Εδώ ο Ομάρ, εκεί ο Ομάρ, πουθενά ο… Ελ Καντουρί!

Εδώ ο Ομάρ, εκεί ο Ομάρ, πουθενά ο… Ελ Καντουρί!

Εδώ ο Ομάρ, εκεί ο Ομάρ, πουθενά ο… Ελ Καντουρί!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος ακόμα δεν έχει βρει το ρόλο του στην ομάδα.

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν τον (καλό) Ομάρ Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ. Ο Βελγομαροκινός που ήρθε «μετά Βαΐων και κλάδων» στα μέσα του περασμένου Αυγούστου ακόμη «αγνοείται» στην Τούμπα!

Η καριέρα του πολυδιαφημισμένου Ομάρ Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ άρχισε με πολλά απρόοπτα και συνεχίζεται το ίδιο στραβά σ’ ολόκληρο το πρώτο τρίμηνό του στην Ελλάδα. Η απόκτησή του από το «Δικέφαλο» ανακοινώθηκε την ώρα που η ομάδα αγωνιζόταν με την Έστερσουντ στη Σουηδία, με το 0-0 να γίνεται 2-0 και ο Μαροκινός, γεννημένος στο Βέλγιο, να ξεκινάει με έναν… περήφανο αποκλεισμό!

Ηταν ανέτοιμος για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Κέρκυρα, αρχές Σεπτέμβρη έκανε την ανεπίσημη «πρώτη» του σ’ ένα φιλικό στο Βόλο και από την στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα (στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη) δεν ξαναβγήκε ποτέ!

Μέχρι και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο 27χρονος χαφ, που αποκτήθηκε για να παίξει το ρόλο του επιτελικού μέσου και του οργανωτή, μέτρησε «7 στα 8» γεμάτα 90λεπτα και μόνο στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης έγινε αλλαγή στο 81ο λεπτό. Μ’ άλλα λόγια είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα που άρχισε να «χτίζει» ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι εμφανίσεις του, κατά πρώτο λόγο, αλλά και οι αριθμοί του δε δικαιώνουν την επιμονή που δείχνει ο Ρουμάνος τεχνικός στο πρόσωπό του. Σ’ ότι αφορά τα νούμερα αποδεικνύουν την έως τώρα μικρή προσφορά του: 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο, 768 λεπτά με 0 γκολ, 0 ασίστ! Τι άλλο δείχνουν; Μόλις 7 σουτ εντός περιοχής, 72 μεταβιβάσεις, 12 κλεψίματα, 22 υπέρ φάουλ, 2 επεμβάσεις, 2 αποκρούσεις, 3 κίτρινες.

Στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής ήταν στην κυριολεξία «ωσεί παρών» στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου. Απόδειξη; Η κακή αντίδρασή του στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ-καραμπόλα της ΑΕΚ. Πριν καταλήξει η μπάλα στον Σιμόες κι από εκεί στον σκόρερ Λιβάγια, ο Ελ Καντουρί σε μια ένδειξη έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης παράτησε το μαρκάρισμα του Χριστοδουλόπουλου! Ακολούθησαν πολλαπλά λάθη από Λέοβατς και Σαμπράνο και κάπως έτσι να προέλθει το μοιραίο για τον ΠΑΟΚ.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η απουσία του ήταν ολοφάνερη από την στιγμή που ο Λουτσέσκου αποφάσισε να βγάλει τον Σάχοφ και να το μετατρέψει στον παίκτη που θα έπαιρνε την πρώτη πάσα από τους αμυντικούς και θα προωθούσε -υποτίθεται- το παιχνίδι της ομάδας.

Ο Ελ Καντουρί δεν το έκανε ποτέ με επιτυχία, συνεχίζοντας να είναι στα χαμένα. Η μόνη θετική ενέργεια του ήταν η έξυπνη σέντρα προς τον Πρίγιοβιτς στο φινάλε του ντέρμπι, με τον Σέρβο επιθετικό να μην προλαβαίνει να έρθει για λίγο σε επαφή με την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Γενικά, για ένα ακόμη ματς, ο Μαροκινός απέδειξε ότι κάτι συμβαίνει με το ρόλο του μέσα στο γήπεδο, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως καλά-καλά στον ΠΑΟΚ «δεν γνωρίζουν ακόμη ποια είναι η θέση του μέσα στο γήπεδο». Είναι «δεκάρι», είναι εξτρέμ, παίζει εξ ανάγκης και στο «8»; Τι απ’ όλα είναι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα