Αυτή η Νάπολι τα... σπάει!

Αυτή η Νάπολι τα... σπάει!

Αυτή η Νάπολι τα... σπάει!

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για την Νάπολι του Μαουρίσιο Σάρι, τη μοναδική εκτός Μπαρτσελόνα με 7x7 και πρωτοπόρο της Serie A, που σπάει τα ρεκόρ της εποχής Μαραντόνα.

«Η Νάπολι θα συνεχίσει έτσι και θα κατακτήσει το Scudetto. Θα είναι μια εκπληκτική ιστορία, που γράφεται εδώ και δέκα χρόνια». Αν τα λόγια του Τζιανλούκα Βιάλι βγουν αληθινά, λογικά θα κάνουν χαρούμενους εκτός από τους τιφόζι των Vesuviani και τους 'ουδέτερους'. Οι παίκτες του Μαουρίσιο Σάρι, έχουν ξεκινήσει πάντως με απίστευτα γκάζια τη φετινή Serie A και βρίσκονται στα ίσα στην κουβέντα για τον τίτλο, μόνο κόντρα στην 6 σερί φορές πρωταθλήτρια, Γιουβέντους.

Σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα «η Νάπολι είναι μέσα στις 3-4 καλύτερες ομάδες στον κόσμο αυτή τη στιγμή, παίζοντας ποδόσφαιρο». Αυτό το έχουν καταλάβει από πρώτο χέρι τα club της Serie A που την έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Εκτός από την Νις, που έχασε μέσα-έξω στα playoffs του Champions League, την ήττα γνώρισαν οι Βερόνα, Αταλάντα, Μπολόνια, Μπενεβέντο, Λάτσιο, SPAL, Κάλιαρι. Τι κοινό είχαν; Ολες μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους από 3 φορές και πάνω για να έχουν οι Partenopei 25-5 γκολ και είναι μαζί με την Μπαρτσελόνα η μοναδική ομάδα στα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχει 7x7 νίκες.

«Είναι ειλικρινά πολύ κρίμα που ανακαλύψαμε τον Μέρτενς σαν κεντρικό επιθετικό στα 28 του» είπε ο Σάρι για τον απόλυτο πρωταγωνιστή και παίκτη που έχει βρεθεί σε legend-mode μέσα στο 2017, Ντρις Μέρτενς, όταν πέτυχε γκολ-μύθο με την Λάτσιο. Ο Βέλγος στο έτος που διανύουμε έχει φτάσει τα 35 γκολ σε 41 εμφανίσεις και από ρόλο false-9 έχει βοηθήσει το club να σπάσει ρεκόρ που στο παρελθόν φαινόταν αδιανόητο να σπάσουν. «Δεν είμαι ο Μέσι, δεν είμαι ο Μαραντόνα, όμως είμαι ο Ντρις και είμαι χαρούμενος με αυτό». Η ομάδα του πάντως, σπάει τα ρεκόρ που έφτιαξε εκείνη του μεγάλου Ντιέγο.

Μετά την 7η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, η Νάπολι έκανε ρεκόρ γκολ, αγώνων χωρίς ήττα και διαδοχικών νικών. Στο 3-0 επί της Κάλιαρι σκόραρε 3+ φορές για 7η φορά φέτος, έφτασε τα 25 τέρματα, επίδοση που δεν είχε πιάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν ύστερα από τόσα παιχνίδια, όμως δεν ήταν το μοναδικό... επίτευγμα. Η ομάδα του Σάρι έφτασε το αήττητο σε 19 ματς, καθώς είχε να χάσει από το 2-0 από την Αταλάντα στις 25 Φεβρουαρίου και από τότε έχει 17 νίκες και 2 ισοπαλίες [Γιουβέντους, Σασουόλο].

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 18 παιχνίδια χωρίς ήττα και είχε δημιουργηθεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1989 όταν οι Ναπολιτάνοι πανηγύρισαν τελικά το Scudetto του 1989-90, το οποίο είναι και το τελευταίο τους μέχρι σήμερα. Οι Vesuviani έφτασαν επίσης τις 12 σερί νίκες στην Serie A αφού πέρα από τις 7 φετινές νίκες, έχουν ακόμα 5 από πέρυσι, φτάνοντας έτσι στη ντουζίνα.

Αν και η σεζόν μόλις έχει ξεκινήσει, μένει να δούμε αν η Νάπολι θα τηρήσει τον νόμο [κυρίως] της Γιουβέντους και της Μίλαν ή θα πάει με τις εξαιρέσεις των Ιντερ και Ρόμα. Οι Bianconeri ξεκίνησαν με 7x7 το Campionato τις σεζόν 1930-31, 1976-77, 1985-86 και 2005-06 και όλες έραψαν Scudetto, όπως έκανε και η Μίλαν το 1954-55. Μοναδικές που έκαναν τόσο τρελό ξεκίνημα και στο τέλος είδαν άλλη ομάδα να πανηγυρίζει ήταν η Ιντερ του 1966-67 και η Ρόμα του 2013-14, καθώς αμφότερες 'έχασαν' τον τίτλο από την Μεγάλη Κυρία του calcio.

 

SERIE A Τελευταία Νέα