Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 14η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 14η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 14η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή.

Παίξε νόμιμα στο Βόλφσμπουργκ - Λειψία και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η Τούμπα θα κρίνει το πρωτάθλημα

Η εικόνα του «Δικέφαλου του Βορρά» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν εμφατική, όσο και η νίκη του με 4-0. Αυτή τη φορά όμως το αποτέλεσμα πήρε διαστάσεις γιορτής, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι που η Τούμπα γέμισε στη φετινή σεζόν. Ήδη η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε στο 7Χ7 στο «σπίτι» της, που μέχρι πρότινος ήταν άδειο και στο δεύτερο γύρο θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σε «καυτές» συνθήκες αγώνα. Αν έχουν ειπωθεί πολλά κατά καιρούς για την αδυναμία του ΠΑΟΚ εκτός έδρας, η κυριαρχική εικόνα του εντός έδρας είναι αυτή που ενδεχομένως την αντισταθμίσει και φέρει τους «ασπρόμαυρους» ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Έτσι δεν «σώζεται» ο Παναθηναϊκός

Η δοκιμασία της Κυριακής ήταν η δυσκολότερη ως τώρα για το σύνολο του Ουζουνίδη, που όχι απλά δεν πέρασε τον πήχυ, άλλά μάλλον δεν… πήδηξε καν. Οι «πράσινοι» είχαν λιβερή άμυνα, ανύπαρκτη επίθεση και συνολικά ανάρμοστη εικόνα για ντέρμπι, παραμένοντας δίχως νίκη μακριά από τη Λεωφόρο και φτάνοντας έως το +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ακόμη κι αν κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τον Παναθηναϊκό να υποβιβάζεται αγωνιστικά, αν οι παίκτες δεν αλλάξουν «μυαλά» και δεν το πάρουν προσωπικά, τίποτα δεν θα πάει καλύτερα για το «τριφύλλι» ως το τέλος της σεζόν σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα.

Η επίθεση οδηγεί τον Ολυμπιακό

Μέχρι το ντέρμπι της Λεωφόρου την 9η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει 14 τέρματα. Έκτοτε, σε πέντε ματς έχουν βάλει 17! Το πρόγραμμα είναι σαφώς ευκολότερο, αλλά δεδομένου πως η άμυνα καλύτερα δεν τα καταφέρνει, δεχόμενη γκολ σε κάθε παιχνίδι, τη διαφορά την κάνει η γραμμή «κρούσης», που είναι ικανή να διορθώσει τις τσαπατσουλιές στα μετόπισθεν και να βάλει μπρος στην ερυθρόλευκη «μηχανή». Τζούρτζεβιτς (2), Φορτούνης (2), Ανσαριφάρντ (4), Μάριν (1) και Πάρντο (2) πέτυχαν την πλειοψηφία τους και «δείχνουν» στο Λεμονή πού πρέπει να στηριχθεί ενόψει της συνέχειας.

Η ΑΕΚ δεν γκελάρει

Το παιχνίδι με την Κέρκυρα ήταν εύκολο για τα «κυβικά» της Ένωσης, που δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κι ανακατέλαβε το ρετιρέ της βαθμολογίας. Το γεγονός πάντως πως μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά και την επιτυχία της πρόκρισης, η ομάδα έδειξε συγκροτημένη κι έτοιμη να κάνει όσα πρέπει για να αποφύγει τις όποιες «λακούβες» μπορούσε να συναντήσει, δείχνει το πνευματικό επίπεδο της φετινής ΑΕΚ. Ουσιαστικά, φέτος το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ έχει αποτύχει μόνο στο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, όπου γνώρισε την ήττα έχοντας πολύ κακή απόδοση. Τα υπόλοιπα παιχνίδια, στα οποία έχασε βαθμούς, υπέστη φυσιολογικές απώλειες, μένοντας αήττητη στα ντέρμπι και καθαρίζοντας με κάθε ομάδα από το κάτω μέρος του ταμπλό.

Αστέρι-αστέρι κι ό,τι θέλουν ας λένε

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό «κατέβασαν» τον Ατρόμητο από την κορυφή της επικαιρότητας και φυσικά της βαθμολογίας. Αν η νίκη απέναντι στον Πλατανιά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάλλον αναμενόμενη κι εύκολη, το ότι ήρθε με ανατροπή δείχνει πως οι παίκτες του Κάναντι φέτος ξέρουν τί παίζουν, καθώς κι ότι έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους. Κόντρα στον Λεβαδειακό την Κυριακή «ζευγάρωσαν» τις νίκες και το Περιστέρι καμαρώνει την ομάδα του, που επιμένει να μένει στα ψηλά «πατώματα», μόλις στο -2 από την κορυφή!

Η ΑΕΛ θα έπεφτε αν δεν πάλευε ως το τέλος

Πρώτα ήταν το γκολ του Ναζλίδη με τον Λεβαδειακό, στο 95’, νίκη για τους Λαρισαίους. Ο Κριζμάν σκόραρε στο 89’ με τον ΠΑΟΚ, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας. Μετά ήρθε ο Ντέλετιτς στο 86’ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για να δώσει άλλο ένα τρίποντο. Το Σάββατο ο Κριζμάν περίμενε ως το 94’ για να «ξεράνει» την Ξάνθη, σε ένα ακόμα 1-0 και άλλους τρεις πόντους στη φετινή πορεία της ΑΕΛ! Συνολικά οι βαθμοί που έχει κερδίσει με γκολ μετά το 80’ είναι επτά από τους 17. Αν δεν τους είχε, θα βρισκόταν πάνω μόνο από τον Πλατανιά, πράγμα που δείχνει πως η επιμονή της όχι απλά δικαιώνεται, αλλά κάνει πραγματικά τη διαφορά στη σεζόν της.

Η Λαμία έχει… 7 ζωές

Από όλες τις ομάδες φέτος, μόνο ο ΠΑΣ έχει περισσότερες ισοπαλίες (8) από την ομάδα του Τεννέ (7) και δεν είναι τυχαίο που την Κυριακή οι δυο τους έφεραν άλλη μια! Οι Λαμιώτες έχουν μόνο τρεις νίκες, μετά από 14 αγωνιστικές, όμως στους τελευταίους επτά αγώνες έχουν έξι ισοπαλίες! Ως τώρα έχουν αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή με σενάρια υποβιβασμού, ενώ το γεγονός πως στα Γιάννινα αγωνίστηκαν με πλήθος προβλημάτων και «βρήκαν» από τον Τσούκαλο το πρώτο του γκολ της σεζόν, δείχνει πως οι λύσεις υπάρχουν ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Πανιώνιος, η πιο γενναία ομάδα του πρωταθλήματος

Κάρτες, τιμωρίες, «φαγωμάρα» στα αποδυτήρια και κακό κλίμα ήρθαν να φθείρουν τον Ιστορικό σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν. Οι «κυανέρυθροι» όμως έπαιξαν με το χαρακτήρα που έχει «σμιλεύσει» τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, βρίσκοντας πάντα τις λύσεις. Το «διπλό» στη Λεωφόρο την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η απόδειξη, αλλά και κόντρα στον Πλατανιά το Σάββατο, όταν ο Ενσικουλού ισοφάρισε και το «φάντασμα» της γκέλας απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος άρχισε να πλανάται, ο Πανιώνιος αντέδρασε και πήρε τους τρεις βαθμούς. Μοιάζει αναπόφευκτο πως φέτος θα χρειαστεί πολύς ιδρώτας από τους παίκτες του Γρηγορίου και προσπάθεια από τον προπονητή, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να κινείται ψηλά.

Ο Αστέρας πλέον είναι για «φίλημα»

Όσο κακό ήταν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τους Αρκάδες, αντίστροφη είναι η πορεία τους από το Νοέμβριο κι έπειτα, με τον Παντελίδη να «μεταμορφώνει» την ομάδα του προς το καλύτερο. Η νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη ήρθε εύκολα, ο Αστέρας έφτασε στις πέντε συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με σκορ 13-1! Όλα πάνε καλά τώρα για τους Πελοποννήσιους, που ψάχνουν τον τρόπο να μη… χαλάσουν τη συνταγή!

Ο Λεβαδειακός χρειάζεται επιθετικούς και σύντομα

Τέσσερις τελικές προσπάθειες στο Περιστέρι, οκτώ γκολ το τελευταίο διάστημα, κανένα στα τελευταία τρία παιχνίδια. Με τέτοιους αριθμούς οι Βοιωτοί είναι βέβαιο πως θα κινδυνεύσουν, έχοντας χάσει ήδη έδαφος στη βαθμολογία με τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα. Απέναντι στον Ατρόμητο αναδείχθηκαν όλες οι φετινές αδυναμίες του Λεβαδειακού, με κύρια αυτή στην επίθεση. Ο Μπραντάο ήδη αποτελεί παρελθόν και ο Ανιγκό καλείται να βρει τις λύσεις που χρειάζεται, ώστε η ομάδα του να μπορέσει να διεκδικήσει τα παιχνίδια που δίνει, καθώς αν δεν απειλήσει, βαθμούς δύσκολα θα κατακτήσει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα