10 πράγματα που μάθαμε από τη 10η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
10 πράγματα που μάθαμε από τη 10η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 10η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Στρασβούργο – ΑΕΚ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ντέρμπι και Αθήνα, ο χειρότερος συνδυασμός για τον ΠΑΟΚ

Για φέτος, είναι η δεύτερη. Συνολικά, οι Θεσσαλονικείς επιβεβαιώνουν και φέτος τις… θεωρίες για το «σύνδρομο των Τεμπών». Από το 1983 ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 6 νίκες στο Ολυμπιακό Στάδιο, που μαζί με 11 ισοπαλίες και 48 ήττες συνθέτουν ένα απογοητευτικό για τον «δικέφαλο» του Βορρά παζλ. Επί Σαββίδη, από τον 2012, μετρά μόλις μια στην Αθήνα, συν την περσινή στα «χαρτιά» στη Λεωφόρο, με το περίφημο κουτάκι στον Ίβιτς. Το μόλις ένα τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα μακριά από την Τούμπα, δίχως «τρίποντο», είναι κάκιστη επίδοση για μια ομάδα που ισχυρίζεται πως διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ είναι δουλεμένη ομάδα

Ο Τσόσιτς βγήκε off λίγο πριν το ντέρμπι. Ο Μάνταλος χάνει όλη σχεδόν τη σεζόν, στερώντας από την ΑΕΚ τον ηγέτη της. Συν αυτοίς, ο Αραούχο φέρθηκε απερίσκεπτα και αποβλήθηκε μόλις στο 8’ και όλα αυτά, σε ένα ντέρμπι. Κι όμως, έκτοτε η Ένωση χειρότερη δεν ήταν! Και γκολ έβαλε και το προβάδισμα προστάτευσε και τον ΠΑΟΚ περιόρισε. Στο τέλος πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που ήρθε μετά από μάχες, παθιασμένο παιχνίδι, αλλά και φανερή την επιρροή του Χιμένεθ στη συμπεριφορά των παικτών του στον αγώνα, αποτέλεσμα καλής προετοιμασίας.

Ο Ολυμπιακός ξέρει και να σκοράρει

19 γκολ έχουν βάλει οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα και τα 5 ήταν την Κυριακή με τον Πλατανιά! Στο πιο παραγωγικό του παιχνίδι φέτος, ο Ολυμπιακός κατέθεσε στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης» τις επιθετικές του αρετές και πέρασε το πιο ξεκούραστο απόγευμά του στη φετινή Superleague Σουρωτή, σε μια στιγμή που το χρειαζόταν ιδιαιτέρως.

Ο Ατρόμητος δεν χάνει

Μετά τα «διπλά» στο «Καραϊσκάκης» και στο ΟΑΚΑ, ο Ατρόμητος βρίσκεται δικαιωματικά στην κορυφή του πρωταθλήματος και έχει αναγκάσει άπαντες να ασχολούνται μαζί του. Παιχνίδια όπως αυτά με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι είναι «πονηρά», απέναντι σε μια καλή ομάδα και με την «παγίδα» του πανηγυρικού κλίματος στις εξέδρες. Η ομάδα του Κάναντι δεν κέρδισε μεν, όμως κράτησε για άλλη μια φορά το «μηδέν» κι έμεινε στην κορυφή για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, όντας η μόνη αήττητη ομάδα της Superleague Σουρωτή!

Για την Ξάνθη, καλύτερα εκτός έδρας παρά στα Πηγάδια

Μαζί με τον τελευταίο Πλατανιά, οι Ακρίτες είναι οι μόνοι που δεν έχουν νικήσει ακόμα στην έδρα τους. Αντίθετα, εκτός έδρας, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς τα καταφέρνει περίφημα, με τρεις νίκες (με Πλατανιά και Κέρκυρα οι άλλες) που την κρατούν στα μεσαία στρώμματα της βαθμολογίας. Στο Αγρίνιο η Ξάνθη έπαιξε φοβερά αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, είχε την τύχη με το μέρος της και τον Μπρίτο σε κέφια και πήρε μια νίκη που τη διαφοροποίησε από τις ομάδες που κοιτούν το κάτω μέρος του ταμπλό.

Υπάρχει «ζωή» στην Τρίπολη

Επικράτησε της ΑΕΚ στην 6η αγωνιστική κι έκτοτε… δράμα. Ατρόμητος εκτός, Πανιώνιος εντός και ΠΑΟΚ στην Τούμπα συνέθεσαν ένα δύσκολο πρόγραμμα, από το οποίο όμως ο Αστέρας έχασε την ισορροπία του και «βυθίστηκε» βαθμολογικά. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού του έδωσε μια βαθιά «ανάσα», αφού παραμένει τελευταίος, αλλά «ξεκόλλησε» από τους 6 βαθμούς και κοιτάζει ψηλότερα.

Ο Παναθηναϊκός «πονάει» μακριά από τη Λεωφόρο

Όσο καλά τα καταφέρνουν στην έδρα τους και όποια ώθηση κι αν τους έδωσε η νίκη επί του Ολυμπιακού, στο «Θ. Κολοκοτρώνης» οι «πράσινοι» απέδωσαν άσχημα ξανά, παίζοντας εκτός έδρας κι έχασαν για τρίτη φορά φέτος. Όλες οι ήττες τους είναι μακριά από το «σπίτι» τους και τους έχουν κοστίσει, αφού δεν έχουν επαφή με την κορυφή, ενώ αυτή η ήττα από τον Αστέρα χάλασε αμέσως το καλό κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά το νικηφόρο ντέρμπι.

Ο Απόλλων ξεχνάει τις ήττες

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στη Ριζούπολη ήταν «διαφήμιση» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με πολλά γκολ κι ανατροπές. Η «ελαφρά ταξιαρχία» έδειξε ικανή να παλέψει φέτος για την παραμονή της κι αγνοώντας την ήττα εδώ και 4 αγωνιστικές, στις οποίες έχει συγκεντρώσει 8 από τους 10 βαθμούς του, είναι παραπάνω από «ζωντανός»!

«Ζητείται ελπίς» στον Παναιτωλικό

Ένας βαθμός κι ένα γκολ στους τελευταίους 4 αγώνες είναι ο απογοητευτικός απολογισμός των Αγρινιωτών και τα πράγματα δείχνουν πως μπορούν να πάνε και χειρότερα. Η αμυντική τους γραμμή στο παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν σε κάκιστη κατάσταση και συνολικά η ομάδα φαίνεται πως χρειάζεται ένα «ηλεκτροσοκ», αφού κατηφορίζει και ήδη πλησιάζει επικίνδυνα τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να κάνει μια υπέρβαση

Ίσως ακούγεται σκληρό, αφού ο Ιστορικός φέτος δεν τα πάει άσχημα και διατηρείται ψηλά στη βαθμολογία. Η πραγματικότητα όμως λέει πως σε όποιο «τεστ» αυξημένης δυσκολίας κλήθηκε να δώσει φέτος, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για το «κάτι παραπάνω». Κανείς δεν απαιτεί προφανώς από τους «κυανέρυθρους» να νικήσουν και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Στα πιο δύσκολα όμως παιχνίδια ως τώρα και με τα δυο στην έδρα τους, πήραν συνολικά έναν βαθμό κι αυτή η επίδοση, αν συνεχιστεί, θα κάνει τη διαφορά στη φετινή ανταγωνιστική Superleague, όσον αφορά την τελική κατάταξη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα