Ολοι θέλουν τον Οντριοθόλα

Γιώργος Καραμάνος
Ολοι θέλουν τον Οντριοθόλα

bet365

Η Ρεάλ σκέφτεται να πληρώσει τη ρήτρα του και ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέστρωσε πλάνα αντιμετώπισής του. Από το πουθενά, σε 365 ημέρες, ο δεξιός μπακ της Σοσιεδάδ, Αλβαρο Οντριοθόλα, βλέπει ακόμα και Μουντιάλ.

Δεν είναι εύκολο να τον έχει δει κάποιος που δεν παρακολουθεί συστηματικά τι συμβαίνει στη La Liga. Οι φίλοι της Ρεάλ θα έχουν απορήσει, διαβάζοντας το όνομά του που είναι αλήθεια περίεργο. Κλασικό, δύσκολο, βάσκικο. Τον έμαθαν όμως ακόμα καλύτερα εκείνοι της Μπαρτσελόνα που είχαν την τύχη να χαζέψουν την ομάδα τους στην εκπληκτική κυριακάτικη ανατροπή στο «Ανοέτα». Επειδή μπορεί η Σοσιεδάδ να ήταν η χαμένη της βραδιάς, αλλά ο Αλβαρο Οντριοθόλα κατάφερε για ακόμα μία φορά να ξεχωρίσει και να κλέψει ακόμα περισσότερες ποδοσφαιρικές καρδιές.

Το φοβερό με την περίπτωση του Βάσκου δεξιού μπακ είναι ότι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι αράδες, έκλεινε ακριβώς 365 ημέρες υπηρεσίας στη μεγάλη κατηγορία της χώρας. Ενας αγωνιστικός χρόνος, στον οποίο κατάφερε όχι απλά να εμφανιστεί από το πουθενά και να γίνει βασικός στην ομάδα του, αλλά να βρεθεί ακόμα και με το εθνόσημο των μεγάλων και να έχει θέσει για τα καλά υποψηφιότητα για μία θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στα 22 του ο άκρως μπαλαδόρος full-back αρχικά ευνοήθηκε από τις συγκυρίες. Χρειάστηκε πέρσι να τραυματιστεί ο βασικός δεξιός μπακ, Κάρλος Μαρτίνεθ και αμέσως ο αναπληρωματικός του, Χοσέμπα Θαλδούα. Ο κόουτς Εουσέμπιο Σακριστάν δεν είχε άλλη επιλογή από το να προωθήσει τον Οντριοθόλα από την β' ομάδα στους άντρες. Και όπως φαίνεται με τη φετινή αγωνιστική συμπεριφορά του, δεν θα ξαναβγεί ποτέ.

Αμέσως το club κατάλαβε τι είχε στο δυναμικό του και φρόντισε να του δώσει σοβαρό συμβόλαιο έως και το 2022, με τη ρήτρα να αναβαίνει στα 40 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το νούμερο παρέπεμψε πρόσφατα ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, όταν ρωτήθηκε για το σοβαρό ενδιαφέρον της Ρεάλ. Το ποσό εννοείται ότι μόνο απαγορευτικό δεν είναι, αλλά ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε πρόσφατα ότι δεν βιάζεται: «Αναμενόμενο είναι όταν φτάνεις να παίξεις στην Εθνική, να σε μπλέκουν σε σενάρια με τα μεγάλα clubs, αλλά μόλις ανανέωσα και θεωρώ ότι ακόμα έχω πράγματα να μάθω στη Σοσιεδάδ».



Πριν από αυτές τις 365 μέρες λοιπόν ο νεαρός μπακ έπαιζε στη Segunda B (σ.σ.: Γ' κατηγορία) και αφού έφτασε να φοράει τη φανέλα της Φούρια Ρόχα και να είναι ο MVP της αναμέτρησης (κόντρα στην Αλβανία και με ασίστ), πήρε μία ακόμα τιμητική διάκριση την Κυριακή κόντρα στην Μπάρτσα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Marca», ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανησύχησε τόσο πολύ με εκείνον, που κατέστρωσε ειδικό πλάνο για την αντιμετώπισή του. Αυτό δεν λειτούργησε στο α' 45λεπτο, καθώς ο Οντριοθόλα, όπως δείχνει και το σχετικό γράφημα, όργωνε την πλευρά και κυρίως επιθετικά και από δική του σέντρα προήλθε το πρώτο γκολ της Σοσιεδάδ. Οπως φαίνεται ο ταλαντούχος Βάσκος θα μας απασχολήσει σε πιο υψηλό επίπεδο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα