Ο «Πύργος» του Πάμπλο Ματσίν!

Ο «Πύργος» του Πάμπλο Ματσίν!

bet365

Η Χιρόνα δεν κοιμήθηκε την Κυριακή κι αιτία δεν ήταν οι εορτασμοί για τον Αγιο Νάρκισσο. Ο «Πύργος» που στήθηκε στο Municipal de Montilivi ήταν… τόπος μαρτυρίου για τη Βασίλισσα!

Η Χιρόνα είχε την τιμητική της στις 29 Οκτωβρίου, η πόλη γιόρτασε τον Αγιο Ναρκίσιο με... πύργους! Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετέχουν στους εορτασμούς για τον προστάτη της πόλης, θέλοντας να φτιάξουν το δικό τους δυνατό πύργο, στηριζόμενοι ο ένας στις πλάτες του άλλου. Οι συγκεκριμένες εικόνες κάνουν τον γύρο της Ισπανίας, ενώ το γεγονός αυτό προσελκύει χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο! Ωστόσο, αυτή την Κυριακή γιόρταζε και η ποδοσφαιρική ομάδα, μια μοναδική επιτυχία, ένα μικρό ποδοσφαιρικό κατόρθωμα. Ανατροπή και νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η νεοφώτιστη έβαλε τέλος στο απίθανο σερί των 13 διαδοχικών εκτός έδρας νικών της Ρεάλ στη La Liga, αναγκάζοντας τη «Sport» να την κάνει 1ο θέμα! ''!Gracies, Girona!''. «Αν μου έλεγαν πριν τρία χρόνια πως θα κερδίζαμε τη Ρεάλ θα τους έλεγα τρελούς» τονίζει ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, Πάμπλο Ματσίν!

Οι παίκτες ήταν εξαντλημένοι. Επειτα το τελευταίο σφύριγμα δεν μπορούσαν να περπατήσουν, αλλά ο Πορτού φώναζε: «Μετά από τέτοια νίκη, νιώθεις πως μπορείς να παίξεις άλλο ένα ματς αμέσως», ενώ την ίδια ώρα οι οπαδοί της ομάδας άρχισαν πορεία με συνθήματα προς το κέντρο της πόλης. «Είστε η μικρότερη ομάδα της La Liga, αλλά μόλις νικήσατε τους Πρωταθλητές Ευρώπης» τόνιζε στα αποδυτήρια ο κόουτς. «Ήταν τελικώς η καλύτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου;» για τον Μαντσίν δεν ήταν... «Χωρίς την άνοδο δεν θα υπήρχε αυτό που ζήσαμε σήμερα. Αυτός ήταν ο στόχος μας: να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως αυτές, αλλά στην ίδια κατηγορία».

Η Χιρόνα, ήταν απίστευτη, πίεζε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, με τα λάθη της Ρεάλ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η Ρεάλ έμοιαζε χαμένη, δεν περίμενε ποτέ αυτό το παιχνίδι της νεοφώτιστης. Εκτός από τον Ισκο, κανείς άλλος Μαδριλένος δε μπορούσε να αντιδράσει. Σκεφτείτε πως η τριπλέτα Καζεμίρο - Κρόος- Μόντριτς «πούλησε» 40 φορές τη μπάλα, ενώ ο εκνευρισμός ήταν εμφανής σε όλες τις γραμμές της ομάδας. Αλλωστε, ο φακός «έπιασε» τους Μόντριτς - Μαρσέλο να τα λένε σε έντονο ύφος για ένα λάθος του Βραζιλιάνου.

Η Ευρώπη... έμαθε τη Χιρόνα μετά τη νίκη επί της Ρεάλ, ενώ οι περισσότεροι δε γνωρίζουν πως αυτή η ομάδα είναι η πιο σκληρή της La Liga, τα δίνει όλα σε κάθε ματς και ο «τσαμπουκάς» της είναι κάτι που απουσιάζει από το παιχνίδι πολλών συλλόγων στο πρωτάθλημα. Από τις ομάδες του Champions League, έχασε από Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, απέσπασε ισοπαλία από Ατλέτικο, νίκησε τη Ρεάλ!

Από το 2014 στον πάγκο της ο Ισπανός τεχνικός έχει όλη τη στήριξη της διοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Λατρεύεται σαν λαϊκός ήρωας μετά την πρώτη άνοδο του club στην μεγάλη κατηγορία, ενώ μετά τη νίκη επί της Ρεάλ θα τον μνημονεύουν για χρόνια. Η Χιρόνα προβιβάστηκε ως 2η της Segunda Division, παίζοντας το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Ουσιαστικά ο σύλλογος είναι μπλεγμένος διοικητικά με τα αφεντικά της Μαν. Σίτι και γι' αυτό στο πάρε- δώσε απέκτησε δανεικούς πέντε παίκτες από τους Πολίτες, με τους τέσσερις να είναι ταλαντούχοι Ισπανοί.

Νίκησε την ομάδα του... Ραχόι!
«HISTOR1A» έγραφε το επίσημο twitter της Χιρόνα και ακολούθησε ο... πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν «Η νίκη της Χιρόνα κόντρα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες είναι ένα λαμπρό παράδειγμα κι ένα πρότυπο για πολλές καταστάσεις». Οι οπαδοί της νεοφώτιστης στο πρόσωπο της Ρεάλ έβλεπαν τον Ραχόι, άλλωστε, η Βασίλισσα είναι η αγαπημένη ομάδα του Πρωθυπουργού! Η Χιρόνα, εν τω μεταξύ, είναι ίσως η πιο αποφασιστική πόλη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και πρώην δήμαρχος είναι ο Κάρλες Πουτζδεμόν. «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες. Αυτή η νίκη θα παραμείνει στη μνήμη και είμαι πολύ ευχαριστημένος που για δύο ή τρεις ώρες οι άνθρωποι ήταν ευχαριστημένοι» κατέληξε ο Μαντσίν!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα