Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 7η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 7η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 7η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Δεν «μασάει» ο Λεβαδειακός!

Πορεία πρωταθλητισμού διαγράφουν φέτος οι Βοιωτοί, που με τον Ζοζέ Ανιγκό φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν αυτό που θέλουν! Έχουν μαζέψει 13 βαθμούς, αντιμετώπισαν ως τώρα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ενώ μετά την επικίνδυνη έξοδο στο Αγρίνιο, «αγναντεύουν» τον κόσμο από την 4η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα αήττητοι!

Ο Ολυμπιακός έχει βάθος πάγκου

Η αλλαγή προπονητή συνδυάζεται συνήθως και με εκτεταμένες ή περιορισμένες αλλαγές στη σύνθεση μιας ομάδας. Με τον Μπέσνικ Χάσι ο Ολυμπιακός είχε κάποιες σταθερές, που μεταβλήθηκαν πλήρως από την ώρα που ανέλαβε ο Τάκης Λεμονής! Νικολάου, Σισέ, Πάρντο και κυρίως Ανσαριφάρντ, που αγνοούνταν επί των ημερών του Κοσοβάρου, βοήθησαν στο δραματικό διπλό των Πειραιωτών στη Νέα Σμύρνη, εδραιώνοντας τη θέση τους στο βασικό κορμό.

Δεν το ‘χει εκτός έδρας η ΑΕΚ

Ενώ ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν και βρέθηκε στην κορυφή, τα εκτός έδρας ταξίδια μοιάζουν αρκετά ως τώρα για να την χαλάσουν την «ισορροπία». Η ισοπαλία στα Γιάννενα και την ήττα στην Τρίπολη ήρθε να διαδεχθεί η μετά κόπων και βασάνων ισοφάριση στο 88’ στην Ξάνθη και ο απολογισμός των 5 βαθμών σε τέσσερις αγώνες μακριά από το ΟΑΚΑ, που της στερεί προς το παρόν την πρώτη θέση.

Ο Πρίγιοβιτς είναι killer

17 γκολ σε 31 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τον Σέρβο φορ, που, αφού χάρισε στην Εθνική του ομάδα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, επέστρεψε «φορτσάτος» στην Τούμπα. Σκοράροντας δις και φτάνοντας τα πέντε σε επτά αγωνιστικές, ο «Μεγαλέξανδρος» του «δικέφαλου» χρειάζεται 2,8 τελικές για να σκοράρει φέτος, έχοντας μπει σε… beast-mode!

Στα Πηγάδια η Ξάνθη, στο «Χ» τα λεφτά!

4Χ4 για τους «ακρίτες» εντός έδρας φέτος, όχι όμως ο ιδανικός συνδυασμός! Οι Ξανθιώτες παραμένουν μεν αήττητοι στο «σπίτι» τους, όμως αγνοούν τη νίκη από την αρχή του πρωταθλήματος. Βέβαια, έχει υποδεχθεί ως τώρα Λαμία, Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, επομένως το δύσκολο έργο τους αναγνωρίζεται και η «μπίλια» κάθεται μάλλον στη… μέση.

Αήττητος ο Ατρόμητος, ψηλά το «αστέρι»!

Οι Περιστεριώτες καταφέρνουν φέτος όσα είχαν ξεχάσει σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Μετά από τις 7 πρώτες αγωνιστικές παραμένουν αήττητοι και μετά το μεγάλο διπλό στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, η δύσκολη δοκιμασία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στέφθηκε από επιτυχία. Τις τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες στην αρχή του πρωταθλήματος διαδέχθηκαν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με τον Νταμίρ Κάναντι να παρουσιάζει έναν πολύ ποιοτικό Ατρόμητο φέτος.

Η Λεωφόρος κρατάει τον Παναθηναϊκό «ζωντανό»

Από προβλήματα φέτος στο «τριφύλλι», άλλο τίποτα. Η διοικητική αστάθεια έχει βάλει τον σύλλογο σε προσπάθεια επιβίωσης και τα αγωνιστικά έχουν αποκτήσει άλλη διάσταση, αφού καλούνται να δυναμώσουν τον παλμό της ομάδας. Εκεί, στο «σπίτι» του, ο Παναθηναίκός καταφέρνει να βρίσκει το κουράγιο, αλλά και τους βαθμούς που χρειάζεται, φτάνοντας, μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ, τους 9, όσους μετράει και συνολικά μετά το «σβήσιμο» του -2 από πέρυσι!

Αδεια Τούμπα, αλλά «ζεστή»

Απόλυτο νικών μετρούν οι Θεσσαλονικείς, που ως τώρα δεν έχουν δει το άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδό τους να τους κοστίζει βαθμολογικά. Αναμφίβολα τα εμπόδια που κλήθηκαν να ξεπεράσουν (Κέρκυρα, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία) δεν ήταν το υψηλότερο δυνατό, όμως οι βλέψεις για την κούπα «επιβάλλουν» σταθερά νικηφόρα πορεία εντός έδρας και ως τώρα εκεί ο ΠΑΟΚ παίρνει «άριστα».

Δεν υπάρχει σωτηρία για τον Απόλλωνα…

Μόλις δυο γκολ ενεργητικό, καμία νίκη και τρεις βαθμοί μετά από επτά αγώνες. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βυθίζεται στην τελευταία θέση και δεν δείχνει ότι μπορεί να «γυρίσει» το κλίμα. Στη «λευκή» ισοπαλία με την Κέρκυρα είχε μόλις μια τελική στην εστία και η απόφαση της οικογένειας Μονεμβασιώτη να αποχωρήσει από τη διοίκηση προδιαγράφει το ζοφερό μέλλον του συλλόγου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σκοράρει με άνεση αν χρειαστεί!

Είχε να συμβεί… 33 χρόνια, όμως οι Γιαννιώτες ευτύχησαν να ξαναδούν την ομάδα τους να σκοράρει τρία γκολ σε ένα ημίχρονο! Ο Πλατανιάς ήταν το «θύμα», ενώ η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κατάφερε χάρη στην υψηλή παραγωγικότητά της να εξασφαλίσει μια νίκη που χρειαζόταν πολύ, την πρώτη μετά την πρεμιέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα