Ο αρχιτέκτονας της κορυφής

Ο αρχιτέκτονας της κορυφής

Νίκος Μαρούδας
Ο αρχιτέκτονας της κορυφής

bet365

Ο Ατρόμητος στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ μετά την 8η αγωνιστική και το Match Review του gazzetta σκιαγραφεί το προφίλ του Νταμίρ Κάναντι, του προπονητή που έχει τρελάνει το Περιστέρι!

Έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ατρόμητου και πως να μη γίνει! Έχει την ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητη μετά από 8 αγωνιστικές! Φυσικά, ο λόγος για τον Νταμίρ Κάναντι. Ή πιο σωστά, τον άγνωστο Αυστριακό τεχνικό που έφερε στην Ελλάδα το καλοκαίρι ο Γιώργος Σπανός με τον Γιάννη Αγγελόπουλο. Που να ήξεραν τότε...

Μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς, μπορεί ο Ατρόμητος να μην έχει (φυσικά) βλέψεις για το πρωτάθλημα, αλλά το γεγονός πως είναι πρώτος δεν μπορεί να περάσει έτσι. Είναι δημιούργημα μιας μεγάλης παρέας που υπάρχει στο Περιστέρι και φυσικά του Νταμίρ Κάναντι! Ο Αυστριακός μέσα σε πολύ λίγο καιρό έχει καταφέρει να βάλει την υπογραφή του στους Περιστεριώτες.

Ποιος όμως είναι ο κ. Κάναντι; Πως τον εντόπισε ο Αγγελόπουλος; Πως πήρε την απόφαση να έρθει στο Περιστέρι; Πόσο δυσκολεύτηκε; Πως έζησε την ληστεία στο σπίτι του; Αυτά και πολλά ακόμα θα σας απαντήσει το Match Review του gazzetta, στην προσπάθειά του να σκιαγραφήσει το προφίλ του Αυστριακού τεχνικού.

Η επιτυχία της Άλταχ, η Ραπίντ και το Περιστέρι

Το όνομά του ο Κάναντι το έφτιαξε στην Άλταχ. Μια μικρή ομάδα της Αυστρίας, την οποία ανέλαβε ο νυν τεχνικός του Ατρόμητου όταν βρισκόταν στην δεύτερη κατηγορία. Άγνωστοι ποδοσφαιριστές, φιλόδοξοι και ταλαντούχοι. Αυτό ήταν το... προφίλ της ομάδας του. Ο Κάναντι έπρεπε να τους δείξει πως μπορούν να πετύχουν κάτι σπουδαίο.

Το αποτέλεσμα γνωστό. Τα κατάφερε. Ανέβηκε κατηγορία, έβγαλε την ομάδα Ευρώπη, την άφησε πρώτη και έκανε το βήμα στην καριέρα του πηγαίνοντας στην Ραπίντ Βιένης. Εκεί, όμως δεν ήρθαν όλα όπως τα ήθελε. Άσχημη παρουσία σε μία από τις πιο μεγάλες ομάδες της Αυστρία και πρόωρη αποχώρηση από τον πάγκο της...

Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ατρόμητος! Λίγες μέρες μετά την φυγή του Σα Πίντο, ο Γιάννης Αγγελόπουλος βλέπει το βιογραφικό του Αυστριακού και... νιώθει κάτι. Αυτό ήταν, είχε καταλήξει στον εκλεκτό για τον πάγκο των Περιστεριωτών. Νεαρός, φιλόδοξος και με επιτυχία σε έναν... παρόμοιο Ατρόμητο. Δεν ήθελε άλλα, ξεκίνησε το ψηστήρι.

Στην αρχή ήταν αρνητικός στο να έρθει στην Ελλάδα. Τον έπεισε όμως η έντονη επιθυμία των ανθρώπων του Ατρόμητου απλά να έρθει στη χώρα μας να τους γνωρίσει. Ήρθε, τους γνώρισε, είδε τις εγκαταστάσεις και πλέον όπως έχει πει κι ο ίδιος ήταν εύκολο να πει το «ναι»!

Ο άνθρωπος Κάναντι

Αυτό που τον έκανε να πει το μεγάλο «ναι» εκτός από τα όσα είδε από τον Γιάννη Αγγελόπουλο και τους υπόλοιπους στον Ατρόμητο, ήταν και η διαίσθησή του. Ο Αυστριακός τεχνικός λειτουργεί πολύ με αυτή. Εκείνη την στιγμή κάτι του έκανε... κλικ και ήταν σίγουρος πως έπρεπε να δουλέψει στην ομάδα.

Όσοι τον έχουν ζήσει από πολύ κοντά τους πρώτους του αυτούς μήνες στην Ελλάδα, μιλούν για έναν πολύ συνεσταλμένο και ανοιχτόκαρδο άνθρωπο. Καμία σχέση με την γερμανική σχολή προπονητών δηλαδή στην οποία ουσιαστικά ανήκει. Έχει μια πολύ καλή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές του, γνωρίζει να βάζει όρια και φυσικά να τους συμβουλεύει.

Αν και βρίσκεται λίγο στην Ελλάδα, πρόλαβε να ζήσει και το άσχημο πρόσωπο της χώρας μας. Λίγο καιρό πριν άγνωστοι μπήκαν το βράδυ στο σπίτι του και τον λήστεψαν. Το σοκ ήταν μεγάλο, όμως ο ίδιος το αντιμετώπισε πολύ ψύχραιμα. Δεν σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει από την χώρα μας, το έζησε όλο αυτό με ψυχραιμία, ενώ το ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι του Ατρόμητου τον έκανε να τους έχει υποχρέωση. Και φυσικά, αυτή την υποχρέωση θέλει να την βγάλει εντός γηπέδων!

Γενικά σαν προσωπικότητα είναι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Του αρέσει τις ελεύθερες ώρες του να κάνει βόλτες, να μαθαίνει την Αθήνα, φυσικά να τις περνάει με την οικογένειά του και να βλέπει πολύ... μπάλα! Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί σε κάποιο γήπεδο της Σούπερ Λιγκ για να δει κάποιο παιχνίδι.

Ο προπονητής Κάναντι

Πάμε τώρα και στον προπονητή Κάναντι. Ένας φιλικός προπονητής. Με στοιχεία φυσικά κι από την γερμανική σχολή, αλλά όχι σε απόλυτο βαθμό. Όπως είπαμε, φιλικός με τους ποδοσφαιριστές του, αλλά με όριο. Ξέρει που σταματάει η φιλία κι αρχίζει η σχέση προπονητή – ποδοσφαιριστή. Το έχει μεταφέρει αυτό και στους παίκτες του.

Μιλάει πολύ μαζί τους, τους εξηγεί κάθε κίνησή του. Κάθε αποκλεισμό από την εντεκάδα, την αποστολή, τα πάντα. Με λίγα λόγια κερδίζει από την πρώτη στιγμή τον ποδοσφαιριστή! Φαίνεται αυτό και στον Ατρόμητο. Είναι δικό του δημιούργημα αυτή η εικόνα που βλέπουμε σε αυτά τα πρώτα 8 παιχνίδια, αυτό το πολύ καλό κλίμα, αυτή η παρέα που έχει δημιουργηθεί. Τα πάντα!

Στο τακτικό κομμάτι, είναι ο Κάναντι της Αυστρίας! Του αρέσει να περνάει πολλά συστήματα σε κάθε του ομάδα. Βασικά, έχει τρέλα με τις προπονήσεις! Θέλει να δουλεύει πολύ στα πάντα... Στο Περιστέρι έχει καταλήξει στο 4-2-3-1, αλλά όταν η ομάδα προηγείται παίζει και με τρεις στόπερ αρκετά συχνά. Του αρέσει να ξέρει πως η ομάδα του μπορεί να προσαρμοστεί σε όποιο σχήμα θέλει οποιαδήποτε στιγμή.

Φυσικά είναι λάτρης του αμυντικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζει πολύ καλά πως να κρατήσει το μηδέν πίσω, κάτι που φαίνεται στον Ατρόμητο, ο οποίος έχει δεχτεί μόλις τρία τέρματα και για 6 συνεχόμενες αγωνιστικές έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Δεν είναι τίποτα τυχαίο, είναι όλα έργο του 47χρονου τεχνικού!

Οι καλοκαιρινές εξάρες και τα μεγάλα διπλά

Τα σύννεφα για τον Αυστριακό δεν άργησαν να εμφανιστούν στο Περιστέρι. Βασικά, ήρθαν πριν καν αρχίσει η χρονιά! Ο Ατρόμητος, στα καλοκαιρινά φιλικά διασύρθηκε από Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο, δεχόμενος έξι γκολ και στα δύο αυτά φιλικά. Λογικό να υπάρξει και ο σχετικός προβληματισμός, αλλά ως εκεί.

Ο Αγγελόπουλος μίλησε πολλές φορές μαζί του κι είδε πως ο ίδιος δεν αγχώνεται. Πως έχει το πλάνο του και το πιστεύει, παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Τον πίστεψαν έτσι κι ο ίδιος, αλλά και ο Σπανός. Ακόμα και μετά τις τέσσερις ισοπαλίες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια έδειξαν την πίστη τους, παρά τις φωνές που είχαν αρχίσει να ακούγονται και τελικά, δικαιώθηκαν.

Όχι απλά ο Ατρόμητος είναι στο στόχο της Ευρώπης. Όχι απλά παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι και στην κορυφή! Έχει πάρει δυο τεράστια διπλά σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ και δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Τι κοινό έχουν αυτά τα δύο αποτελέσματα; Την αμυντική προσήλωση των Περιστεριωτών. Κι αυτό έργο Κάναντι!

Αν βάλετε να δείτε τα δύο παιχνίδια το ένα μετά το άλλο, θα δείτε μια παρόμοια κατάσταση. Αν και η ΑΕΚ ήταν καλύτερη απ' ότι ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος ήταν ο ίδιος! Μια στιγμή του αρκούσε κι έτσι έγινε. Είχε και πάλι το κέντρο του σε σπουδαίο βράδυ, όπως στο Φάληρο, πανηγυρίζοντας το νέο μεγάλο διπλό.

Ο... άγνωστος Κάναντι, λοιπόν, αρχίζει να γίνεται γνωστός! Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που όλοι ψάχνουν να δουν πως ο Ατρόμητος εντόπισε αυτό το λαβράκι, θέλοντας ένα παρόμοιο! Ο Αυστριακός, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως στην Ελλάδα αν αρχίσει να υπάρχει υπομονή μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα.

Πλέον αυτό στον Ατρόμητο το ξέρουν κι ελπίζουν πως κι η συνέχεια θα τους δικαιώσει. Με μοναδικό και τεράστιο στόχο φυσικά την επιστροφή τους στην Ευρώπη. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήδη ανήκει στο παρελθόν, το μυαλό πλέον όλων είναι σε Κύπελλο και Ξάνθη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα