Magnifique Zidane!

Magnifique Zidane!

Magnifique Zidane!

bet365

Ο Ζινεντίν Ζιντάν συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και το Gazzetta Match Review γράφει για τα απίστευτα πράγματα που έκανε σε αυτή την εκπληκτική διαδρομή.

Αν και κόντρα στην Χετάφε στο Alfonso Perez, ζορίστηκαν σε σημείο που να χρειαστεί να πετύχουν το winner στο 85' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι παίκτες της Ρεάλ έκαναν τελικά το δώρο στον Ζιζού που συμπλήρωσε 100 παιχνίδια σαν προπονητής του συλλόγου. Οντας στη δουλειά μόλις 1.5 χρόνο, ο πρώην Maestro των γηπέδων έχει ξεπεράσει ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα του κάθε aficionado και αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό θα δικαιούται να ζητήσει το γήπεδο να έχει το όνομά του ή έστω ένα άγαλμα έξω από το Santiago Bernanbeu. Σε αυτό το πολύ μικρό διάστημα ο Γάλλος έχει πάρει 7 τίτλους, μεταξύ των οποίων back-to-back κατακτήσεις Champions League και με την ευκαιρία της κατοστάρας, πάμε να δούμε τους αριθμούς που έχουν σφραγίσει αυτή την σούπερ επιτυχημένη περίοδο του Ζιντάν...

Στα 100 παιχνίδια σαν coach της Ρεάλ, το ταμείο του Ζιντάν λέει 75 νίκες, 17 ισοπαλίες και 8 ήττες. Αν και το ποσοστό νικών είναι μέχρι στιγμής είναι κάτω από εκείνο που άφησαν Κάρλο Αντσελότι [78%] και Ζοσέ Μουρίνιο [77%], ο Γάλλος μπορεί να πει ότι έχει από κάτω τους δύο εκ των κορυφαίων τεχνικών του σήμερα, έχοντας δημιουργήσει πρόβλημα τοποθέτησης στην τροπαιοθήκη των Blancos με 2 Champions League, ένα πρωτάθλημα, 2 Super Cup Ευρώπης, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων και 2 Super Cup Ισπανίας. Υπενθυμίζουμε, όλα αυτά ύστερα από 100 αγώνες.

Σε αυτό το διάστημα, η Ρεάλ έσπασε το ρεκόρ αήττητων αγώνων. Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, υπό τις οδηγίες του Ζιντάν η Ρεάλ δεν έχασε σε 40 διαδοχικούς αγώνες, ενώ ο Γάλλος έγινε ο πρώτος που δεν γνωρίζει την ήττα στα δύο πρώτα του παιχνίδια στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Τα ρεκόρ ήταν πολλά και πολύ σημαντικά. Η Σάντος του Πελέ και η Ρεάλ του Κριστιάνο έγραψε το FourFourTwo του Gazzetta καθώς το club της πρωτεύουσας έφτασε τους 73 σερί αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ [δεν κατάφερε να το σπάσει εξαιτίας του 0-1 από την Μπέτις].

Αν και το 'άγγιγμα' του Ζιζού μοιάζει να είναι μαγικό, ο πρώτος σκόρερ επί των δικών του ημερών δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος είναι ο Νο1 δολοφόνος για λογαριασμό [και] του Ζιντάν έχοντας σκοράρει 73 φορές και αμέσως επόμενος ο Καρίμ Μπενζεμά με 33 γκολ. Η Ρεάλ έχει βρει δίχτυα εκτός έδρας 34 σερί φορές σε αγώνες πρωταθλήματος και έχει 13 κολλητές νίκες μακριά από το Bernabeu στην La Liga.

Ο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ, όμως ο παίκτης που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τον 45χρονο είναι ο Τόνι Κροος. Ο... υπολογιστής από την Γερμανία έχει παίξει σε 82 αγώνες και είναι το Νο1 στη σχετική λίστα που έχει συνολικά 34 μέλη έπειτα από αυτούς του 100 αγώνες. Ο τεχνικός τον οποίο ο Ζιντάν έχει συναντήσει περισσότερες φορές είναι ο Τσόλο Σιμεόνε της Ατλέτικο και έχει απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες. Ενας ακόμα αριθμός, ο οποίος μπορεί να μπει σε αυτή εδώ την αναφορά ως φινάλε, είναι το 8 καθώς τον Δεκέμβριο η Ρεάλ θα προσπαθήσει να κρατήσει το στέμμα της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων και ο Ζιντάν πιθανότατα θα γιορτάσει τα δύο του χρόνια στην Ρεάλ με μία ακόμα κούπα...

Z1dane!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα