέσα στο Μπερναμπέου, έκανε το γύρο του κόσμου. Σκόραρε και πάλι, απέναντι στην Σοσιεδάδ, ολοκληρώνοντας με γκολ την υποδειγματική πίεση ψηλά της Βιγιαρεάλ, που οδήγησε σε κλέψιμο και στο 2-0, το οποίο έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη (4-2).

Τρεις μήνες αφού δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, η Βιγιαρεάλ βρίσκεται μόλις έναν βαθμό κάτω από την 4η θέση του πρωταθλήματος και το Champions League. «Είναι καλό που οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω μας αισθάνονται ότι είμαστε κοντά, ότι είμαστε εκεί και ότι νιώθουν πως η Βιγιαρεάλ πως θα τα δώσει όλα με ταπεινότητα και δουλειά», λέει ο Φορνάλς χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως η νοοτροπία του έχει ταιριάξει γάντι με τα «θέλω» της ομάδας. Όπως άλλωστε τονίζουν εκείνοι που τον ξέρουν είναι σημαντικός τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός, βοηθώντας στην εξέλιξη των καλών σχέσεων στα αποδυτήρια.

Ο πιτσιρικάς νιώθει ήδη σαν στο σπίτι του και η ομάδα του το εκμεταλλεύεται αυτό παίρνοντας ό,τι καλύτερο στο γήπεδο. Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι είναι στην αρχή. «Η στιγμή του Πάμπλο Φορνάλς δεν έχει έχει έρθει ακόμα», λέει χαρακτηριστικά, κατανοώντας πως τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά του...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα