Το «κεφάλαιο» Μασούντ

Νίκος Μαρούδας
Το «κεφάλαιο» Μασούντ

bet365

Ο Ιρανός περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος, «βγάζει» νεύρα μέσα στο γήπεδο και αυτό επηρεάζει την αγωνιστική εικόνα του Πανιωνίου.
Η αξία του Μασούντ είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο Ιρανός χαφ ξέρει μπάλα όσο λίγοι, της «μιλάει» σε απλά ελληνικά και στην καλή του μέρα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Στην κακή του όμως, τι γίνεται; Σίγουρα και αδιαπραγμάτευτα όλοι δικαιούνται να βρεθούν σε άσχημο φεγγάρι. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ, θα κάνουν λάθη και γενικότερα φαντάζει αδύνατο να παίζουν συνεχώς σε υψηλό level. Θα έρθουν τα down και οι «στραβές».
Δικαιολογημένοι είναι ακόμη και αν βρεθούν σε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Συμβαίνει σε όλους και κάποια στιγμή άπαντες θα απολέσουν τα πατήματά τους. Μέχρι εδώ όλα καλά. Στην περίπτωση του 33χρονου όμως, τα παραπάνω συνδυάζονται με αδικαιολόγητα νεύρα, που στοιχίζουν και στον Πανιώνιο. Με αποκορύφωμα την αναμέτρηση της Ξάνθης, όπου αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα καθώς «φλέρταρε» με την κόκκινη κάρτα.
Η περίπτωση ποδοσφαιριστών της αξίας του Μασούντ είναι «δύσκολες», ώστε από αγωνιστικής πλευράς να πάρει κάποιος προπονητής μία απόφαση. Ακόμη και όταν είναι αρνητικοί μέσα στο γήπεδο, μπορούν με μία ενέργεια ή κάποια εκτέλεση σε στημένη μπάλα, να αλλάξουν την πορεία μίας αναμέτρησης. Τρανταχτό παράδειγμα το ματς της Τρίπολης, όπου πέτυχε το μοναδικό γκολ του 90λεπτου μετά από έναν εξαιρετικό ομαδικό συνδυασμό.
Ωστόσο για τον διεθνή χαφ το «κακό» μεγαλώνει από την ένταση που έχει στο παιχνίδι του. Ούτως ή άλλως είναι ένας extreme χαρακτήρας, με πολλές «κοκορομαχίες» μέσα στο γήπεδο, αλλά πλέον αυτό επηρεάζει την εικόνα του. Του λείπει η ηρεμία, πολλές φορές θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω ή εξεζητημένο, με αποτέλεσμα να μην του βγαίνει και μετά την αλλαγή κατοχής, επειδή δεν έχει «καθαρό μυαλό», αφήνει την θέση του. Ετσι υπάρχει ένα κενό.
Δείγμα της νευρικότητας που έχει στο παιχνίδι του, είναι ότι εκείνος έχει κάνει τα 10 από τα συνολικά 49 φάουλ του Πανιωνίου στα 3 τελευταία του ματς, με ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ξάνθη. Παρότι μόνο με την Ενωση έβγαλε 90λεπτο, αφού στο Περιστέρι αντικαταστάθηκε στο 76' και την Κυριακή μετά το πρώτο ημίχρονο. Παράλληλα σε αυτά τα παιχνίδια έβγαλε μόλις 4 εύστοχα γεμίσματα, αριθμός τρομακτικά μικρός για την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής, ενώ υπέπεσε συνολικά σε 21 λάθη.
Γενικότερα με τον Ιρανό «μπλοκαρισμένο» οι «κυανέρυθροι» χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργικής τους ικανότητας, ενώ πολλές φορές τους βγαίνει μία νευρικότητα βλέποντάς τον να χάνει τον έλεγχο. Προφανώς η βασική αιτία των παραπάνω είναι η μόνιμη – πλέον – απουσία του από το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Ο Μασούντ αγαπάει πάρα πολύ τη χώρα του και το ότι βρίσκεται εκτός των κλήσεων του Κεϊρόζ, του έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Στο Μουντιάλ δεν θέλει να πάει για την εμπειρία ή να πάρει μεταγραφή σε κάποια άλλη ομάδα. Είναι ευχαριστημένος στη Νέα Σμύρνη και το καλοκαίρι θα κλείσει τα 33. Δεν βρίσκεται, σε αυτό που λέμε, «ηλικία μεταγραφής». Η πρόθεσή του είναι να εκπροσωπήσει την πατρίδα του όσο καλύτερα μπορεί και επειδή αυτό δεν συμβαίνει για αγωνιστικούς λόγους – ο παραγκωνισμός του ξεκίνησε μετά τον αγώνα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ – υπάρχουν από μέρος του πάρα πολλά νεύρα. Αυτόματα χαμένος βγαίνει τόσο εκείνος, όσο και ο Πανιώνιος.
Σημείωση: Το κείμενο γράφτηκε πριν την εξέλιξη με την υποχρεωτική άδεια στον Μασούντ, η οποία ουσιαστικά το επιβεβαιώνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα