Ποιος Μέσι; Ο Μάξι!

Γιώργος Καραμάνος
Ποιος Μέσι; Ο Μάξι!

bet365

Το Match Review του gazzeta.gr προσπαθεί να καταλάβει πώς εμφανίστηκε από το πουθενά ο Μάξι Γκόμες της Θέλτα και με τέσσερα γκολ σε τρεις αγωνιστικές είναι δεύτερος σκόρερ της La Liga, πίσω μόνο από τον θρύλο της Μπάρτσα.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Τον Ιούνιο που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από τη Θέλτα, την ύπαρξή του γνώριζαν μόνο οι κυνηγοί ταλέντων. Και από αυτούς μην νομίζεται ότι ήταν και πολλοί. Η αφετηρία του Μάξι Γκόμες δεν έχει υπάρξει η κλασική, παρά το ταλέντο και τη δύναμή που εμφανίζει μέσα στο κουτί. Ακόμα και οι συμπατριώτες του άργησαν να τον πάρουν μυρωδιά. Επρεπε να γίνει 19 ετών, για να του δώσουν την ευκαιρία στην Ντεφεσνόρ Σπόρτινγκ. Μέχρι τότε έπαιζε στην 4η κατηγορία με την U-19 ομάδα της. Δεν τον είχαν καταλάβει ούτε και στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής Ουρουγουάης (σ.σ.: ακόμα δεν έχει διεθνή συμμετοχή). Κι όμως, δύο χρόνια μετά ο μικρός ξαφνικά βρίσκεται να κυνηγάει τον Λιονέλ Μέσι στο ξεκίνημα της κούρσας των σκόρερ της La Liga.

Στα 21 του πέρασε τον Ατλαντικό και βρέθηκε ξαφνικά να κάνει μαγικό ξεκίνημα στο «Μπαλαΐδος». Ο Ουρουγουανός επιθετικός πραγματοποιεί ονειρεμένο ξεκίνημα στην εκτός συνόρων καριέρα του και ήδη κλέβει τις επικεφαλίδες στην Ισπανία, όπου προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς παίζει με αυτό το θηρίο που αποκαλούν «Toro» και «Tanque». Με ύψος 1.86 και λίγο παρακάτω από τα 90 κιλά, ο Μάξι Γκόμες δεν μοιάζει με τον Καβάνι, τον Φορλάν ή τον Λουίς Σουάρες. Το κορμί, οι κινήσεις, το πάθος και ο τρόπος που ρίχνει στη φωτιά το κεφάλι του, μπορούν να παρομοιαστούν μόνο με ένα σύγχρονο συμπατριώτη του που δεν έχει πολύ καιρό που αποσύρθηκε. Ο Μάξι Γκόμες είναι ο διάδοχος του Βάλτερ Παντιάνι με την υπόσχεση από τα άμεσα γκολ του να ορίζει ότι θα μπορούσε να γίνει ακόμα και καλύτερός του.

Στην πρώτη του χρονιά με τους μεγάλους της Ντεφενσόρ έβαλε 14 γκολ σε 21 αγώνες πρωταθλήματος. Το μεγάλο γκελ όμως το έκανε στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2015, όταν κόντρα στη Λανούς πήγε και πήρε από το πουθενά την μπάλα και εκτέλεσε το πέμπτο πέναλτι, που χάρισε και την πρόκριση. Και τότε δεν είχε βάλει καν κανονικό γκολ ακόμα στην πορεία του με τους μεγάλους. Το 2017 ήρθε και ο πρώτος τίτλος. Η κατάκτηση του Απερτούρα τον βρήκε πρωταγωνιστή με 11 γκολ σε 12 αγώνες. Καθώς η Θέλτα πλήρωνε τέσσερα εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει, εκείνος αποχαιρετούσε την πατρίδα του με απολογισμό 31 γκολ και 11 ασίστ σε 52 αγώνες.

Οπως έφυγε από την Ουρουγουάη, έτσι εμφανίστηκε στην ισπανία. Γκολ στα φιλικά με Λεβερκούζεν, Ουντινέζε και εέπαινος από τον κόουτς Χουάν Κάρλος Ουνθουέ: «Αυτός ακριβώς είναι ο επιθετικός που χρειαζόμαστε και θα έχουμε ανάγκη και στο μέλλον». Το ντεμπούτο του παρά την εντός ήττα από τη Σοσιεδάδ ακόμα πιο εντυπωσιακό με το αεροπλανικό τακουνάκι. Εβαλε δύο στο ματς, ένα ακόμα στην ήττα από την Μπέτις, ώσπου την Κυριακή το γκολ του ήταν επιτέλους νικητήριο στο 1-0 επί της Αλαβές.

Κάπως έτσι ο πίνακας των σκόρερ της Primera Division τον έχει πρωταγωνιστή. Εάν πούμε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν παίζεται, τότε ο 21χρονος Μάξι Γκόμες είναι με τέσσερα τέρματα σε τρεις αγωνιστικές ό,τι πιο επιθετικό κυκλοφορεί στο ξεκίνημα του ισπανικού πρωταθλήματος, με την ελπίδα πάντα: τα καλύτερα να έπονται...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα