Από MVP, αδύναμος κρίκος!

Θοδωρής Βασίλης
Από MVP, αδύναμος κρίκος!

bet365

Στο ποδόσφαιρο ένα λάθος είναι αρκετό για να σε στείλει από την... κόλαση στον παράδεισο και ο Σεραφείμ Γιαννίκογλου το κατάλαβε για τα καλά στο ματς του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο. Το Match Review του Gazzetta γράφει για τον πορτιέρο των Ηπειρωτών.

Κανονικά σήμερα θα μιλούσαμε για τον άνθρωπο που με τις επεμβάσεις του οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μια σπουδαία νίκη επί του Ατρόμητου. Η μοίρα του τερματοφύλακα είναι τέτοια που πανηγυρίζει μόνος του το γκολ της ομάδας του και είναι πάλι μόνος, όταν παραβιάζεται η εστία του. Η απομυθοποίηση με την υπέρτατη χαρά διαφέρουν ελάχιστα.

Το ριζικό των τερματοφυλάκων είναι γνωστό. Ένα λάθος, ειδικά αν καθορίσει αποτέλεσμα, μετράει πολύ περισσότερο από τις όποιες σωτήριες επεμβάσεις έχει κάνει. Και αυτό ακριβώς συνέβη στον πορτιέρο του ΠΑΣ. Όποιος είχε την τύχη να δει το ματς των Ηπειρωτών θα το κατάλαβε.

Μέχρι το 92ο λεπτό ο Καβαλιώτης πορτιέρο είχε δικαίως κερδίσει με το σπαθί του το βραβείο του MVP αφού ήταν αυτός που στο τετ-α-τετ του Ντιγκινί και στην κεφαλιά του Βασιλακάκη, είχε κάνει τρομερές επεμβάσεις, πριν έρθει η καταραμένη φάση όταν γλιστρώντας με το σώμα κράτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή, αλλά την έχασε, με τον Γιαννούλη να την κλέβει και να δίνει έτοιμο γκολ στον Καρασαλίδη.

Ο 25χρονος πορτιέρο αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον ΠΑΣ με ελεύθερη μεταγραφή ως εναλλακτική λύση πίσω από τον Βελλίδη μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Περιστερίδη, προερχόμενος από τον Ηρακλή.

Ο Μάκης Γιαννίκογλου γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1993 στην Καβάλα και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 12 χρονών στα τμήματα υποδομής της Ξάνθης. Στην ακριτική ομάδα έμεινε έξι χρόνια και σε ηλικία 18 ετών χωρίς να έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, μετακόμισε στην Κύπρο για την Ομόνοια. Στο «τριφύλλι» υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και αγωνίστηκε με την Κ-20 της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2012, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ομόνοια και συνέχισε να αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας Νέων. Έκανε προπονήσεις κανονικά με την πρώτη ομάδα και μπορεί να μην είχε κάποια συμμετοχή σε επίσημο ματς, αλλά υπολογιζόταν κανονικά αφού βρισκόταν στις αποστολές στον πάγκο.

Τον Αύγουστο του 2013, ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την Αλκή με την μεταγραφή τελικά να μην προχωράει και λίγες μέρες αργότερα επέστρεψε πίσω στην πόλη του για τη Νέα Καβάλα, πριν ακολουθήσει ο Φωκικός και ο Ηρακλής.

Τα προβλήματα του Ηρακλή τον άφησαν ελεύθερο και αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ίδιος γνώριζε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα αφού ο Βελλίδης είχε το προβάδισμα αλλά δεν το έβαλε κάτω. Κάποιες ανεμικές εμφανίσεις του Καστοριανού πορτιέρο αναγκάζουν τον Γιάννη Πετράκη να του δώσει θέση βασικού στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και από τότε δεν είδε πίσω. Παρότι είχε να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό και ΑΕΚ τα πήγε περίφημα όπως και χθες πριν την φάση του 92' όπου από υπερβάλλοντα ζήλο για να σώσει ένα κόρνερ έκανε το λάθος που στέρησε τη νίκη στην ομάδα του.

Δυστυχώς η ζωή δεν είναι δίκαιη και οι καλοί δεν κερδίζουν πάντα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα