Ο καλός Τζάλμα είναι επιτέλους εδώ!

Ο καλός Τζάλμα είναι επιτέλους εδώ!

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο καλός Τζάλμα είναι επιτέλους εδώ!

bet365

To Μatch Review του gazzetta.gr γράφει για τον... ανανεωμένο Τζάλμα Κάμπος και τον τρόπο που έγινε ξανά σημαντικός για τον ΠΑΟΚ!

Σεβίλλη - Ατλέτικο Μ. με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ για χάρη του ενάμιση χρόνο πίσω, το καλοκαίρι του 2016, έδωσε «μάχη» με την Μπούρσασπορ και στο τέλος κατάφερε να τον πείσει και να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη. Όλοι, τότε, έλεγαν ότι «είχε βρεθεί ο αντι-Μακ». Ελα, όμως, που ένα χρόνο μετά ο Σλοβάκος επέστρεψε, με τον Τζάλμα Κάμπος να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Τούμπας! Εικάζεται και είναι σχεδόν σίγουρο πως αν η πρόταση (της Κόνιασπορ) που έφερε ο ίδιος ο Αγκολέζος ήταν καλύτερη οικονομικά, τώρα, μπορεί και να μη βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτοί που τα λένε, δε τα λένε τυχαία, ότι κι αν υποστηρίζει σήμερα ο Λούμπος Μίχελ…

Στο ποδόσφαιρο, τα πάντα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, κάτι που το ξέρει καλά ο «εξαφανισμένος» μέχρι και τα μέσα του Νοέμβρη, Τζάλμα. Μέχρι τότε πάσχιζε να κερδίσει μια θέση βασικού στην ενδεκάδα, αλλά φέτος τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά και ήξερε ότι είχε να παλέψει με πολλούς παίκτες, όλους αυτούς που από το καλοκαίρι συνωστίζονται στη μεσοεπιθετική γραμμή των «ασπρόμαυρων».

Κάποιες συγκυρίες βοήθησαν ώστε ο αγαπημένος των ΠΑΟΚτσήδων να πατήσει γερά στα πόδια του και να πάψει να αποτελεί προτεραιότητα η μεταγραφή του σ’ άλλη ομάδα. Ο Λέοβατς έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, ο Βιεϊρίνια μονιμοποιήθηκε -απόντος άλλους αριστερού μπακ- στα μετόπισθεν, ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκε, οπότε ο Πέλκας έγινε περισσότερο δεκάρι, ενώ Μακ είδε μια ανόητη κόκκινη στο τελειωμένο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έχασε τρία-τέσσερα παιχνίδια. Αυτό ήταν.

Ο Κάμπος, που μέχρι τότε μετρούσε ένα γκολ και μία ασίστ, «εμφανίστηκε» και μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, μετρώντας τέσσερα γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Κυρίως κατάφερε να ξαναγίνει μια σταθερά για τους ασπρόμαυρους» μέσα στο γήπεδο, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να βοηθήσει με τις ενέργειες του στο «ένα εναντίον ενός», όπως παραδέχεται και ο Λουτσέσκου, να ξεκλειδώνουν οι αντίπαλες άμυνες.

Η βελτίωση του είναι δεδομένη, η σταθερότητά του επίσης, ενώ το πιο σημαντικό, πάντως, είναι η τακτική προσήλωση του και οι βοήθειες που δίνει στο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος χαίρεται να παίζει όταν τον βλέπει μπροστά του. Κάτι που αυτομάτως μετατρέπει τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ σε δύναμη πυρός.

Ο «Δικέφαλος» έχει ποντάρει πολλά πάνω στον Τζάλμα Μπραουμέ Μανουέλ Αμπέλ Κάμπος, που γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια στις ακτές του Ατλαντικού, την πρωτεύουσα Λουάντα της Αγκόλα, αλλά «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στην Πορτογαλία. Ένα παιδί το οποίο όταν αποφάσισε να μετακομίσει στην Πορτογαλία για να αναζητήσει την ποδοσφαιρική του τύχη, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του Αμπέλ, χαρακτηρίστηκε ως «προσφυγάκι», αφού δυστυχώς έτσι χαρακτηρίζονται στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου οι περισσότεροι έγχρωμοι ποδοσφαιριστές της αφρικανικής ηπείρου, που ονειρεύονται μια μέρα να παίξουν στην Μπενφίκα (όπως έκανε ο Αμπέλ Κάμπος στα τέλη των ‘80s) ή στην Πόρτο.

Το παράδοξο είναι πως ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο η Πόρτο έφτασε να έχει ρήτρα αποζημίωσης 20.000.000 ευρώ, δεν έχει καταφέρει με τις τόσες μεταπτώσεις στην απόδοσή του να πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Γιατί, τα πράγματα όσο λιγοστεύουν τα παιχνίδια θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για μια θέση στην ενδεκάδα. Το σίγουρο είναι πως ο Τζάλμα το ξέρει και αν κρίνουμε από τις τελευταίες εμφανίσεις του μοιάζει αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Κάτι που θα κάνει καλό στον ΠΑΟΚ στη διπλή μάχη του σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα